OPINIONS

Mαχητές και Sur-vi-vors!

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την ατμόσφαιρα συσπείρωσης στη Λεωφόρο, τις ειλικρινείς δηλώσεις των Βασίλη Κωνσταντίνου - Μαρίνου Ουζουνίδη, τα τρία κέρδη από τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα και τη βιασύνη για το #savepao σχέδιο.

Το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν ξεκίνησε καλά για τον Παναθηναϊκό που ήταν στα πρώτα δέκα λεπτά εγκλωβισμένος στο 3-5-2 των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έμοιαζαν κυριαρχικοί! Ομως... πρώτο γκολ στο 11' από το σώμα του Μιχαήλ στην κεφαλιά του Χίλιεμαρκ (δημιουργός ο Χουλτ σε open play), δεύτερο γκολ στο 13' με το θαυμάσιο φάουλ του Μολίνς (το κέρδισε ο Βιγιαφάνιες από τον Μαυροπάνο πάλι σε αντεπίθεση) και... άντε γεια.

Η διαχείριση εν συνεχεία – παρά τα κατά διαστήματα ατομικά σφάλματα των Μολέντο – Κολοβέτσιου – Κουλιμπαλί, δεν ήταν δύσκολη για τον Παναθηναϊκό ο οποίος επί 90 λεπτά φόρτιζε και τις μπαταρίες του με θετική ενέργεια από τη συσπειρωμένη κερκίδα. Ούτως ή άλλως, ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη γκολ στη Λεωφόρο δεν δέχεται εύκολα από ελληνική ομάδα. Ούτε ο “κανονικός”, του περυσινού β' γύρου, ούτε αυτός ο “εκτάκτου ανάγκης” που βλέπουμε τώρα. Κάποιες ελάχιστες φορές από σύμπτωση (όπως εναντίον του Λεβαδειακού που είχε πετάξει πέντε σπουδαίες φάσεις για νίκη στη Λεωφόρο), τις περισσότερες όμως επειδή πασχίζει και το αξίζει, ο Παναθηναϊκός δεν δέχεται ούτε καν καθαρές ευκαιρίες εντός έδρας. Εφέτος συνέβη για πρώτη φορά εναντίον του ΠΑΣ: και ο Μπραντάο και ο Γιακουμάκης και ο Απόλλων τις είχαν τις φάσεις τους. Οι Γιαννιώτες όχι, κι ας έπαιξε ο Γιάννης Πετράκης το τελευταίο ημίωρο με 3-4-1-2, έχοντας βάλει και τους “φρέσκους” Κόντε – Σολτάνι .Ήδη συμπλήρωσαν 12 ματς πρωταθλήματος με ανέπαφη την εστία τους στη Λεωφόρο οι Πράσινοι επί Ουζουνίδη...

ΜΟΛΙΝΣ ΚΑΙ "ΠΑΡ'ΤΟ ΟΛΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ"

Ο Παναθηναϊκός που δεν είχε Λουτσιάνο – Τσάβες και “αναγκάστηκε” να παραταχθεί με ένα μπασταρδεμένο 4-3-3 έχοντας τον Χίλιεμαρκ σε κοντινά μέτρα από τον Μολίνς και τους Άλτμαν αριστερά (!!!) - Βιγιαφάνιες δεξιά, δεν δημιούργησε τίποτα απολύτως στο α' μέρος. 1-0, 2-0 και πάπαλα. Στο δεύτερο 45λεπτο, όμως, ήταν πιο ζωντανός, χάρη στους Χουλτ – Μολίνς και τις βοήθειες που πήρε από τον άτσαλο στην τελική προσπάθεια αλλά ορεξάτο δημιουργικά, Λουντ. Ο,τι έκανε, το έκανε από αριστερά! Από δεξιά... προσπαθούσε ο Κουλιμπαλί, αλλά ο Βιγιαφάνιες κουράστηκε γρήγορα και ο Μουνιέ που τον αντικατέστησε φουλάρει για το Τοp -10 των πιο αποτυχημένων μεταγραφών του Παναθηναϊκού αν δεν αλλάξει αγωνιστική συμπεριφορά.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

Τι κέρδισε ο Παναθηναϊκός απόψε; Ηρεμία στο Κορωπί τουλάχιστον για τις επόμενες 15 μέρες, εδραίωση του Μαρίνου Ουζουνίδη για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, μέχρι τα ματς με ΑΕΛ (εντός), Λαμία (εκτός) πριν από το ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού. Και χρόνο σε όσους μένουν και επιμένουν από τους διοικούντες μπας και σώσουν την παρτίδα. Μαχητές και survivors πλέον εκείνοι, μαζί με τους παίκτες (ειδικά όσους μείνουν ως το τέλος της σεζόν και δεν πωληθούν τον Ιανουάριο), και τους οπαδούς αν λειτουργήσουν όπως σήμερα ως σύμμαχοι τουλάχιστον του προπονητικού τιμ και των ποδοσφαιριστών.

Ο Ουζουνίδης είπε την αλήθεια για τη σημερινή βοήθεια των οπαδών, όμως παρότι άκουσε το όνομά του σε σύνθημα για πρώτη φορά τόσο έντονα από την κερκίδα (Ου-ζου-νί-δης οέ – οέ – οέ), απέφυγε τις υπερβολές: “ Τα πράγματα είναι δύσκολα, μην λέμε ότι όλα είναι θετικά. Μεγάλα κλαμπ είναι αυτά που η δύναμή τους είναι ο κόσμος. Έχουν περάσει σημαντικοί παράγοντες και βλέποντας τον κόσμο μπορεί να βοηθήσουν και ίσως βρεθεί και κάτι άλλο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ομάδα στο υψηλότερο σημείο που μπορούμε".

Η ΒΙΑΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ #SAVEPAO ΠΛΑΝΟ

Αλήθειες είπε και ο Βασίλης Κωνσταντίνου. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βιαστεί για το #savepao σχέδιο, να βρει γρήγορα τον μηχανισμό και τους συντονιστές που θα καταστρώσουν ένα πλάνο υλοποιήσιμο, με στόχο σαφή, τη σωτηρία τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο. Για να πάρει το πρώτο “κανονάκι” ζωής και να πάει στην επόμενη πίστα, μπας και τα καταφέρει τον Μάιο. Πολύ δύσκολο εγχείρημα, τεράστιο το χρέος, μεγάλες οι υποχρεώσεις, αμέτρητοι οι πιστωτές που περιμένουν στην... ουρά τα οφειλόμενα χρήματά τους.

Μπορεί να σωθεί προσώρας με τον τεράστιο κοινό κουμπαρά; Αξίζει τουλάχιστον η προσπάθεια. Ίσως να είναι και η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που μπορεί να δούμε ενωμένους προς μία και μόνο μία κατεύθυνση ανθρώπους διαφορετικών γενεών, πεποιθήσεων, τάξεων, πορτοφολιού, συμπεριφοράς και οπαδικής νοοτροπίας. Το 2012 γλίτωσε ο Αλαφούζος τον παρατημένο από τους “πολυμετοχικούς” και την οικογένεια Βαρδινογιάννη Παναθηναϊκό. Το 2017 στον ορίζοντα δεν φαίνεται προς το παρόν άλλος “Αλαφούζος”...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ