OPINIONS

Αυτοί ξέρουν!

Αυτοί ξέρουν!
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Νικ Καλάθη και την παρέα του που ξεκίνησαν τη σεζόν όπως τελείωσαν την περσινή και τον Παναθηναϊκό που κέρδισε χρόνο για να βελτιωθεί.

Λίγους μήνες μετά, το ίδιο αποτέλεσμα στο ίδιο γήπεδο , για τον Παναθηναϊκό Superfoods, βάζοντας τέλος και στο μεγάλο σερί νικών που είχε ο Ολυμπιακός στην έδρα του, σε αναμετρήσεις κανονικής περιόδου.

Μία νίκη στην αρχή της σεζόν μπορεί να μην σημαίνει πολλά για τα δύσκολα που έρχονται, όμως ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του έκαναν αυτό που έπρεπε ακόμα και όταν βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, δίνοντας μία μικρή γεύση για όσα θ’ ακολουθήσουν στη συνέχεια της σεζόν. Η αντίδραση στα τελευταία λεπτά ήταν το μεγαλύτερο κέρδος.

Η ομάδα ήταν απόλυτα διαβασμένη για το ματς , παρά το γεγονός πως ακόμα δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας και όταν το πράγμα άρχισε να στραβώνει, ο τεχνικός του "τριφυλλιού" επέμεινε σε αυτούς που ξέρουν καλά πώς να παίρνουν τα ντέρμπι. Με Καλάθη, Ρίβερς, Λοτζέσκι, Γκιστ και Σίνγκλετον, δεν άφησαν περιθώρια στους "ερυθρόλευκους".

Με πολύ καλές άμυνες στο τελευταίο πεντάλεπτο, τον Νικ Καλάθη να κάνει τα πάντα στις δύο πλευρές του παρκέ (ακόμα και άμυνα στον ΜακΛιν έπαιξε με επιτυχία) και τη δημιουργία και τον Κέι Σι Ρίβερς να τηρεί την παράδοση στα ντέρμπι όλα έγιναν όπως τα είχαν σχεδιάσει στο τεχνικό επιτελείο του "τριφυλλιού". Με εξαίρεση το τελευταίο διάστημα της τρίτης περιόδου και της αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΡΙΒΕΡΣ

Τα δύο βασικά ζητούμενα του Παναθηναϊκού πριν από το τζάμπολ ήταν να μην επιτρέψει στον Νίκολα Μιλουτίνοφ να βρει ρυθμό μετά τις καλές εμφανίσεις που έκανε στα φιλικά και να έχει τον έλεγχο των ριμπάουντ. Στο πρώτο μέρος το κατάφερε σε ικανοποιητικό βαθμό, παρότι χρειάστηκε ν’ αλλάξει και τους τρεις παίκτες (Γκιστ, Βουγιούκα, Όγκαστ) στη θέση "5", αναφορικά με την αντιμετώπιση του Σέρβου σέντερ αλλά συνολικά έδειξε πως αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η άμυνα στη φροντ λάιν αφού δέχτηκε πόντους και από τον Τζαμέλ ΜακΛιν περισσότερο στο ένας εναντίον ενός. Εξαίρεση ήταν ο Τζέιμς Γκιστ ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά και μάλιστα ανέλαβε ν’ αντιμετωπίσει και πιο βαριά κορμιά από εκείνον μέσα στη ρακέτα.

Αυτοί ξέρουν!

Σημασία όμως, έχει πως τελειώνει το ματς και ο Πασκουάλ μαζί με τους "παλιούς" έβαλε στη μάχη τον Λοτζέσκι τον οποίο έριξε στο ντέρμπι και στην πρώτη πεντάδα, δείχνοντας πως τον εμπιστεύεται απόλυτα. Από την στιγμή που ανέλαβε δράση και ο Κέι Σι Ρίβερς λύθηκε και το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι "πράσινοι" με τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας.

ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

O Παναθηναϊκός φέτος θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό σχέση με τον σχεδιασμό των τελευταίων ετών. Διατήρησε τον κορμό του κι έχει δημιουργήσει μία ομάδα που είναι πιο διακριτοί οι ρόλοι, με σκοπό ο καθένας να βάζει το δικό του "λιθαράκι".

Aυτό έκανε ο Παππάς στο διάστημα που μπήκε, για το καλύτερο προσπάθησε και ο Αντετοκούνμπο. Σε σημαντικό βαθμό αυτό έγινε στο "Ειρήνης και Φιλίας" και οι πρωταγωνιστές ενδεχομένως ν’ αλλάζουν κατά περίσταση. Ο Καλάθης όμως, απέδειξε πως στα δύσκολα είναι εκεί, βάζοντας την δική του υπογραφή στα 34’ που αγωνίστηκε.

Αυτό που λείπει, είναι να επανέλθει ο Λούκας Λεκαβίτσιους για να υπάρχει εναλλακτική λύση στον πόιντ γκαρντ, ενώ η ποιότητα που έχει στην περιφέρεια θα φαίνεται όσο περνάει ο καιρός. Εκεί που θέλει δουλειά είναι μέσα στη ρακέτα όπου υπάρχει ξεκάθαρο ζήτημα. Πλέον όμως, κέρδισε χρόνο για να προχωρήσει με ηρεμία και να στραφεί στην πρεμιέρα της EuroLeague και την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα. Ο λογαριασμός άνοιξε για τη φετινή σεζόν και μένει να δούμε που θα φτάσει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ