OPINIONS

O #savepanathinaikos κουμπαράς

O #savepanathinaikos κουμπαράς

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την άμεση ανάγκη δημιουργίας ενός “υπερταμείου σωτηρίας” υπό την αιγίδα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπου θα διοχετευθεί η θετική ενέργεια και τα χρήματα όλων των φίλων της ομάδας που θέλουν να συνδράμουν για να... βγει η σεζόν χωρίς υποβιβασμό από τη Super League.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μοιάζει πιο επιθετικός προς τον Γιάννη Αλαφούζο τις τελευταίες μέρες αλλά σε κάθε περίπτωση – όπως είχε αναφερθεί και παλαιότερα – αν δεν βρει χρηματοδότες δεν πρόκειται να προχωρήσει στην υλοποίηση του Pao Foundation. Συμπαίκτες προς το παρόν ο ηγέτης της ΚΑΕ τονίζει σε κάθε τόνο ότι δεν έχει βρει (“ Τονίζω ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένας να πει, ότι δεσμεύεται να βάλει έστω ένα ευρώ”), συνεπώς το πλάνο του πέφτει σε κενό. Ακόμη κι αν συμφωνούσε ο Αλαφούζος στην πρόταση του Γιαννακόπουλου για τα χρέη, το Pao Foundation θα μπορούσε να αναλάβει ΑΝ σχηματιζόταν και ΑΝ έβρισκε τα απαραίτητα χρήματα από συνεργάτες και οπαδούς ο Γιαννακόπουλος. Αυτή η σκέψη παραπέμπεται στις καλένδες για το μέλλον της ΠΑΕ...

'Εωλο είναι επίσης αν κάποια στιγμή ενδιαφερθεί κάποιος ξένος επιχειρηματίας ή κάποιο fund από το εξωτερικό. Δεν φαίνεται πολύ πιθανό, αλλά ας μην υποτιμούμε δυο παράγοντες: το brand name και τις δυο πόρτες για γήπεδο. Και στον Βοτανικό όπου ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος και το μόνο που λείπει είναι το... χρήμα, αλλά και στο Γουδί, όπου η κυβέρνηση δείχνει διατεθειμένη να επιμείνει. Συνεπώς και αυτό το σενάριο για πιθανή διάδοχη κατάσταση στον Παναθηναϊκό είναι υποθετικό και στον αέρα.

Την ίδια στιγμή τα χρέη τρέχουν όπως οι λογαριασμοί στην καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού. Με τη μικρή διαφορά ότι η ΠΑΕ δεν έχει μόνο ΔΕΗ, ΟΤΕ, κινητά, ΕΥΔΑΠ, εφορία και δάνεια. Έχει και μπόλικους ανοιχτούς λογαριασμούς. Παλιούς και νέους. Μάνι – μάνι μέχρι τις 6 Οκτωβρίου – επί παραδείγματι – καλείται να πληρώσει 120.000 ευρώ για δόσεις σε Βέμερ, Τελάντερ, Ταυλαρίδη. Τη – βαριά – δόση Σεπτεμβρίου στην εφορία θα την πληρώσει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, αλλά για την πρώτη δόση στην Μπόκα για τον Τσάβες ουδείς γνωρίζει αν και πώς θα καταβληθεί. Και έρχονται και πολλά άλλα, τουλάχιστον μέχρι το πρώτο “σκαλοπάτι”, τον Ιανουάριο. Όταν για να πάρει βαθιά ανάσα και να συνεχίσει την ανάδυση από το βυθό ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει να πουλήσει αρκετούς παίκτες. Ένας Βλαχοδήμος και περίπου 1,2-1,5 εκατ. Ευρώ δεν αρκούν...

ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ "ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ"

Κι ενώ οι εργαζόμενοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα και πλέον το πρώτιστο ζητούμενο είναι πώς θα συνεχιστεί η λειτουργία της ΠΑΕ μέρα με τη μέρα, αμέτρητοι φίλοι του Παναθηναϊκού διψούν για να συμβάλλουν σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή. Το καταλαβαίνεις από τα social media. Το αφουγκράζεσαι από τα τηλεφωνήματα. Το νιώθεις παντού γύρω σου αυτές τις 3-4 μέρες αν συζητάς με οπαδούς της ομάδας. Θέλουν να “κάνουν κάτι”. Να δώσουν χρήματα, να παρακινήσουν φίλους τους, ακόμη – ακόμη και να σκεφτούν οικογενειακούς γνωστούς και εύπορους, κάθε πιθανή πηγή ρευστού που θα μπορούσε να συνδράμει τον Παναθηναϊκό!

Ταυτόχρονα από πολλές διαφορετικές πλευρές λαμβάνονται πρωτοβουλίες. Άλλες συγκροτημένες, άλλες όχι. Παλαίμαχοι, οπαδοί, ανώνυμοι, επώνυμοι. Πάντα με καλό σκοπό και θετική διάθεση. Όμως καμία απ΄ αυτές τις κινήσεις δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα αν δεν ΕΝΩΘΟΥΝ όλοι σε ένα κοινό ταμείο. Σε κοινό λογαριασμό. Και είναι υποχρέωση και καθήκον της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή να αισθανθεί τον αέρα στο περιβάλλον και να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να διοχετευθεί αυτή η δίψα όλων όσων θέλουν να προσφέρουν με έναν στόχο: να σωθεί το Τριφύλλι εφέτος από τον υποβιβασμό. Να πάρει παράταση ζωής μέχρι το καλοκαίρι τουλάχιστον, όταν πιθανότατα θα είναι πιο εφικτό ένα πλάνο βιωσιμότητας.

ΕΝΑΣ ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ

Το #savepanathinaikos σχέδιο εκτάκτου ανάγκης – εφόσον προς το παρόν δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποιος ζάπλουτος που θέλει να γράψει ιστορία – μπορεί να υλοποιηθεί υπό την αιγίδα της ΠΑΕ και με μπροστάρηδες ανθρώπους που μπορούν να εμπνεύσουν και να ευαισθητοποιήσουν ακόμη περισσότερο κάθε φίλο του Τριφυλλιού. Ανεξαρτήτως ηλικίας ή οικονομικής δυνατότητας. Ένας “κουμπαράς” για όλους! Παλαίμαχους και οργανωμένους, “επώνυμους” και ανώνυμους, πλούσιους και φτωχούς, μικρούς και μεγάλους, Αθηναίους και μη. Με μεθοδικότητα, οργάνωση, διαφήμιση, με καθημερινή προσπάθεια, με παναθηναϊκές προσωπικότητες που δεν θα διστάσουν να ζητήσουν τη βοήθεια του κοινού. Ούτως ή άλλως, αυτή τη στιγμή μόνοι τους είναι: παίκτες, προπονητές, εργαζόμενοι και φίλαθλοι. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί μπορεί να είναι αρκετό για έναν μήνα ή και για ολόκληρη τη σεζόν, αν ασφαλώς ο Γιάννης Αλαφούζος είναι συνεπής στις υποχρεώσεις εφορίας – δημοσίου.

Θα έχει τη σημασία του το ύψος του ποσού, μα σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι το μείζον για κάθε φίλο της ομάδας που θα τα έχει καλά με την παναθηναϊκή του συνείδηση. Ναι, εκεί ακριβώς όπου για δεκάδες λόγους απέτυχε η “Παναθηναϊκή Συμμαχία”. Τώρα επικρατεί συναγερμός! Τώρα καίγεται ο τόπος! Και μετά από πολλά χρόνια, όλοι θα θυμούνται πολύ πιο έντονα αυτές τις μέρες. Όπως συνέβη πριν από τέσσερα χρόνια στους φίλους της ΑΕΚ. Σ' αυτές τις μέρες λοιπόν, ο πανικός και ο φόβος είναι οι αντίπαλοι της τόλμης και του καθαρού μυαλού. Ο τολμών δεν νικά πάντα, αλλά η προσπάθεια μένει ανεξίτηλη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ