OPINIONS

Αφεντικό στην πράξη

BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκό Superfoods που πήρε ξανά το πλεονέκτημα στη σειρά των τελικών της Stoiximan.gr Basket League και τα λάθη που πλέον δεν συγχωρούνται κόντρα στον Ολυμπιακό, για να πετύχει τον στόχο του

Έπαθε κι έμαθε. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για την εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στον δεύτερο τελικό της Stoiximan.gr Basket League. Οι "πράσινοι" βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο κι αντέδρασαν, κάνοντας όσα έπρεπε για να φύγουν με το νικηφόρο αποτέλεσμα από το ΣΕΦ . Με μεγαλύτερη συγκέντρωση, ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του απάντησαν μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ και πήραν ξανά το πλεονέκτημα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει απολύτως τίποτα αφού θα πρέπει να δείξουν στην πράξη πώς είναι το απόλυτο αφεντικό στη σειρά. Στο δεύτερο μέρος χρειάστηκε να επιστρατεύσουν την καλή τους άμυνα και δεν τιμωρήθηκαν από τις διεισδύσεις των γηπεδούχων. Ενδεχομένως αν διατηρούσαν το καλό διάβασμα μέχρι το τέλος, να είχαν φτάσει πιο εύκολα στην επικράτηση. Αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, τα έχουν πάει αρκετά καλά στο τακτικό κομμάτι και είναι σίγουρο πώς μπορούν να δείξουν περισσότερα. Ο Νικ Καλάθης επέστρεψε και τιμώρησε όσους τον αμφισβήτησαν μετά το πρώτο παιχνίδι. Αυτή τη φορά έβαλε σε πρώτο πλάνο την δημιουργία και δεν παρασύρθηκε καθώς εκτέλεσε με επιτυχία όταν χρειάστηκε.

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΟΤΖΕΣΚΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Με διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με τον πρώτο τελικό και τους Ματ Λοτζέσκι και Κει Σι Ρίβερς, προσπάθησε να βάλει από νωρίς τις βάσεις για το break. Ο Λοτζέσκι μετά από πολύ καιρό βγήκε μπροστά κι εκτέλεσε με όλους τους τρόπους, με αποτέλεσμα στο πρώτο μέρος να παίρνει πάνω του όλο το βάρος. Οι "πράσινοι" βάζοντας περισσότερη λογική στο παιχνίδι τους δεν πήγαιναν σε βιαστικές επιλογές, αναζητώντας πρώτα τον εύκολο δρόμο μέσα από τα miss match όπου επέμεινε σε όλο το ματς. Μέσα από συνεργασία ήρθαν και τα πρώτα εύστοχα σουτ από τα 6.75. Το καλό ξεκίνημα επιθετικά, δεν είχε ανάλογη συμπεριφορά στο αμυντικό κομμάτι.

BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε αυτό το σημείο ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις χωρίς να δυσκολεύεται αφού το διάβασε πολύ καλά (χτύπησε από τις γωνίες, με τις διεισδύσεις των φόργουορντ) με αποτέλεσμα ο Καταλανός ν’ αλλάξει τα πλάνα του καθώς εμπιστεύτηκε ξανά την προσωπική άμυνα. Εκεί επιστράτευσε και τον Ζακ Όγκαστ μετά τα δύο φάουλ του Τζέιμς Γκιστ και ο πρώτος πέρα από κάποια λάθη στην άμυνα, έκανε όσα έπρεπε, προκειμένου να είναι χρήσιμος για την ομάδα του.

Ήταν ξεκάθαρο πώς ο Πασκουάλ είχε αλλάξει πολλά πράγματα στο ροτέισον του "τριφυλλιού" ενώ προσπαθούσε να επιτεθεί με pick n' roll στο πλάι την ώρα γίνονταν σκριν στην πλάτη της άμυνας, προκειμένου να βγουν ελεύθερα σουτ. Από κει και πέρα αναζητούσε λύσεις από τη θέση "4" κι έναν παίκτη στην περιφέρεια προκειμένου να είναι απειλητικός και ο Καλάθης να μην είναι μόνος στην κορυφή. Άλλη κατάσταση σε σχέση με το ΟΑΚΑ αλλά ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος μπορεί να μην μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα, όμως έδειχνε πώς το πάει στα μέτρα του.

BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΟΑΚΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Το τρίτο δεκάλεπτο θύμισε τον πρώτο τελικό στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων αλλά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές και τον Παναθηναϊκό να χαμογελά αυτή τη φορά. Συγκεκριμένα οι "πράσινοι" έκαναν επιμέρους σκορ 16-7 (16-6 υπέρ του Ολυμπιακού ήταν στον πρώτο παιχνίδι της σειράς στο δεύτερο δεκάλεπτο).

Με "όπλο" την καλή τους άμυνα οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν τους "ερυθρόλευκους" εκτός ρυθμού και στην επίθεση χτύπησαν με τον Μάικ Τζέιμς. Οι παίκτες του "τριφυλλιού" έδιναν μάχη για κάθε μπάλα και ο Αμερικανός γκαρντ είχε αναλάβει τον ρόλο της εκτέλεσης. Όσο περνούσε η ώρα η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν επιβλητική, δείχνοντας έτοιμος να πετύχει τον στόχο του.

Στα τελευταία λεπτά πάντως, οι "πράσινοι" έπαιζαν περισσότερο με τον χρόνο πηγαίνοντας σε κακές επιλογές, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μειώσει τη διαφορά ο Ολυμπιακός. Δεν μπόρεσε όμως να του δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα. Η ισοφάριση ήρθε, το σοκ του πρώτου αγώνα λειτούργησε θετικά για τον Παναθηναϊκό και αυτό που μένει είναι να έχει συνέχεια στο ΟΑΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ