OPINIONS

Θα τον ομορφύνουν οι "Λουκάδες"

Θα τον ομορφύνουν οι "Λουκάδες"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τον άχρωμο Παναθηναϊκό του προημιτελικού με τον Ατρόμητο, το κέρδος του Λούκας Εβανζελίστα και τις λύσεις που αναμένεται να δώσει ο... συνονόματος - αλλά Αργεντινός - Λούκας Βιγιαφάνιες.

Τρίτο διαδοχικό “μηδέν” στη Λεωφόρο. Με τον Πανιώνιο (0-0), παρά τις επτά ευκαιρίες. Με τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε κακό ματς και παρολίγον “τραμπάλα” στο Κύπελλο, μετά την Καμπάλα στην Ευρώπη (0-1). Και τώρα, με τον Ατρόμητο. Που έχει καλύτερους παίκτες και καλύτερη ομάδα από τον Πανιώνιο και τον ΠΑΣ - σωστά το είπε (και το "είδε") ο Στραματσόνι.

Το είχαμε επισημάνει: έτσι όπως έχει φτιάξει ως τώρα την καινούρια ομάδα του ο Ιταλός τεχνικός, ο Παναθηναϊκός θα είναι πιο αποτελεσματικός εκτός έδρας. Να βρίσκουν χώρους ο Μπουμάλ με τον Μπεργκ, να ανεβαίνουν ο Μέστο με τον Αμπέντ, να παίρνουν τις δεύτερες μπάλες ο Εσιέν με τον Ζέκα. Ενα - δυο γκολ, θα τα βγάζει μακριά από τη Λεωφόρο. Αν κρατά το “μηδέν”, όπως είναι σε κάθε ματς ο ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ του allenatore, ο Παναθηναϊκός θα έχει καλύτερες επιδόσεις μακριά από την ιστορική έδρα του.

Ο Στραματσόνι, όμως, χαζός δεν είναι. Για τέτοια ματς θέλει τον Λούκας Βιγιαφάνιες. Για τέτοια ματς θέλει και τον Λούκας Εβανζελίστα. Τον έχει “πονέσει” πολύ ο Καρέλης. Με τον Πανιώνιο του έλειπε και ο Μπεργκ. Ο Πέτριτς παίζει πάντα καλύτερα με “πλάτη”, αλλά σιγά - σιγά προσαρμόζονται και οι αντίπαλοι τεχνικοί στο ολοκαίνουριο Παναθηναϊκό. Έκλεισε ο Τραϊανός Δέλλας τη δεξιά πτέρυγα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο όταν άρχιζε να αδειάζει το ντεπόζιτο των δυνάμεων από τα “μεγάλα παιδιά” (Φυτανίδη, Λαζαρίδη, Ούμπιντες, Ουσέρο, Παπαδόπουλο), τον περιόρισε πολύ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε κανένα πρόβλημα ο Ατρόμητος: άντεξε στο τρέξιμο. Θα μπορούσε να προηγηθεί κιόλας, αν δεν ήταν σε καλή μέρα ο Λουκ Στιλ.

Το ίδιο και στις αρχές του β' μέρους, όταν από το σλάλομ του Μπίτολο (που βοήθησε πολύ τον σούπερ και MVP του ματς, Πολ Κεϊτά στη μεσαία γραμμή), ο Αγγλος κίπερ κράτησε το “μηδέν” στο σουτ του Ουμπίδες. Όλα αυτά μέχρι το 61'. Οταν ο “Στράμα” αποφάσισε να ρίξει Εβανζελίστα και Κλωναρίδη στις θέσεις του άχρωμου Εσιέν και του εξαφανισμένου Καλτσά. Ο “Κλώνα” κινήθηκε καλύτερα μεταξύ των γραμμών, έδωσε ζωντάνια και στήριγμα στον Πέτριτς, “ανακάτεψε” τον Ατρόμητο.

Μα αυτός που άλλαξε τις ισορροπίες ήταν ο 20χρονος Βραζιλιάνος της Ουντινέζε. Δεν σου γεμίζει το μάτι. “Στεγνός, σχεδόν καχεκτικός. Και... άτολμος εκ πρώτης όψεως. Σαν να μην βράζει το αίμα του. Κι όμως! Πάρε και εκπληκτικό αριστερό σουτ που “έβγαλε” ο σταθερότατος (μόλις 22 ετών!) και πολύ βελτιωμένος σε εξόδους και αντίληψη φάσεων Βασίλης Μπάρκας. Πάρε και μια - δυο διεισδύσεις. Πάρε και ένα - δυο καλά “στημένα” και ένα τάκλιν σε αντεπίθεση του Ατρόμητου και συμμετοχή στο passing game. Στη Λιβαδειά δεν είχε φανεί καθόλου στα 15 λεπτά που τού είχε δώσει για ντεμπούτο ο Στραματσόνι. Αλλά χθες ήταν ο Βραζιλιάνος μέσος που ό,τι πιο λαμπερό σε έναν μουντό και δίχως εμπνεύσεις Παναθηναϊκό.

Παραμένουν φαβορί για την πρόκριση οι Πράσινοι. "Ύπουλο αποτέλεσμα” είπε ορθώς ο μελετημένος Δέλλας, ο οποίος ξέρει πως έσωσε την παρτίδα και σε 15 ημέρες θα έχει την ευκαιρία να την πάρει στο Περιστέρι. Πολύ δύσκολο. Όχι μόνο διότι ο Παναθηναϊκός δημιουργεί ευκαιρίες εκτός έδρας, αλλά και γιατί ο Ατρόμητος είναι δυσκοίλιος στο γκολ. Χθες έχασε τρεις ευκαιρίες. Ίσως μ' αυτές και τη μεγαλύτερη. Για την πρόκρισή του στον ημιτελικό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ 8 - Μέστο 6, Πράνιτς 5, Κουτρουμπής 5, Τελάντερ 6 - Ζέκα 7, Εσιέν 5, Αμπέντ 5 - Καλτσάς 4, Μπουμάλ 6, Πέτριτς 5 (Εβανζελίστα 8, Κλωναρίδης 6, Λαγός -)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μπάρκας 8 - Κυβρακίδης 6, Φυτανίδης 6, Λαζαρίδης 6, Μπίτολο 7 - Κεϊτά 8, Ουσέρο 5, Στόιτσεφ 5, Ουμπίδες 6 - Ναπολεόνι 6, Παπαδόπουλος 6 (Μπρίτο 6, Λημνιός -, Λε Ταλέκ -).

* Follow me οn Twitter: Seretinio

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ