OPINIONS

SOS για Play offs

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τον “αυτοκτονικό” στο Καυτανζόγλειο Παναθηναϊκό και τους φόβους του Μαρίνου Ουζουνίδη οι οποίοι επιβεβαιώθηκαν.

Και τώρα έμπλεξε για τα καλά ο Παναθηναϊκός! Μέχρι σήμερα ο κίνδυνος μη συμμετοχής στα play offs ήταν θεωρητικός. Κάπως... αόρατος και ανεπαίσθητος. Αιωρούμενος. Mε “αν”. Πλέον δεν υπάρχει το “αν”, αλλά η βαθμολογία και το πρόγραμμα.

Βάσει αυτών, οι Πράσινοι που άφησαν δυο βαθμούς στο Καυτανζόγλειο (1-1) χωρίς να αδικηθούν σφόδρα από τη διαιτησία όπως στα Γιάννενα και στην Ξάνθη, θα διεκδικήσουν δυο από τις τέσσερις θέσεις, μαζί με την ΑΕΚ και την Ξάνθη. Ο Πανιώνιος νικά ακόμη και στις κακές ημέρες του, ο ΠΑΟΚ σκοράρει εύκολα, συνεπώς μένουν δυο θέσεις για τρεις ομάδες. Σε πρώτη φάση, καθοριστικό ως έναν βαθμό το αυριανό ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, ακόμη πιο σημαντικό όμως το Κέρκυρα – Ξάνθη...

Ο ΦΟΒΟΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΕΡΗΜΑ

Για να ξεμπερδεύουμε με τη διαιτησία, μιας και η ΠΑΕ αποφάσισε να εκδώσει και ανακοίνωση, το μόνο σοβαρό για το οποίο ο Παναθηναϊκός δικαιούται να έχει παράπονα από τον Καλογερόπουλο είναι ότι “έφαγε” ένα λεπτό καθυστερήσεων, λόγω του τραυματισμού (;) του Περόνε στο 90'. Δυο – τρία φάουλ στο β΄ μέρος δεν συνιστούν σημαντική αιτία διαμαρτυρίας. Ίσως τέτοια να ήταν το οφσάιντ του βοηθού Αλέξανδρου Γρεβένη στον Μπουμάλ (έβγαινε τετ α τετ για το 0-2 από ασίστ του Λουντ στο 66'), μα μιλάμε για μία και μοναδική φάση. Επειδή ωστόσο, ήταν ακριβώς μπροστά (!) στον βοηθό, του αξίζει ένας μήνας οφ, για να μάθει σε εύκολες φάσεις να παίρνει τη σωστή απόφαση.

Πάμε παρακάτω. “Ηταν... κατόρθωμα ότι δεν νικήσαμε, είμαστε άξιοι της μοίρας μας” είπε ο Μαρίνος Ουζουνίδης και δεν έχει άδικο. Τους είχε προειδοποιήσει όλους. Δεν χρειαζόταν βεβαίως η προειδοποίηση, αν οι παίκτες του Παναθηναϊκού γνώριζαν έστω ότι ο Ηρακλής είχε ανατρέψει στην έδρα του εις βάρος του σκορ και επί της ΑΕΚ (2-2) και προσφάτως επί του ΠΑΟΚ (1-1). Η αυτοχειρία του Παναθηναϊκού έγκειται όχι μόνο στις χαμένες ευκαιρίες από το 46' έως το 70'. Αλλά και στο ότι λόγω της ροής του αγώνα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δεν φαινόταν να υπάρχει στα μετόπισθεν και ο καλώς εννοούμενος φόβος που φυλάει τα έρημα: αυτό πλήρωσε ο Παναθηναϊκός στην ισοφάριση του Λεοζίνιο (κι ας χρεώθηκε τυπικά αυτογκόλ στον Τελάντερ). Την έλλειψη συγκέντρωσης και προσοχής για την εξουδετέρωση ενός πιθανού κινδύνου. Όλοι είχαν το μυαλό τους στο πώς θα επιτευχθεί το 0-2.

Ο ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΜΠΕΡΓΚ

Έχασε δυο ευκαιρίες ο Μπεργκ να “καθαρίσει” το ματς από ισάριθμες θαυμάσιες πάσες του Λέτο και του Ζέκα (50' και 58'), ενήργησε με υπέροχα αντανακλαστικά ο MVP Χουάντερσον. Είχε και τον ισχυρό άνεμο και τα (περισσότερα) τρεξίματα υπέρ του ο Παναθηναϊκός, έφτανε... όπως και όποτε ήθελε γύρω και μέσα στην αντίπαλη περιοχή, πετούσε τη μια μετά την άλλη τελικές πάσες και τελικές φάσεις. Και το πλήρωσε, όπως και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ στο ίδιο γήπεδο, χωρίς όμως να υποτιμήσει τον αντίπαλό του όπως είχαν κάνει οι δυο “Δικέφαλοι”! Λόγω ανικανότητας και επιπολαιότητας σχεδόν όλων στην τελική στιγμή πριν το γκολ και διαδοχικών λαθών Λουντ και Οδυσσέα Βλαχοδήμου στη φάση του 1-1.

“Δεν επιτρέπεται να τρώει ο Παναθηναϊκός τέτοια γκολ” είπε στη συνέντευξη Τύπου ο πικραμένος Ουζουνίδης που το είχε.. δει το έργο. Και γι' αυτό ζήτησε 0-2 και 0-3, γι' αυτό και ήταν έξαλλος (όντας αγχωμένος για να "τελειώσει" το ματς η ομάδα του) με το "άκυρο" οφσάιντ του Γρεβένη στον Μπουμάλ, παρότι ουδέποτε ως τώρα έχει διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία. Αλλά όταν χάνεις ματς με πέντε ευκαιρίες και προβάδισμα με πέναλτι από το άνυδρο πρώτο μέρος εναντίον του προτελευταίου, η ευθύνη δεν βαραίνει κυρίως όσους αντέδρασαν λανθασμένα στην ισοφάριση...

ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ; ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΟΛΩΝ

Ολυμπιακός στη Λεωφόρο, ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, Πανιώνιος στη Λεωφόρο, Τούμπα με ΠΑΟΚ. Πρόγραμμα - “βουνό”. Απίθανο να νικήσει σε όλα, απίθανο να... χάσει σε όλα ο Παναθηναϊκός. Μα σε κάθε περίπτωση, κυρίως η Ξάνθη (που έχει ήδη παίξει με το Big – 4) και δευτερευόντως η Ένωση, έχουν πιο χαμηλά εμπόδια στην τελική ευθεία της Σούπερ Λίγκας. Έχουν τουλάχιστον οι Πράσινοι δυο θεωρητικά εύκολα εντός έδρας ματς στο τέλος, με Ατρόμητο – Λάρισα που πιθανότατα θα έχουν ξεμείνει χωρίς εμφανή στόχο. Κι αν τελικά δεν τα καταφέρει, η αποτυχία θα είναι ΟΛΩΝ, διότι το ρόστερ του δεν είναι – αν μη τι άλλο – για... έκτη θέση. Σ΄ αυτή την περίπτωση ο μόνος δρόμος για το Europa League θα είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον 7 - Αργυρόπουλος 4, Στάμου 5, Ρούσσος 4 (46' Ιντζόγλου 5), Σαραμαντάς 5 (86' Αγγελόπουλος -), Τζανετόπουλος 5, Κούρος 5, Δώνης 6, Μοντέιρο 3 (61' Γροντής 4), Λεοζίνιο 6, Περόνε 4.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος 5, Κουλιμπαλί 5, Κουτρουμπής 6 (62' Τελάντερ 4), Κουρμπέλης 5, Χουλτ 6, Ζέκα 7, Λουντ 5, Βιγιαφάνιες 6, Εμποκού 5, Λέτο 5 (64' Μπουμάλ 3), Μπεργκ 5.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ