OPINIONS

Mπάντι jumping

Mπάντι jumping
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O Γιάννης Σερέτης γράφει για τη δεύτερη διαδοχική ήττα του Παναθηναϊκού στο Europa League, εστιάζοντας στις χαμένες ευκαιρίες, στην καθοριστική διαιτητική απόφαση και στις λιγοστές επιλογές πάγκου του άτολμου στο τέλος Αντρέα Στραματσόνι.

Ηταν αριστοτεχνικά στημένος ο Παναθηναϊκός με το 3-5-2 από τον Αντρέα Στραματσόνι. Εκανε μέχρι το 75' το καλύτερο ευρωπαϊκό παιχνίδι του μετά από έξι χρόνια και εκείνο το αλησμόνητο 2-3 με το πάρτι του Σισέ και του Νίνη στη Ρώμη.

Έχασε τρεις καθαρές ευκαιρίες, του αρνήθηκε πέναλτι – αποβολή του Καμπράλ στο 67' ο Ιταλός Λούκα Μπάντι (σπρώξιμο του Ιμπάρμπο από τον Καμπράλ που “κουβαλούσε” μια κίτρινη κάρτα). Και στο τέλος “μίλησε” η ατολμία του “Στράμα” και το βάθος του πάγκου των Ισπανών.

Δεύτερη διαδοχική “αυτοκτονία” για τους Πράσινους, μετά το 1-2 από τον Άγιαξ. Μηδέν πόντοι, ενώ άξιζαν τουλάχιστον δυο ισοπαλίες βάσει ροής αγώνων και απόδοσης. Σκούρα τα πράγματα για την πρόκριση, πολύ θετικά τα ποδοσφαιρικά δείγματα για μια ομάδα που πρέπει να μάθει πώς θα στέκεται όρθια και στις πίκρες και στις ήττες και στις δυσκολίες, όπως απόψε...

ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΟΛ

Στα 3/4 του αγώνα, ο Πανθηναϊκός έκανε το “σχεδόν τέλειο” ματς. Με 3-5-2. Τον Βιγιαφάνιες να βοηθά πολύ τον Λεντέσμα στη μεσαία γραμμή, τον Ζέκα να έχει καταπληκτικές καλύψεις και απίθανο transition, τον Κουτρουμπή να παίζει θαυμάσια με τον αθληταρά Κουλιμπαλί από δεξιά και τον Ιμπάρμπο – ευχή και κατάρα για τον Παναθηναϊκό σήμερα – δίπλα στον Μπεργκ.

Υπερπολύτιμος ο Κολομβιανός. Βασικότατο γρανάζι στο στήσιμο όλης της ομάδας. Ομως και πάλι με ένα απίστευτα χαμένο τετ α τετ με το δεξί στο 37', όταν ο Σέρχιο Άλβαρεθ βγάζει με αντανακλαστικά γάτου και το δεύτερο σουτ στο ριμπάουντ του Κουλιμπαλί.

Εμοιαζε ήδη στο 45' το ματς, σαν μια τεράστια χαμένη ευκαιρία για τους Πράσινους! Τελικές προσπάθειες 1-7 έγραφε το ταμπλό της UEFA και η Θέλτα δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα από τις σούπερ δεμένες πτέρυγες. Προσπάθησε να περάσει 3-4 κάθετες πάσες στον καλό και δυναμικό Γκουιντέτι, να ακουμπήσει τη μπάλα στον Ρόσι, αλλά μέχρι εκεί...

Ο ΜΠΑΝΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Στο β΄ μέρος θα περίμενε κάποιος ότι ο Παναθηναϊκός θα “περίμενε” περισσότερο τους Ισπανούς. Οπως και ότι αν συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό και τόσο “απλωμένος” στον υπερμεγέθη αγωνιστικό χώρο του “Μπαλαϊδος”, κάποια στιγμή, εκεί γύρω στο 70', θα έμενε από βενζίνη. Πάλι ήταν ο κυρίαρχος και ο απειλητικός. Πάλι έφτανε με ευκολία στη μεγάλη περιοχή. Χωρίς κλασικές ευκαιρίες μέχρι το 67', όταν από τη θαυμάσια κάθετη του Λεντέσμα, ο Ιμπάρμπο σπρώχνεται από τον Καμπράλ και πέφτει τη στιγμή που ήταν έτοιμος να πλασάρει με το αριστερό. Μπορεί να το έχανε κι αυτό, ποιος ξέρει! Αυτό που ξέρουμε όλοι μας ήταν ότι επρόκειτο περί πέναλτι και “απευθείας” κόκκινη στον Καμπράλ, σύμφωνα με τον κανονισμό. Δεν το είδε ο Μπάντι, δεν το είδε και ο πρόσθετος βοηθός; Με δέκα παίκτες και 0-1 από τον Λεντέσμα στο πέναλτι, όσο "σκασμένος" κι αν ήταν ο Παναθηναϊκός, τουλάχιστον δεν θα έχανε.

ΦΡΕΣΚΑΡΙΣΜΑ Ο ΜΠΕΡΙΣΟ - "ΝADA" Ο "ΣΤΡΑΜΑ"

Ο Εντουάρντο Μπερίσο με τις έξι αλλαγές βασικών ενόψει Μπαρτσελόνα, είχε ήδη αρχίσει να φρεσκάρει από το 60' την ομάδα του (Σίστο αντί Ναράνχο) και στο 71' βάζει τον Δανό Ντάνιελ Βας αντί του Σενέ. Ο Παναθηναϊκός επιμένει παρά την αδικία. άστοχο αριστερό σουτ του Μπεργκ στο 73', ωραίο φαλτσαριστό δεξί του Ιμπάρμπο μπλοκάρει δύσκολα ο κίπερ στο 74'. Και μετά... πέφτουν τα φώτα! Μετά παίρνει μέτρα η Θέλτα, μετά βράζει το γήπεδο, μετά χάνονται μια – μια οι μάχες. Ο Στραματσόνι δεν αντιδρά με αλλαγή – έστω για να σπάσει τον ρυθμό των Ισπανών – ούτε μετά το πέναλτι του Σαμπά στον Γκουιντέτι στο 80'. Τίποτα. Nada.

Ναι, δεν είχε δα και τις άπειρες επιλογές. Δεν έχει ούτως ή άλλως πολλούς χαφ στο ρόστερ του. Αλλά έναν Εμποκού στον εξαντλημένο Μπεργκ ή στον άστοχο Ιμπάρμπο; 'Έναν Χουχούμη αντί του κουρασμένου Λεντέσμα με μετάθεση του Λουντ στη μεσαία γραμμή; Η' έναν Μαρινάκη αντί Λεντέσμα και τον αεικίνητο Κουλιμπαλί στη μεσαία γραμμή; 1-0 με συνευθύνη Λουντ – Μολέδο – Στιλ, 2-0 με ατυχία στο φάουλ του Βας, άντε γεια. Τα όμορφα πλάνα, όμορφα καίγονται μερικές φορές.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με αξιοπρεπή, πειστική, δυναμική και ελπιδοφόρα παρουσία και απόδοση. Για να ξαναγίνει, όμως, Panathinaikos, πρέπει να παίρνει και αποτελέσματα, ειδικά όταν είναι καλύτερος από τον αντίπαλό του.

AΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Στιλ 5, Σαμπά 6, Μολέντο 6, Κουτρουμπής 6, Κουλιμπαλί 7, Λουντ 5, Ζέκα 7, Λεντέσμα 6, Βιγιαφάνιες 7, Μπεργκ 6, Ιμπάρμπο 5. ΑΛΛΑΓΗ: Εμποκού -

* Follow me on Twitter: Seretinio

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ