OPINIONS

Στο χέρι του Τσίπρα

Στο χέρι του Τσίπρα
Κοντονής, Τσίπρας INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τη συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Αλαφούζου, το «θέλω και μπορώ» της κυβέρνησης και τις κινήσεις Κόκκαλη όταν είχαν αφαιρεθεί βαθμοί από τον Ολυμπιακό.

Πώς να πάρει την ομάδα του και να φύγει ο Γιάννης Αλαφούζος; Εύκολο είναι; Να πάει πού; Και να κρατήσει ποιους παίκτες; Και να κεντρίσει το ενδιαφέρον ποιων φιλάθλων του ΠΑΟ; Οποιος περίμενε κάτι τέτοιο, μάλλον προέτρεξε, βασιζόμενος στο θυμικό και όχι στη λογική.

Διαφωνώ με όσους υποστηρίζουν πως τα γεγονότα της Λεωφόρου ήταν προσχεδιασμένα. Διαφωνώ και με τον Παναθηναϊκό που υποστηρίζει πως έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για την ομαλή έναρξη και διεξαγωγή του αγώνα, δεδομένων των επιπρόσθετων δυσκολιών που προκάλεσε η πρώτη παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στο συγκεκριμένο «δύσκολο» και απαρχαιωμένο γήπεδο, όπου δεν υπάρχουν σουίτες όπως στο ΟΑΚΑ, το Φάληρο, την Τούμπα, για να παρακολουθήσει ήσυχος και απολύτως προστατευμένος ο πρόεδρος του φιλοξενούμενου ένα ντέρμπι. Θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα για τις θύρες 13 – 14.

Ο Αλαφούζος ένιωσε «προδομένος» από αυτό που πιστεύει περισσότερο: τους θεσμούς του κράτους. Και ήταν στη συνέντευξη Τύπου λιγότερο οξύς απέναντί τους απ’ ότι όλοι περίμεναν. Για τους θεσμούς τους αθλητικούς, ουδείς λόγος: θεωρεί ότι «ελέγχονται», δεν τους εμπιστεύεται. Για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού (όχι εκείνους που έφαγαν βροχή τεσσάρων ωρών για να πάνε να τραγουδήσουν ή και να βρίσουν), πάλι ουδείς λόγος. Ένα κοινότοπο ψέλλισμα για το «η βία είναι καταδικαστέα» και τίποτα άλλο. Λες και έχει ξεχάσει τι έχει συμβεί με τον Νίκο Νταμπίζα, με το βαν της Nova, με τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ της Λεωφόρου, με τις τιμωρίες του ΠΑΟ σε όλα τα ματς (εντός – εκτός) πλην πέντε αγώνων κατά τη διάρκεια της σεζόν. Τεσσάρων εκτός έδρας και ενός στη Λεωφόρο, όπου ο ΠΑΟ έχει νικήσει τους πάντες πλην του ΟΦΗ, όταν έτρεχαν ο Ζέκα, ο Λαγός και 4-5 επιπλέον για να σταματήσουν τους δέκα που πάλι είχαν μπει μέσα. Πού να μην είχε 12/13 εντός έδρας δηλαδή… Το παράπονο που εξέφρασε χθες για τη «Λεωφόρο που δεν γεμίζει» και τα μόλις 9.000 μέλη της «Συμμαχίας» είναι το σοβαρότερο εσωτερικό θέμα που καλείται να λύσει. Και επειδή είναι σύνθετο, με πολλές παραμέτρους, δεν είναι καθόλου εύκολο…

Τον κατηγορούν πολλοί τον Αλαφούζο επειδή πάει «by the book» στη «μάχη κατά τη διαφθοράς και της μαφίας» όπως την ονομάζει. Μα, πολλά περισσότερα δεν μπορεί να κάνει και αυτά που του αναγνωρίζουν όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι τρία: α) Ότι έσωσε την ομάδα από τα σαουδαραβικά σενάρια και το Πρωτοδικείο β) ότι είναι πολύ πιο μαχητικός συγκριτικά με την οικογένεια Βαρδινογιάννη στην ίδια «μάχη» με άλλους πρωταγωνιστές γ) ότι «κούτσα – κούτσα» προχωρά η οικονομική εξυγίανση, την ίδια στιγμή που εύποροι πρώην παράγοντες και φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν «εξαφανιστεί».

Παίρνει οξυγόνο ο Αλαφούζος από την ενασχόληση με τον Παναθηναϊκό. Όπως και ο Μαρινάκης και ο Μελισσανίδης αντίστοιχα. Για τον Σαββίδη δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Μου φαίνεται πιο cool, ασχολείται με τα επιχειρηματικά του περισσότερο απ΄ ότι με τον ΠΑΟΚ, αν και έχει βάλει περισσότερα χρήματα στην ομάδα του από οποιονδήποτε άλλο μεγαλομέτοχό της! Βάζουν στόχους, προσπαθούν να τους πετύχουν. Ο καθένας το παλεύει όπως ξέρει και μπορεί… Και κρίνονται από την κοινή γνώμη, ανάλογα με το μυαλό και την οπτική γωνία του καθενός. Ο πρώτος μεγάλος στόχος του Αλαφούζου ήταν η «σωτηρία» του Παναθηναϊκού. Ο δεύτερος και μεγαλύτερος είναι «η πτώση της χούντας» όπως λέγεται στον Παναθηναϊκό. Η ισονομία.

Αποψή μου ήταν και παραμένει πάντα ότι η λειτουργία των θεσμών σε όλα τα πεδία (όχι μόνο στον αθλητισμό) εξαρτάται αποκλειστικά από την κυβέρνηση. Συνήθως οι εκάστοτε κυβερνώντες ήθελαν να τα έχουν καλά με όλους τους «μεγάλους», κυρίως αυτούς που τους είχαν στηρίξει με πολλούς τρόπους προεκλογικά. Το μαχαίρι και το καρπούζι δεν το έχει κανένας Κοντονής. Το έχει μόνο ο Τσίπρας. Και είναι θέμα βούλησης. Αν θέλει, θα γίνει. Αν δεν θέλει, όπως δεν ήθελαν σχεδόν όλοι οι πρόσφατοι προκάτοχοί του, δεν θα γίνει. Ούτε με την ισονομία, ούτε με τη βία. Θυμίζω ότι στις υποθέσεις της τρομοκρατίας και της «Χρυσής Αυγής», οι ταχύτητες στα δικαστικά ήταν… Μπολτ: δεν υπάρχει «δεν μπορώ», υπάρχει «δεν θέλω».

Σε κάθε περίπτωση, τα «Αλασκούζος» που λέγονται από πολλούς, δεν θα σταματήσουν. Ας θυμηθούμε, όμως, τι είχε συμβεί πριν από ακριβώς δέκα χρόνια… Με την επισήμανση, ότι- φαντάζομαι συμφωνούμε όλοι σ΄ αυτό – ο Αλαφούζος του 2015 δεν είναι Κόκκαλης του 2005. Καταλαβαινόμαστε.

Στο χέρι του Τσίπρα
INTIME SPORTS

TI EIXE ΓΙΝΕΙ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 2005

Για να μην πολυλογούμε. Το πρωτάθλημα 2004-2005 ήταν ίσως το πιο κρίσιμο στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή εκείνη που άρχισε με τον Σωκράτη Κόκκαλη στο τιμόνι του Ολυμπιακού. Ηταν το αμέσως επόμενο από τα τρία γκολ του Εμάνουελ Ολιζαντέμπε στα τελευταία λεπτά των αγώνων με ΠΑΟΚ, Προοδευτική, Πανηλειακό. Θα ήταν το δεύτερο διαδοχικό του Παναθηναϊκού αν το κατακτούσε μετά από επτά σερί κόκκινους τίτλους ή το δεύτερο διαδοχικά χαμένο για τους Ερυθρόλευκους αν θέλετε, στην περίπτωση που το κατακτούσε η ΑΕΚ. Του Σάντος, του Ντέμη, των Λύμπε – Κατσουράνη, των Ασουνσάο – Μπρούνο Αλβες, του Γιαννάκη Σοάρες και των «Μπουρμποκρασσάδων».

Ολοι έκαναν τις γκέλες τους. Ο Μπάγεβιτς είχε επιστρέψει, με Ριβάλντο και Νικοπολίδη, ο ΠΑΟ είχε αλλάξει τον Σουμ με τον Σκάζνι, η ΑΕΚ το πάλευε. Ο Ολυμπιακός είχε ελαφρύ προβάδισμα όταν οπαδοί με κόκκινα τα είχαν κάνει γης μαδιάμ στη Νέα Σμύρνη σε ματς που δεν άρχισε και είχε γίνει μετά από 15 ημέρες (0-2 οι Ερυθρόλευκοι). Είχε τιμωρηθεί και ο Πανιώνιος ως γηπεδούχος με ματς κεκλεισμένων των θυρών και ο φιλοξενούμενος, καθώς επιτρεπόταν η μετακίνηση οπαδών στο συγκεκριμένο ματς. Η πρωτόδικη απόφαση: αφαίρεση 3 βαθμών, μηδενισμός στο παιχνίδι, 4 ματς κεκλεισμένων των θυρών και βαρύ πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ. Στην έφεση «έπεσε» η ποινή αφαίρεσης βαθμών, η μοναδική σχετική που έχει επιβληθεί στον Ολυμπιακό μετά τους «επιστήμονες» του Σαλιαρέλη το 1991 με τον Αθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ποινή αφαίρεσης βαθμών δεν προβλεπόταν στον σχετικό κανονισμό ούτε το 2002 για τον ΠΑΟ με το ντου και την επίθεση στον Ευθυμιάδη, ούτε το 2003 για τη Ριζούπολη, γι’ αυτό και επισημαίνουμε τι είχε συμβεί το 2005. Ο μόνος λόγος που το κάνουμε; Για να θυμηθούμε απλώς οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Δεν χρειάζεται ανάλυση. Ο νοών νοείτω και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, συγκριτικά με το τώρα.

To σχετικό ρεπορτάζ είναι του in.gr. Στις 18/1/2005. Και αναφέρει: «Παρουσία του συνόλου σχεδόν των πολιτικών παραγόντων καθώς και των αθλητικών, κοινωνικών και αυτοδιοικητικών φορέων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που διοργάνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στη συνεδριακή αίθουσα του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης».

Η σύσκεψη διεξήχθη με αφορμή την τιμωρία της πειραϊκής ομάδας από το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΑΕ για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και στάθηκαν αιτία μη τέλεσης του αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο.

Δεν παρέστησαν μόνο οι βουλευτές Κώστας Σημίτης, Γιάννης Πατσιλινάκος και η κυρία Παντελάκη, ενώ ο Γιώργος Καλός έστειλε φαξ συμπαράστασης, καθώς ήταν εισηγητής σε νομοσχέδιο στη Βουλή.

Το εξαγόμενο από την πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι πως όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ομοψυχία τους στην προσπάθεια της ομάδας για δικαίωση σε δεύτερο βαθμό, όπως επίσης και ότι θα τηρηθεί στάση αναμονής, έως ότου η υπόθεση εκδικαστεί από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο έως την έκδοση της οριστικής απόφασης, αν και ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, πρότεινε να γίνει (η πρόταση απορρίφθηκε).

Στο τέλος της σύσκεψης, ο κ. Κόκκαλης κάλεσε τους βουλευτές του Πειραιά που θα το επιθυμούσαν, καθώς και τον δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Αγραπίδη, να παρευρεθούν στην εκδίκαση της έφεσης, την προσεχή Δευτέρα.

Εν συνεχεία οι φορείς του Πειραιά εξέδωσαν ψήφισμα, διατυπώνοντας την αντίθεσή τους στη βαριά ποινή που επεβλήθη στους «ερυθρόλευκους».

«Ο Ολυμπιακός έχει συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση και πρόοδο του ποδοσφαίρου στη χώρα μας. Είναι ιδέα, είναι υπεράνω προσώπων και έτσι θα συνεχίσει να είναι στο μέλλον. Αισιοδοξούμε ότι δεν θα τιμωρηθεί για πράξεις μεμονωμένων ατόμων» αναφέρεται στο ψήφισμα μεταξύ άλλων.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Καλούμε την Πολιτεία και όλες τις ομάδες να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους, για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα και παροτρύνουμε τα πλατειά στρώματα των φιλάθλων του Ολυμπιακού να απομονώσουν όλους, όσοι με τη συμπεριφορά τους προσβάλλουν την ιστορία και το κύρος του συλλόγου.

Εκφράζουμε την ευχή μας ότι το Δευτεροβάθμιο Δικαιοδοτικό Οργανο της ΕΠΟ θα δικαιώσει την ομάδα του Ολυμπιακού και δε θα τιμωρήσει το σύλλογο για καταδικαστέες πράξεις μεμονωμένων ατόμων. Οι αγώνες και τα πρωταθλήματα, πρέπει να κρίνονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Θεωρούμε ότι κάθε απόπειρα ανάμιξης της πολιτικής με το ποδόσφαιρο είναι επικίνδυνη και απορριπτέα, από όπου κι αν προέρχεται.

Οι μέχρι σήμερα δραστηριότητες της ΠΑΕ Ολυμπιακός αποδεικνύουν ότι έχει συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση και στην πρόοδο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Στηρίζουμε τα βήματα προόδου του Ολυμπιακού, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από τις επενδύσεις, τα έργα υποδομής και τη σύγχρονη οργάνωση του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός που είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός σύλλογος της χώρας με εκατομμύρια φίλους και οπαδούς, είναι ιδέα, είναι υπεράνω προσώπων και καταστάσεων κι έτσι θα συνεχίσει να είναι και στο μέλλον.

Καλούμε όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού σε όλη τη χώρα να επιδείξουν τον απαιτούμενο αυτοέλεγχο και ψυχραιμία και να μην προβούν σε ενέργειες που δεν συνάδουν με την ιστορία και το κύρος της ομάδας μας».

Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη

Προλογίζοντας τη σύσκεψη, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης είπε: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θεωρεί την απόφαση εσφαλμένη, γιατί δεν στηρίχθηκε στα στοιχεία της δικογραφίας και ούτε στα στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία.

Με αυτό τον τρόπο, δεν υπάρχει κανένας λόγος τα πρωταθλήματα να παίζονται στα γήπεδα, αλλά στις δικαστικές αίθουσες. Καταδικάζω απερίφραστα συνθηματολογίες που ακούστηκαν από ορισμένους φιλάθλους, οι οποίοι τα είπαν όντες εκνευρισμένοι από τα γεγονότα».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πειραιά, Χρήστος Αγραπίδης, υπογράμμισε: «Πρέπει να βγουν προς τα έξω τρία μηνύματα: Το πρώτο είναι η αυστηρή καταδίκη των επεισοδίων. Το δεύτερο μήνυμα αφορά στη βάση του προβλήματος. Δεν μπορεί μια ομάδα να πληρώνει τις αθλιότητες μερικών ανεγκέφαλων ατόμων. Το τρίτο μήνυμα σχετίζεται με τις πολιτικές παρενέργειες που υπάρχουν γύρω από το θέμα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να μείνει έξω από πολιτικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις. Όποιος πειράξει τον Ολυμπιακό θα βρει όλους τους Πειραιώτες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, απέναντί του».

Ο νομικός σύμβουλος του Ολυμπιακού, Γιάννης Βούλτσης, διευκρίνισε ότι «ο Ολυμπιακός και στον πρώτο και στον δεύτερο βαθμό επιθυμεί την εφαρμογή του νόμου και τον κανονισμών που δεν τηρήθηκαν στην πρώτη διαδικασία».

Ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, είπε: «Πίσω από τέτοιες αποφάσεις υποκρύπτονται πολιτικές ή οικονομικές σκοπιμότητες. Δυστυχώς, το χτύπημα αυτό υποκρύπτει χτύπημα κατά του Ολυμπιακού. Εμείς, ως Νομαρχία, προτιθέμεθα να προχωρήσουμε σε συλλαλητήριο κατά της απαράδεκτης αυτής απόφασης».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α Πειραιώς, Παναγιώτης Μελάς, τόνισε: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι η Ν.Δ. είναι εδώ. Είμαστε εδώ, γιατί αγαπάμε τον Ολυμπιακό. Στηρίζουμε τον Ολυμπιακό που είναι η μεγαλύτερη ομάδα, όχι μόνο του Πειραιά, αλλά και της Ελλάδας. Θα μου ήταν πολύ εύκολο να πω ότι η τιμωρία αυτή είναι άδικη, εξοντωτική και απαράδεκτη, για να ευχαριστήσω όλους στον Ολυμπιακό. Δεν μου επιτρέπεται να το πω, έστω κι αν το πιστεύω μέσα μου, λόγω της θεσμικής μου ιδιότητας. Κάποιοι προσπαθούν να εξοστρακίσουν το θέμα και να αποδώσουν ευθύνες στην κυβέρνηση. Αν οι αποφάσεις της δικαιοσύνης συμβαδίζουν με τις επιθυμίες της εκάστοτε κυβέρνησης, θα γίνουμε κοινωνία αλαλούμ. Εύχομαι η ποινή να αλλάξει στο δευτεροβάθμιο όργανο και το ευχόμαστε όλοι».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β Πειραιά, Γιάννης Διαμαντίδης, είπε: «Υπήρχε μια κατεύθυνση προς αυτή την απόφαση. Δημιουργεί και κάποιες υπόνοιες προβοκάτσιας... Κάνουν λάθος όσοι συνδέουν το ποδόσφαιρο με πολιτικά ή άλλα θέματα. Αυτά θα πρέπει να λύνονται στο κοινοβούλιο και όχι εις βάρος του Ολυμπιακού και των μετόχων του. Η στρατηγική των χαμηλών τόνων είναι σωστή. Δεν πρέπει να φτάσουμε σε ακραίες ενέργειες».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α Πειραιά, Πέτρος Μαντούβαλος, είπε: «Μη συνδέσει κανένας την Κυβέρνηση με αυτά που έγιναν στον Ολυμπιακό. Η συμπεριφορά όλων μας εδώ μέσα, περνάει και ένα εκπαιδευτικό μήνυμα στον κόσμο και την κοινωνία. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει πως θα πρέπει να αντιδράσουμε χωρίς ακρότητες και υπερβολές που θα βλάψουν την ομάδα μας. Προσοχή μεγάλη, γιατί πάνω απ όλους μπαίνει ο Ολυμπιακός. Για να μπορούμε να χαρούμε, όχι τα επτά, αλλά τα 17 πρωταθλήματα που έρχονται και να φωνάζουμε ζήτω ο Ολυμπιακός».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β Πειραιά, Γρηγόρης Νιώτης, υπογράμμισε: «Κρίνω άδικη και σκληρή την απόφαση και για τις δύο ομάδες. Αδικη ιδιαίτερα για τον Ολυμπιακό και πιστεύω πως η σημερινή εδώ παρουσία μας δεν είναι μια επίθεση εναντίον της αθλητικής δικαιοσύνης. Δε νομίζω πως ήταν σωστή η στάση του αρμόδιου υπουργού, αμέσως μετά τα επεισόδια να πει πως θα πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο. Ηταν λάθος του, γιατί είναι άλλος ο ρόλος των πολιτικών».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β Πειραιά, Δημήτρης Λιντζέρης, δήλωσε: «Κομμάτι της ψυχής του Πειραιά είναι ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός προϋπήρχε και θα υπάρχει και στο μέλλον. Αν κάποιοι θεωρούν πως ο Ολυμπιακός μπορεί να αποτελέσει το εξιλαστήριο θύμα για να προωθήσουν τους δικούς τους σκοπούς, κάνουν λάθος. Είναι άδικη απόφαση που δικαιούμαι να τη χαρακτηρίσω δίωξη. Φοβάμαι πως η αδικία αυτή κάθε άλλο παρά διώχνει τη βία από τα γήπεδα. Τάσσομαι στο πλευρό του Ολυμπιακού και θα συμμετάσχω σε ό,τι αποφασίσει η διοίκηση».

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Κερατσινίου, Δημήτρης Σαράφογλου, τόνισε: «Πέρα από την ιδιότητα του Δημάρχου, μιλώ και ως οπαδός. Πρέπει να στοχεύουμε στην επίλυση του προβλήματος και της αδικίας. Ολοι συμφωνούμε πως πρόκειται περί αδικίας. Ειπώθηκε εδώ πως υπήρχαν μικροπολιτικές σκοπιμότητες, όταν στον αγώνα της Κυριακής με τον Ηρακλή γινόταν η προτροπή από πλευράς διοίκησης να μη λέγονται συνθήματα. Υπήρχε αυθόρμητη αγανάκτηση του κόσμου, που δεν αφορούσε μόνο τους πιο φανατικούς, αλλά το σύνολο των φιλάθλων».

Η πρώην νομάρχης Πειραιά (και νυν υποψήφια βουλευτής στη Β Πειραιά), Μαρία Τσανάκη-Σορώτου δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός ήταν και είναι σημαιοφόρος της αναβάθμισης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι βαθμοί και τα πρωταθλήματα θα πρέπει να κερδίζονται στους αγωνιστικούς χώρους».

Τέλος, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά, Κώστας Πεταλάς, χαρακτήρισε την απόφαση των Αθλητικών Δικαστών της ΕΠΑΕ «νομικό εξάμβλωμα», υποστηρίζοντας ότι «η ευθύνη για τη μη διεξαγωγή του αγώνα ήταν αποκλειστικά του διαιτητή».

Follow me on Twitter: Seretinio

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ