OPINIONS

Μια μπύρα "προσφέρει" το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ)
Ίβιτς, τραυματισμός EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την "αυτοκτονία" του ΠΑΟΚ, το δεδικασμένο της μπύρας με τον Βλάνταν Ίβιτς και το τεράστιο "δώρο" στην ΑΕΚ, η οποία πλέον έχει το πρωτάθλημα στα δικά της χέρια.

Πώς τα φέρνει η ζωή μερικές φορές... Μια μπύρα “τελείωσε” πέρυσι ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό στα play offs, ένα ρολό χαρτιού πιθανότατα “τελειώνει” σήμερα τον ΠΑΟΚ. Το “δεδικασμένο” που δημιούργησε πέρυσι ο ίδιος ο ΠΑΟΚ, αποφασίζοντας να σύρει με καροτσάκι τον Βλάνταν Ίβιτς μέχρι τον “Ευαγγελισμό” παρότι ο γιατρός του αγώνα είχε αναφερθεί μόνο σε εκδορές, του αφαιρεί επιχειρήματα και του δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είχαν πει τότε ότι ο Σέρβος κόουτς ζαλιζόταν, το νοσοκομειακό όχημα έφτασε γρήγορα έξω από τη Λεωφόρο, το ματς (στο οποίο ο Παναθηναϊκός νικούσε 1-0) κατακυρώθηκε υπέρ του φιλοξενούμενου και ο γηπεδούχος έχασε τ' αυγά (το τρίποντο της νίκης) και τα πασχάλια (επιπλέον -3 βαθμούς).

ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΓΚΑΡΘΙΑ - ΙΒΙΤΣ

Διαιτητής εκείνη τη βραδιά στη Λεωφόρο ήταν ο Γιώργος Κομίνης. “Τέταρτος” σήμερα στην Τούμπα. Με “πρώτο” τον Αλέξανδρο Αρετόπουλο. Τι να κάνει ο ρέφερι όταν προκύπτει τραυματισμός προπονητή με παρόμοιο τρόπο με τον οποίο είχε διακοπεί το παιχνίδι στη Λεωφόρο; Ό,τι πει ο φιλοξενούμενος! Δεν μπορεί ο Γκαρθία να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, διότι ζαλίζεται. Πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Τι να απαντήσει ο ΠΑΟΚ; “Οχι παιδιά, μπορεί να συνεχίσει ο κόουτς”; Αφού μόλις πριν από εννέα μήνες ο δικός του προπονητής είχε μεταφερθεί με καροτσάκι (!) στον “Ευαγγελισμό” από την μπύρα που τον τραυμάτισε. Και μάλιστα με ρίψη όχι από την κερκίδα των οργανωμένων! Από την κερκίδα πάνω από τη φυσούνα. Όπως στη Λεωφόρο, έτσι και στην Τούμπα σήμερα, τέτοια "σατανική" ομοιότητα!

Ξέμεινε από επιχειρήματα ο ΠΑΟΚ. "Εφέτος πίνω μπύρα Άλφα, είναι η καλύτερη" έλεγε εφέτος (στο 4-0) προς τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ο Γιώργος Σαββίδης στα αποδυτήρια της Τούμπας. Μεταξύ σοβαρού και αστείου προφανώς. Όπως μεταξύ σοβαρού και αστείου είχε πετάξει και το "άντε και καλή Γ΄Εθνική"! Τώρα ο ΠΑΟΚ χάνει το ματς στα χαρτιά, πιθανότατα θα τιμωρηθεί βάσει ΚΑΠ και με αφαίρεση βαθμών. Από το + 2 έναντι της ΑΕΚ, πάει ουσιαστικά στο -1, το οποίο μπορεί να γίνει -4, αν η Ένωση νικήσει αύριο στο Περιστέρι! Όχι, δεν το... πήρε ακόμη το πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Αλλά της το... δίνει μια μπύρα. Δεν της το “χαρίζει”. Της δίνει το προβάδισμα, της το προσφέρει στα χέρια της. Από εκείνη θα εξαρτηθεί πλέον. Τι θα κάνει αύριο εναντίον του Ατρομήτου, τι θα κάνει στην Τούμπα, πώς θα διαχειριστεί συνολικά τα υπέρ της δεδομένα.

Ο ΙΒΑΝ, Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Όσο για τον ΠΑΟΚ; Δύσκολο να ανασυνταχθεί άμεσα για την εφετινή σεζόν. Δύσκολο να μαζέψει τα κομμάτια του. Το κατάφεραν εν μέρει πέρυσι ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του Παναθηναϊκού, μετά το διπλό χτύπημα από τον αποκλεισμό στον ημιτελικό Κυπέλλου και τον μηδενισμό λόγω της... μπύρας. Εν μέρει όμως. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο ισχυρός οργανισμός από τους Πράσινους, έχει πιο ανθεκτικά αντισώματα και έναν ιδιοκτήτη ο οποίος συνεχίζει να επενδύει στην ομάδα του. Όμως τη βλακεία δεν μπορεί να τη νικήσει ο Ιβάν Σαββίδης. Γι' αυτό και ζήτησε "συγγνώμη από τον κόσμο του ΠΑΟΚ", μιλώντας στα ελληνικά!

Και αυτό το ρολό χαρτί εκτός απροόπτου θα αφαιρέσει από τον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να διεκδικήσει με μεγαλύτερες πιθανότητες το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια, αν αναλογιστούμε α) το σοκ στον οργανισμό της ομάδας β) την πιθανότατα αφαίρεσης βαθμών και γ) ότι εκτός απροόπτου θα υποδεχθεί την ΑΕΚ κεκλεισμένων των θυρών. Όμως ο Σαββίδης είναι επίμονος! Το έχει αποδείξει πολλάκις. Και αυτό που πρέπει να κάνει είναι να καταστήσει μεγαλύτερο τον ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα - όπως το έχει κάνει τα τελευταία χρόνια - ανεξάρτητα από το αν ο Δικέφαλος κατακτήσει ή τελικά χάσει τον τίτλο. Χρήμα, συνεργάτες, όραμα έχει, ψυχραιμία χρειάζεται για την επόμενη μέρα...

Για τον Ολυμπιακό πολλά θα εξαρτηθούν από την απόφαση στην έφεση για τους τρεις αφαιρούμενους βαθμούς. Το 7Χ3=21 - χωρίς να πείθει πολλούς ποδοσφαιρικά - μπορεί να το πετύχει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος λόγω εύκολου προγράμματος. Αλλά χωρίς αυτούς τους τρεις βαθμούς δύσκολα θα τερματίσει πρώτος.

Σε τελική ανάλυση, άλλωστε, ό,τι και να κάνουν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός πια, όλα είναι στο χέρι της ΑΕΚ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ