OPINIONS

"Χ"ειρόφρενο με αστοχία-σημαιάκι

"Χ"ειρόφρενο με αστοχία-σημαιάκι
Στραματσόνι ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ενα “πεταμένο” με... χαλαρότητα πρώτο ημίχρονο, πέντε χαμένες ευκαιρίες, πρώτη απώλεια βαθμών στο Αγρίνιο από τον αξιοπρεπή, αλλά σε γενικές γραμμές ακίνδυνο και ειδικά στο β΄μέρος “ξεφουσκωμένο” Παναιτωλικό.

Πάνω – κάτω αυτή είναι η σούμα για τον Παναθηναϊκό (που ήδη γκρινιάζει για τον βοηθό Λάμπρου), ο οποίος πήρε κακή απόδοση από πολλούς σημαντικούς παίκτες του, αλλά ακόμη κι έτσι θα μπορούσε να φύγει με τρίποντο από το πιο δύσκολο ματς της πρώτης πεντάδας αγώνων του στο εφετινό πρωτάθλημα. Πέταξε την ευκαιρία για 5/5, καθώς στα δύο επόμενα παιχνίδια υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης και την Ξάνθη, αλλά ασφαλώς το πρωτάθλημα δεν τελειώνει απόψε...

Οι τρεις “ποδοσφαιρικοί” λόγοι στους οποίους οφείλεται η ισοπαλία του Παναθηναϊκού είναι κατά σειρά “βαρύτητας οι εξής...

1. Η “χαλαρή” αντιμετώπιση του πρώτου ημιχρόνου, σε συνδυασμό με την πειθαρχημένη αντιμετώπιση του ματς από τον Παναιτωλικό, ο οποίος είχε καλά τρεξίματα, πίεση σε Λεντέσμα – Ζέκα και απέφυγε τα ατομικά σφάλματα. Ο Κουλιμπαλί δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί επιθετικά όπως ο Χουλτ (πρόβλημα "αναπτυξιακό" από την καλύτερη πτέρυγα του Παναθηναϊκού), ο Ιμπάρμπο έπαιξε πολύ μακριά από τον Μπεργκ, οι δυο στόπερ δεν πήραν όσα μέτρα μπορούσαν για να “ανεβάσουν” και Ζέκα – Λεντέσμα...

Αυτού του είδους η “κυριλέ” συμπεριφορά του Παναθηναϊκού αποτυπώθηκε και στον πολύ “άνετο” τρόπο με τον οποίο σπαταλά ο Μπεργκ την ευκαιρία στο 5' από την υπέροχη πάσα του Λεντέσμα (σουτάρει υπό πίεση αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Λουντ) και από την επίσης λανθασμένη επιλογή του Φινλανδού πέντε λεπτά αργότερα, όταν σουτάρει πάλι από πλάγια αντί να “σπάσει” τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι.

2. Στις χαμένες ευκαιρίες του (συνολικά τέσσερις) στο καλύτερο χρονικό διάστημά του, δηλαδή στο 55' – 70'. Και στις τέσσερις πρωταγωνιστεί ο Ρόμπιν Λουντ. Δύο ως εκτελεστής και δύο ως δημιουργός, στις αποκρούσεις Τσοκάνη και Τομανέ επί της γραμμής!

3. Στις λανθασμένες επιλογές του Αντρέα Στραματσόνι με την αντικατάσταση των δυο πιο παραγωγικών μέσων του μέσα σε οκτώ λεπτά. Αντικατέστησε με τον Βιγιαφάνιες στο 65' τον Γουακάσο που έκλεβε, μοίραζε, έτρεχε τις μπάλες και είχε “ηρεμήσει” στο β΄ μέρος, όντας πολύ πιο συγκεντρωμένος. Και στο 74' τον Λουντ που ήταν παντού, με τον Εμποκού. Θα έπρεπε να είχε αλλάξει τον Λεντέσμα με τον Βιγιαφάνιες, περνώντας τον Λουντ “οκτάρι” και τον “Βίγια” δεκάρι. Και ταυτόχρονα τον Ιμπάρμπο με τον Εμποκού. Απλό ήταν, όχι δύσκολο. “Φώναζε” το ματς ότι πήγαινε για το 0-1 και μετά το 68' ο Παναθηναϊκός δεν δημιούργησε ούτε μισή "καθαρή" φάση!

ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ Ο ΒΟΗΘΟΣ

Όσο για τη διαιτησία, για την οποία ήδη πρόλαβε ο Παναθηναϊκός να τοποθετηθεί; Ο δεύτερος βοηθός Bασίλης Λάμπρου (Ανατολικής Αττικής) καλείται να μείνει εκτός ορισμών για 4-5 αγωνιστικές, να ανοίξει ξανά το ωραίο καινούριο βιβλίο που έδειχνε με περηφάνια στη Nova ο Κύρος Βασσάρας και να κάνει επανάληψη στους κανονισμούς για το οφσάιντ. Ειδικά για το τι αναφέρεται όταν ο επιτιθέμενος βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τον αμυνόμενο.

"Χ"ειρόφρενο με αστοχία-σημαιάκι

Σε τρεις περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους υπέδειξε σε θέση οφσάιντ παίκτες του Παναθηναϊκού ενώ βρίσκονταν στην ίδια ευθεία με αμυντικούς του Παναιτωλικού (15' Λουντ, 35' – 42' Μπεργκ), μια εξ αυτών μάλιστα (η τελευταία στο 42') ήταν σημαντική, διότι ο Σουηδός έδωσε ασίστ στον Λουντ που... μπήκε με τη μπάλα μέσα στα δίχτυα. Δεν θα είχα πρόβλημα αν ήταν μία. Ηταν τρεις όμως. Τρεις και ίδιες!

ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ

Δεν έχασε δυο βαθμούς ο Παναθηναϊκός από τον βοηθό. Και θα είναι λάθος του αν επιμείνει να σχολιάζει μέσω κύκλων και μοιρογνωμόνιων τον Λάμπρου. Τους έχασε τους βαθμούς επειδή στο πρώτο ημίχρονο ήταν νωχελικός/εγκλωβισμένος και επειδή στο β' μέρος έχασε τέσσερις ευκαιρίες όταν πίεσε ασφυκτικά ( κάπως έτσι τα είπε ο κορυφαίος αλλά και μοιραίος για την ομάδα του, Ρόμπιν Λουντ) και εν συνεχεία αποδιοργανώθηκε από τις αλλαγές του Στραματσόνι. Ο κύριος Λάμπρου, όμως, ωφέλιμο για την ελληνική διαιτησία θα ήταν να ξεκουραστεί για δυο μήνες και να επανέλθει βελτιωμένος σε... δράση, έχοντας φρεσκάρει τη μνήμη του και τις γνώσεις του.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Στιλ 6 - Μέστο 5, Κουλιμπαλί 4, Μολέδο 6, Ιβανόφ 5 - Λεντέσμα 5, Ζέκα 6 - Ιμπάρμπο 4, Γουακάσο 6, Λουντ 7 – Μπεργκ 6.

ΑΛΛΑΓΕΣ: Εμποκού 4, Βιγιαφάνιες 3, Ρινάλντι 4.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ