OPINIONS

Ο τολμών νικά

Ο τολμών νικά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την πρόκριση του Παναθηναϊκού, τις αλλαγές του Στραματσόνι και την εντυπωσιακή απόδοση του Μουμπάρακ Γουακάσο.

Μπήκε φοβισμένα στο ματς σήμερα ο Παναθηναϊκός. Παθητικά. Είχε στο μυαλό του μόνο πώς θα αποκρούει, πώς θα κόβει, πώς θα αναχαιτίζει. Όχι πώς θα απειλήσει με οργανωμένες αντεπιθέσεις την Μπρόντμπι. Μέχρι την απίθανη χαμένη ευκαιρία του Ιμπάρμπο στο 38΄από κλέψιμο του κορυφαίου Γουακάσο, δεν είχε κάνει ούτε τελική προσπάθεια! Μα όλα άλλαξαν στην ανάπαυλα.

Στα αποδυτήρια. Οταν μίλησε για τον κίνδυνο και τα κακώς κείμενα ο "Στράμα". Φάνηκε από το μαρκάρισμα στον Χολστ του άφαντου στο πρώτο ημίχρονο, Μάρκους Μπεργκ, μόλις 20'' μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου! Και όταν... αποφάσισαν να τολμήσουν οι Πράσινοι, βρήκαν και τις ευκαιρίες και το γκολ. Μια ο φιλότιμος, μαχητικός, αλλά άστοχος Ιμπάρμπο, δεύτερη ο Κολομβιανός, τρίτη ο "χλωμός" στο α' μέρος, αλλά ψύχραιμος και παθιασμένος στο β' 45λεπτο Μπεργκ (πάλι από κλέψιμο και ασίστ του τούρμπο Γουακάσο). 1-1 τελικά από στόπερ. Με την γυριστή κεφαλιά του σταθερού σε γενικές γραμμές Ιβανόφ από τη σέντρα του Λουντ στο 65'΄. Ο Φινλανδός μαζί με τον Λέτο ήταν εκείνοι που άλλαξαν το ματς στο δεύτερο ημίχρονο...

Ο Στραματσόνι δικαίως αντικατέστησε τον – χειρότερο μαζί με τον Κουτρουμπή στο α' μέρος – Κριστιάν Λεντέσμα, ο οποίος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί ως “εξάρι” χτυπώντας καμπανάκι στον Ιταλό για μια από τις πιο σημαντικές θέσεις της ενδεκάδας. Το είχαμε ξαναγράψει: δεν είναι κλασικός αμυντικός μέσος ο πολύπειρος Αργεντινός. Είναι ένας play maker, του οποίου η καριέρα εγκλωβίστηκε στο “6”. Παλιότερα μπορούσε. Έτρεχε, έκοβε, πίεζε. Τώρα, όχι πια. Τροφή για σκέψη, μιας και η μεταγραφική περίοδος ακόμη δεν έχει λήξει...

Ο turbo Wakaso τα έκανε όλα

Τα προβλήματα του Λεντέσμα, σε συνδυασμό με την αδυναμία του Ζέκα να βοηθήσει στο passing game, άφησαν ολομόναχο τον Γουακάσο στο πρώτο ημίχρονο. Και τα έκανε όλα όσα μπορούσε ο Γκανέζος! Μάρκαρε, έκοβε, σπρίνταρε, έκλεβε, μοίραζε ασίστ. Ως αμυντικός μέσος, ως “μέσα αριστερά”, ως εξτρέμ και ως δεύτερος επιθετικός κατά διαστήματα! Με δύναμη, με εκρηκτικότητα, με μαχητικότητα, με τακτική συνέπεια. Καταπληκτική συνολικά εμφάνιση από τον πρώην μέσο της Ρουμπίν Καζάν, καθώς και στο δεύτερο ημίχρονο είχε συμμετοχή στο γκολ και σέρβιρε έτοιμο ένα χαμένο από τον Μάρκους Μπεργκ πλασέ – γκολ, δέκα λεπτά πριν από τη ισοφάριση του Ιβανόφ.

Μετά το 1-1 η Μπρόντμπι ξεφούσκωσε, η πρόκριση είχε τελειώσει. Θα μπορούσε να φύγει και νικητής από την Κοπεγχάγη ο Παναθηναϊκός, αλλά αυτά είναι... πολυτέλειες αν θυμηθούμε τι είχε συμβεί ακριβώς πριν από έναν χρόνο με το σόου του Ντοντό στη Λεωφόρο.

Τέλος προκριματικών, αρχή άνοιξης και καλοκαιρού μαζί για τον Παναθηναϊκό μετά από βάσανα σχεδόν ενάμιση έτους. Εγινε το restart με τις μεταγραφές του προηγούμενου Ιανοαυρίου, συνεχίστηκε η αλλαγή του ρόστερ το καλοκαίρι, ιδού πια μια νέα ομάδα. Έφυγε ο Νάνο, θα φύγει εκτός απροόπτου ο Κλωναρίδης, μένουν μόνο Ζέκα – Μπεργκ – Κουτρουμπής από την “ομάδα των Αναστασίου – Νταμπίζα”. Κάπου εδώ κλείνει οριστικά ένας κύκλος. Πέρασε το μεταβατικό στάδιο, ανοίγει ένας καινούριος για τους Πράσινους που τα κατάφεραν σχετικά εύκολα στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της τελευταίας διετίας.

Σήμερα, μετά από δύο χρόνια, ο τεχνικός διευθυντής τους θα ταξιδέψει για κλήρωση ομίλων στην Ελβετία. Welcome Gilberto Silva. Αν και όλη τη δουλειά για την αναμόρφωση του ρόστερ, εδώ που τα λέμε, την έκανε από τον Γενάρη ο Αντρέα Στραματσόνι.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Στιλ, 6, Μέστο 5, Χουλτ 6, Μολέδο 8, Ιβανόφ 7, Κουτρουμπής 5, Λεντέσμα 4, Ζέκα 6, Γουακάσο 9, Ιμπάρμπο 6, Μπεργκ 5. Αλλαγές: Λέτο 7, Λουντ 7, Βιγιαφάνιες -

* Follow me on Twitter: Seretinio


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ