OPINIONS

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟ / ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ουζουνίδης EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για ακόμη μια "γκέλα" του Παναθηναϊκού μακριά από την Αθήνα, ως αποτέλεσμα του "πεταμένου" α' μέρους και της δυσκολίας του απέναντι σε "πούλμαν".

Τέταρτο ματς μακριά από την Αθήνα, μηδέν νίκες. Ήττες από Κέρκυρα και Παναιτωλικό, ισοπαλίες με Πλατανιά και με τη Λαμία. Τυχαίο; Δεν νομίζω...

Ναι, ακόμη κι αν σε δύο εξ αυτών τα τέσσερα παιχνίδια έχει αδικηθεί από τη διαιτησία ο Παναθηναϊκός (με Πλατανιά και Κέρκυρα). Το πρόβλημα είναι ανεξάρτητο από τα σφυρίγματα. Και δεν είναι τωρινό, με τον Ουζουνίδη, που μετράει μόλις μια νίκη σε 12 ματς, σ' εκείνο το απίστευτο 0-5 επί του Αστέρα Τρίπολης. Παρεμπιπτόντως, ήταν και το τελευταίο εκτός έδρας ματς στο οποίο δεν δέχθηκε γκολ! Ακολούθησαν 13 παιχνίδια εκτός Λεωφόρου στα οποία είδε τουλάχιστον μια φορά τη μπάλα στα δίχτυα του, μέχρι το σημερινό blooper Κουλιμπαλί - Χουλτ, για το οποίο δεν ευθύνεται κάποιος εκ των δύο. Αλλά ο Βλαχοδήμος που δεν έχει καν δει τη μπάλα στο σουτ του Βασιλαντωνόπουλου στο 38'...

ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΒΑΛΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

«Το λέτε από μόνοι σας. Πέντε χρόνια, τι να πω εγώ; Δεν είναι βέβαια μόνο αυτό, μην βγάζουμε τον εαυτό μας απέξω ή τους άλλους προπονητές απέξω. Σίγουρα κάτι δεν κάνουμε καλά σαν σύνολο για να μην παίρνουμε το αποτέλεσμα. Θα πρέπει να το βρούμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Για να μην χάνουμε, μια λύση είναι να μην πηγαίνουμε κιόλας!»: αυτή ήταν η δήλωση του κόουτς σε σχετική ερώτηση που είχε δεχθεί από τη Nova στη συνέντευξη της Πέμπτης.

«Η Λαμία έδειξε με τον Πανιώνιο πως μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε. Έκανε καλή εμφάνιση και με τον Ολυμπιακό. Εχει καλούς παίκτες. Το πρωτάθλημα έχει δείξει πως αν δεν παίξεις καλά δεν θα κερδίσεις. Εμείς δεν πρέπει να παίξουμε απλά καλά, αλλά με πάθος και εγωισμό, κάτι που δεν κάνουμε εκτός. Θα έπρεπε να είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτό εκτός έδρας από ό,τι στην έδρα μας, για να έχουμε πάθος και ορμή όπως ο αντίπαλος. Για να φανεί η διαφορά ποιότητας θα πρέπει σε αυτά τα σημεία να είσαι στο ίδιο επίπεδο. Θα μπορούσαμε αν υπήρχαν κάποιες κάρτες, αποβολές ή σφυρίγματα να πάρουμε κάτι παραπάνω στα εκτός έδρας ,ματς, αλλά εγώ δεν το κοιτάω αυτό, κοιτάω το αγωνιστικό. Μπορεί να επηρεάζουν το αποτέλεσμα αλλά δεν σου βελτιώνουν την ομάδα. Εγώ αυτό κοιτάω" είχε πει ο Ουζουνίδης. Αλλά η ενδεκάδα που επέλεξε ήταν λανθασμένη...

ΣΑΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΙΑΝΟΣ ΣΤΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΙΤΣΙ

Ο κόουτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό εναντίον της Λαμίας που δεν είχε σέντερ φορ (Βουό τραυματίας - Ντακόλ - Κρισάντους στον πάγκο, Βάντερσον "false 9") με δυο χαφ οι οποίοι αδυνατούν να πάρουν μέτρα σταθερά στο 90λεπτο: Ρέις και Κουρμπέλη. Και εκτός αυτού είδε την ομάδα του με τουπέ πρωτευουσιάνου στο Κολοκοτρωνίτσι! Στις μάχες, στη συγκέντρωση, στο πάθος, σε όλα! Γι' αυτό και μίλησε για "ντροπή" όλων ως προς την απόδοση του πρώτου ημιχρόνου.

Μετά το "κράξιμο" στα αποδυτήρια, διόρθωσε την ενδεκάδα του με Μουνιέ αντί Ρέις στο 46' (πρώτη... ενθαρρυντική εμφάνιση του Γάλλου), ορθώς αντικατέστησε τον Λουντ με τον Καμπέσας στο 63', έπαιξε και με Πίσπα (αντί Κολοβέτσιου) σε 4-4-2 από το 70' και έπειτα. Στο β΄μέρος όλα σωστά από τον πάγκο, μονότερμα, αλλά πάλι ελάχιστες οι καθαρές ευκαιρίες: δύσκολα απέναντι στο πούλμαν του β΄μέρους από την πλευρά της σούπερ καλοστημένης Λαμίας. Φαίνεται πως η τύχη του Τριφυλλιού είχε εξαντληθεί εναντίον της ΑΕΛ, με το απίθανο γκιολ του Χίλιεμαρκ στο 94'. Να' μπαινε και το "πίβοτ" του Μολίνς απόψε, στο 92'; Θα ήταν too much. Πιο δίκαιο θα ήταν ποδοσφαιρικά για τον Σουηδό συγκριτικά με το γκολ του συμπατριώτη του στη Λεωφόρο, αλλά κάθε μέρα δεν είναι του... buzzer beater.

KOMBIKH H AΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΛΕΝΤΟ

Πέραν όλων των άλλων, φάνηκε ακόμη και σ΄αυτό το ματς εναντίον ομάδας που δεν δημιούργησε ούτε μία ευκαιρία σε ροή αγώνα, πόσο σημαντική είναι η παρουσία (άρα και η απουσία) του Ροδρίγκο Μολέντο. Στις στατικές φάσεις, στη δύναμη, στην ισορροπία της αμυντικής γραμμής, παντού! Ακόμη και στα επιθετικά στημένα! Και ο Κολοβέτσιος και ο Μολίνς πήραν σήμερα κεφαλιές από τα πάμπολλα κόρνερ και φάουλ του Χίλιεμαρκ, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει... άλλο όγκο με τον Βραζιλιάνο στόπερ στην ενδεκάδα του. Και αμυντικά και επιθετικά. Είναι από τους πιο σημαντικούς παίκτες, μαζί με τον Χουλτ, τον Μολίνς, τον Βιγιαφάνιες και τον Κουρμπέλη... Όχι μόνο στο γρασίδι. Και στα αποδυτήρια...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ - ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

Αμφίβολο αν θα είναι τιμωρημένος ο Μολέντο στο ντέρμπι του Σαββάτου. Ομως ο Ουζουνίδης θα έχει τον Σιλά, έχει έτοιμο πλέον τον Καμπέσας, ο Τσάβες θα βρίσκεται δίπλα του στον πάγκο και στα ντέρμπι εντός έδρας συνήθως... νικάει. Γενικώς, άλλωστε, στα ντέρμπι είναι πιο αποτελεσματικός ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη. Ακόμη και μακριά από τη Λεωφόρο, καλύτερες είναι στα ντέρμπι, παρά στην "επαρχία μου - αμαρτία μου" οι επιδόσεις του Τριφυλλιού αν κάποιος θυμηθεί (εκτός από τις ήττες ασφαλώς) τις νίκες επί ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Αντιθέτως, στην επαρχία και στα νησιά, πληρώνει σχεδόν πάντα διόδια και φόρους/τέλη αεροδρομίου: έχει κερδίσει μόνο 9 από τους 36 διεκδικίσιμους βαθμούς.

Με 25%... ευστοχία δεν θα μπορούσε να χτυπήσει τίτλο ούτε αν ήταν "κανονικός" και όχι ο "μνημονιακός" και σε διαδικασία εράνου Παναθηναϊκός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ