OPINIONS

Τα 13 facts για τον Ταϊλανδό

Τα 13 facts για τον Ταϊλανδό

O Ταϊλανδός Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ άλλαξε όλο το κάδρο της παναθηναϊκής επικαιρότητας και ο Γιάννης Σερέτης αναλύει τις πτυχές των σημερινών δεδομένων, τα οποία βεβαίως μπορεί να αλλάξουν τις επόμενες μέρες…

Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ έκανε την τελική (;) πρότασή του για τον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι της διαπραγμάτευσης και ο επόμενος μήνα θα είναι καυτός! Ας επιχειρήσουμε να αναλύσουμε τα δεδομένα και τα ζητούμενα της υπόθεσης, προσπαθώντας να αγγίξουμε και τις χορδές της κυβέρνησης και του "Athens Alive" κονσόρτσιουμ...

Τα δεδομένα, λοιπόν, είναι τα εξής προσώρας:

- Ο Γιάννης Αλαφούζος θεωρεί πολύ σοβαρή την πρόταση και τον επενδυτή. Αντιμετωπίζει πολύ πιο θετικά αυτή την προσφορά συγκριτικά με την πρόταση του “Athens Alive" κονσόρτσιουμ.

- Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα διαπραγματευτεί και θα σταθμίσει την κατάσταση. Ξέρει ότι και ο ίδιος και ο Παναθηναϊκός είναι υπό αφόρητη πίεση. Το φάσμα του υποβιβασμού πλησιάζει. Αλλά φαίνεται πως θα παίξει όλα τα χαρτιά του για να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος απ’ όσα ο ίδιος θα βάλει στην ΠΑΕ.

- Ο Ταϊλανδός επενδυτής δεν πρόκειται να περιμένει τον Παναθηναϊκό πέραν της 15ης Μαΐου. Φέρεται χθες να έχει κάνει την τελευταία του πρόταση μετά από έναν μήνα συζητήσεων, αλλά ας μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να γίνει και ελαφρώς καλύτερη πρόταση.

- Ο Πίνι Ζάχαβι είναι στενότατος συνεργάτης του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, έχει συμμετάσχει σε αρκετά deals με τον Ταϊλανδό στο παρελθόν, αλλά δεν συμμετέχει στο συγκεκριμένο fund που έχει καταθέσει την πρόταση για τον Παναθηναϊκό. Αν κλείσει η συμφωνία, μπορεί να βοηθήσει τον φίλο του για την "ανασυγκρότηση" της ομάδας από την επόμενη σεζόν.

- Η πρόταση του Πιεμπονγκσάντ είναι χειροπιαστή και δεδομένη, αλλά δεν καλύπτει το σύνολο των οφειλών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός! Ασφαλώς με αυτά τα χρήματα η ομάδα δεν θα υποβιβαστεί, αλλά δεν… εκτοξεύεται κιόλας. Θα απαιτηθεί να βάλει το χέρι στην τσέπη και ο Αλαφούζος για να "καθαρίσει" η ομάδα από τα χρέη τα επόμενα χρόνια, αν ασφαλώς κλείσει η συμφωνία.

- Δουλειά του Ταϊλανδού είναι να αγοράζει και να πουλάει. Το πλάνο του για τον Παναθηναϊκό είναι να τον πάρει, να τον σουλουπώσει, να τον εξυγιάνει, να τον κάνει ανταγωνιστικό και ελκυστικό, πιθανότατα σε 5-7 χρόνια να βρει νέο (μεγαλύτερο) αγοραστή. Γνωριμίες έχει… άπειρες, στο top επίπεδο.

- Στο πλάνο του ασφαλώς είναι και το γήπεδο. Και θα πρέπει να περιμένουμε τι θα γίνει αν κλείσει το deal. Όχι για το ΟΑΚΑ. Για το Γουδί και ειδικά για τον Βοτανικό, όπου το νομοθετικό πλαίσιο είναι έτοιμο και… περιμένει εδώ και χρόνια τα λεφτά.

- Η κυβέρνηση θα ήθελε πολύ να επιτευχθεί συμφωνία και να αλλάξει χέρια ο Παναθηναϊκός. Ήδη δεν αντιμετωπίζεται με την πιο… θετική ματιά από τους οπαδούς ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, δεν θα ήθελε να συνδυάσει την παρουσία της στη διακυβέρνηση της χώρας με τον πρώτο υποβιβασμό στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

- Τα χρονικά περιθώρια μοιάζουν ασφυκτικά ως προς το θέμα του υποβιβασμού, αλλά ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα αλλάξει ο κανονισμός για τον υποβιβασμό των ομάδων που δεν αδειοδοτούνται. Και μέχρι τις 15 Μαΐου, όταν λήγει η προθεσμία για την απάντηση του Γιάννη Αλαφούζου, πιθανότατα δεν πρόκειται να ξεκαθαριστεί αυτό το θέμα. Άλλαξαν πια τα δεδομένα!

- Αμήχανη είναι προς το παρόν η στάση της "Athens Alive" κοινοπραξίας στο θέμα της προσφοράς του Ταϊλανδού επενδυτή. Δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ημερών να εκφράσει τη θέση της, έμμεσα ή άμεσα.

- Χωρίς τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό στο deal δύσκολα θα προχωρήσει το "Athens Alive" πρότζεκτ στην Καλογρέζα, αλλά ας περιμένουμε γιατί μιλάμε πλέον για απρόβλεπτο πόκερ και τα φύλλα βγαίνουν ένα – ένα στο τραπέζι.

- Φημολογείται ότι μέσα στην υπόθεση της προσφοράς του Πιεμπονγκσάντ για τον Παναθηναϊκός είναι και ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης, αλλά προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί και καλό είναι να είμαστε επιφυλακτικοί διότι μετά το "μπαμ" μπορεί να ακούμε διάφορα…

- Αν "ναυαγήσουν" και οι δύο υποθέσεις, ο Παναθηναϊκός πολύ δύσκολα θα αποφύγει τη Football League. Η αλλαγή του κανονισμού για τον υποβιβασμό δεν είναι κάτι εύκολο για την ΕΠΟ υπό την απειλή του Grexit. Έστω κι αν αυτό έχει "προειδοποιητικό" χαρακτήρα τριμήνου (Ιούνιος – Σεπτέμβριος) και "πληγωθούν" οι σύλλογοι (κυρίως αυτοί που δεν θα συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και όχι η Εθνική ομάδα που δεν έχει επίσημα ματς το καλοκαίρι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πρόταση 40,5 εκατ. Ευρώ από ξένο fund για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός!
Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ: Αυτός είναι ο επίδοξος αγοραστής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Η αντίδραση του Αλαφούζου για την "Pan Asian"
Ξέσπασμα δικηγόρου Βέμερ: "Δεν έχω ξανασυναντήσει αυτό που συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ