OPINIONS

Ηττημένος ΠΑΟΚ, με παίκτες νικητές

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ /  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Γιάννης Σερέτης γράφει για την διπλή προσφορά και το κατόρθωμα των παικτών του ΠΑΟΚ, μετά την "αυτοκτονία" του Δικέφαλου στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Τα "μπράβο" εφέτος τα έχουν ακούσει/διαβάσει από τα media οι παίκτες πολλών ομάδων. Κι’ όταν στη συγκεκριμένη περίσταση αναφερόμαστε στα media, δεν εννοούμε στρατευμένες πένες. Αυτές είναι πια αναγνωρίσιμες από παντού.

Θα τις ξεχωρίσετε από τον υπερμεγέθη παραμορφωτικό φακό, το απίστευτο "δικηγοριλίκι" υπέρ των ομάδων που υποστηρίζουν, από την τρομερή δυσκολία τους να καταγράψουν τα κακώς κείμενα προτού αυτά πάρουν διαστάσεις και από την δυσκοιλιότητα και το κόμπλεξ να πουν έναν καλό λόγο για τον αντίπαλο όταν αυτός το αξίζει.

ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

"Μπράβο" έχουν πάρει αμέτρητα – έως και υπερβολικά – οι απλήρωτοι παίκτες του Παναθηναϊκού, επειδή ειδικά στον β’ γύρο και ειδικότερα από τον Φεβρουάριο και έπειτα κατάφεραν με την μαχητικότητα και τη συγκέντρωσή τους να κρατήσουν την ομάδα τους όρθια, ενώ σε σχεδόν σε όλους τους υπόλοιπους τομείς πλην της Ακαδημίας φαίνεται διαλυμένη.

"Μπράβο" πολλά έχουν ακούσει από την κοινή γνώμη οι παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι έγραψαν ένα απίστευτο αήττητο σερί στο πρωτάθλημα και κατάφεραν με ορισμένες πειστικές εμφανίσεις και χαρακτήρα νικητή να φτάσουν μια ανάσα (ή μία… αλλαγή κύριε Μανόλο) από τους "16" του Europa League μένοντας αήττητοι (3-7-0 σε δέκα ευρωπαϊκά παιχνίδια) από τον Αύγουστο έως τον Φεβρουάριο του αποκλεισμού στο αλησμόνητο ματς του Κιέβου.

Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, Η ΑΕΛ ΚΑΙ ΟΙ "ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ"

"Μπράβο" έχουν ακούσει αμέτρητα από το φθινόπωρο έως και το τέλος της σεζόν οι παίκτες του Ατρόμητου, οι οποίοι κατόρθωσαν να έχουν την ομάδα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα στην πρώτη τριάδα, να νικήσουν σε ΟΑΚΑ και Φάληρο, να μείνουν αήττητοι εκτός έδρας παντού πλην Τούμπας – Λεωφόρου, να καταθέσουν ωραίο ποδόσφαιρο και ταυτότητα αναγνωρίσιμη σε πολλά ματς, να είναι οι μόνοι που δεν έχουν φύγει με σκυμμένο κεφάλι σε δύο ματς εναντίον της πρωταθλήτριας.

"Μπράβο" πήραν επίσης κατά διαστήματα από τα media οι παίκτες του Αστέρα και της Ξάνθης που μάχονται για την πέμπτη ("ευρωπαϊκή") θέση και ασφαλώς οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ και του Πανιωνίου, οι οποίοι παρά τις κατά καιρούς οφειλές των διοικήσεών τους έφτασαν στον ημιτελικό του Κυπέλλου και κοίταξαν τους "μεγάλους" στα μάτια σε αρκετά ματς πρωταθλήματος (η ΑΕΛ και στο Κύπελλο με τους δραματικούς ημιτελικούς εναντίον της ΑΕΚ).

Αντιλαμβάνεστε σε ποιους εντελώς αδίκως δεν έχουν - έως τώρα τουλάχιστον – αναγνωριστεί οι προσπάθειές τους. Ναι, δεν είναι μόνο ευθύνη των media, είναι όμως και δική τους που πέρασαν σε τριτο-τέταρτη μοίρα οι παίκτες του ΠΑΟΚ αυτή τη σεζόν.

Είναι ευθύνη – ακόμη και επικοινωνιακή αν θέλετε – του ίδιου του οργανισμού του Δικέφαλου και προσωπικά του Ιβάν Σαββίδη που δεν αναδείχθηκε όσο έπρεπε όλα όσα έχουν καταφέρει και υποστεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ, Ο ΣΚΟΥΤΕΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΛΚΑΣ

Μπήκαμε όλοι στο "τριπάκι" του τραυματισμού του Όσκαρ Γκαρθία που ακόμη αμφισβητείται από ορισμένους (!) και εν συνεχεία στο "ντου" με την οπλοφορία του Σαββίδη, στο μπούλινγκ του Λούμπος Μίχελ προς τον διαιτητή, στο κακόγουστο σίριαλ των εκδικάσεων και των αποφάσεων.

Ασχοληθήκαμε πολύ περισσότερο με τον Δημήτρη Σκουτέρη και τον Γιώργο Κομίνη παρά με τον Βιεϊρίνια και τον Μάτος. Με τον Γιώργο Σαββίδη και το instagram του, παρά με τον Πρίγιοβιτς και τα γκολ του.

Με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και την αφάνταστα κουραστική ρητορική του με το επαναλαμβανόμενο "ποίημα" - μπούμερανγκ περί αγώνων και βαθμών, παρά με τον Πέλκα, τη θαυμάσια εφετινή παρουσία του και την σταθερά βελτιούμενη εικόνα του.

"Ταϊστηκαν" τα media από τις αέναες δικομαχίες, τα διαδοχικά ποσταρίσματα, τις εγωϊστικές δηλώσεις, τα "μακεδονικά" συλλαλητήρια, τον Τουρσουνίδη και τον Φωκά.

Ποτίστηκε το εύφορο έδαφος της αντιπαράθεσης, διακόπηκε το σμπαραλιασμένο στην Τούμπα πρωτάθλημα, προέκυψε ο σοβαρός κίνδυνος του Grexit, ξεχάστηκαν αυτοί οι 25 παίκτες.

Αυτοί που από τις 11 Νοεμβρίου και την ήττα στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ, εντός γηπέδου έχασαν μόνο μία φορά, στην Τρίπολη. Αυτοί που έδωσαν δέκα ματς κεκλεισμένων των θυρών στην Τούμπα και τα πήραν όλα, εύκολα ή δύσκολα.

Αυτοί που έμειναν όρθιοι μετά την "αυτοκτονία" στα δύο ντέρμπι με Ολυμπιακό - ΑΕΚ, "καθάρισαν" τον Πανιώνιο στους ημιτελικούς και μετά το σοκ της διακοπής του αγώνα με την Ένωση και της απώλειας του πρωταθλήματος "ξεπάστρεψαν" Ατρόμητο, Ξάνθη με ανατροπή και Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

ΕΘΑΨΑΝ ΤΟ "ΓΑΜΩΤΟ", ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΞΑΝΑ

Είναι αυτοί που κατάφεραν, αν και οι πιο αδικημένοι της όλης ιστορίας, να επιστρέψουν πιο γρήγορα απ’ όλους εντός ΠΑΟΚ στην "κανονικότητα".

Αυτοί που έθαψαν όσο μπορούσαν την πίκρα και το "γαμώτο" για ένα ρολό χαρτί, για μια διαιτητική απόφαση και για ένα "ντου" που προσπάθησαν να αποτρέψουν (κάπτεν Βιεϊρίνια), και επανήλθαν άμεσα σ’ αυτό για το οποίο αμείβονται, αφήνοντας στην άκρη το "παραποδόσφαιρο" και ασχολούμενοι μόνο με το επαγγελματικό κέφι και καθήκον τους.

Δεν το ξεπέρασαν εύκολα. Τα κατάφεραν όμως. Με τη βοήθεια και του κόουτς Λουτσέσκου και ορισμένων διοικούντων, τα κατάφεραν. Μετά τον όλεθρο εναντίον της ΑΕΚ, αλλιώς πανηγύρισαν τα γκολ τους στο Περιστέρι, αλλιώς με την Ξάνθη, με μεγαλύτερη πώρωση και πηγαία χαρά στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό.

Κάθε μέρα που περνούσε, ο χρόνος γιάτρευε την πληγή τους. Κατόρθωσαν, με τη… βοήθεια της ΑΕΚ που για να αποκλείσει τη Λάρισα έπρεπε να κάνει ο Λάζαρος τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 95’ ζωγραφίζοντας το highlight της σεζόν, να γυρίσουν και πάλι την κουβέντα στο ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ!

Να στρέψουν και πάλι το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από τα «γύρω – γύρω» στο γήπεδο.

Η ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Κατόρθωσαν ακόμη και να (επανα)φέρουν στην κουβέντα του κοινού το "ποια ήταν η καλύτερη ομάδα" ερώτημα. Φαίνεται ελάχιστο, μα είναι σπουδαίο αυτό για το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ μετά από όσα υπέστη. Σπουδαίο για την ίδια την ομάδα!

Για να απεγκλωβιστεί από το αδικαιολόγητο "κλάμα", να αποτινάξει τη μιζέρια του κατά φαντασίαν αδικημένου, να ακυρώσει την αντιπαθητική εικόνα του κακομαθημένου ζάπλουτου που έχασε το ζαχαρωτό και να κοιτάξει μπροστά.

Ναι, του ΠΑΟΚ που δεν έχει νικήσει σε ντέρμπι, αλλά για τον οποίο ουδείς αμφιβάλλει ότι στερήθηκε την ευκαιρία του επειδή ένας ανόητος της κερκίδας και οι εκρηκτικοί διοικούντες του δεν επέτρεψαν σ’ αυτούς τους παίκτες να διεκδικήσουν έως τέλους τον τίτλο.

Ας μην ψάχνουν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εχθρούς με "Τinaftore" ερωτήματα. Να είναι υπερήφανοι για τους εαυτούς τους, να κάνουν ό,τι μπορούν για την κατάκτηση του Κυπέλλου όπως θα κάνουν και οι παίκτες της Ένωσης και να περπατούν με το κεφάλι ψηλά.

Αν κάποιος τους οφείλει μια "συγγνώμη" δεν είναι οι αντίπαλοι, οι δικαστές, η ΕΠΟ, η UEFA, η FIFA, o OHE και το ΝΑΤΟ. Τους την οφείλει μόνο ο Ιβάν Σαββίδης. Και ίσως – ποιος ξέρει – στις ιδιωτικές συζητήσεις τους να την έχει εκφράσει κιόλας και να μην το γνωρίζουμε…

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ