OPINIONS

Η πισίνα και το σωσίβιο

SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τις κωμικοτραγικές εικόνες στη Λιβαδειά και για το πραγματικό πρόβλημα του Παναθηναϊκό στον ωκεανό των χρεών.

Ο τίτλος του σημερινού έργου στη Λιβαδειά θα μπορούσε να ήταν αυτός μιας εκ των αρχαιότερων καιι πιο επιτυχημένων εκπομπών από τότε που... ανακαλύφθηκε το αποκαλούμενο "ελληνικό αθλητικό ραδιόφωνο": "Πνίξτε τον φουνταριστό", κάθε πρωί, 8-10, στον Sport24 Radio 103,3.

Mηνάς Τσαμόπουλος και Γιώργος Θαναηλάκης σίγουρα λόγω και της... εξοικείωσης με την πισίνα, θα είχαν αξιολογήσει καλύτερα από τον ρέφερι Άγγελο Ευαγγέλου τις συνθήκες (μη) διεξαγωγής του αγώνα. Ουδείς αντιλήφθηκε γιατί άρχισε το ματς δεδομένης της ακατάπαυστης βροχόπτωσης και ουδείς αντιλήφθηκε με πoιο κριτήριο ελήφθη η απόφαση του διαιτητή για διακοπή στο 10'. Δεν... άλλαξε και τόσο πολύ μέσα σε μόλις δέκα λεπτά η ήδη επικίνδυνη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Λάθος του ρέφερι, πάμε παρακάτω. Αύριο, άλλωστε, παρά την αποψινή βρόχα, προβλέπονται καλύτερες καιρικές συνθήκες στη Λιβαδειά...

Αν κάτι πρέπει να (επαν)εξαταστεί από τους αρμόδιους της ΕΠΟ, της Λίγκας και της ΚΕΔ λόγω των διαδοχικών ανά σεζόν "κρουσμάτων" κυρίως σε γήπεδα της Δυτικής Ελλάδας (Γιάννινα, Κέρκυρα), της Κεντρικής Ελλάδας (Λιβαδειά, Λαμία) και στην Τρίπολη, είναι η κρίση του εκάστοτε ρέφερι σε αντίστοιχα περιστατικά. Και η προληπτική βελτίωση των γηπεδικών εγκαταστάσεων, ώστε να "αντέχουν" σε χιόνια και βροχές, μέχρι ενός σημείου ασφαλώς...

OΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ... ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΟ, ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΜΩΣ...

Από τον Παναθηναϊκό μπορεί πάλι να γκρινιάζουν επειδή άρχισε το ματς με τον Λεβαδειακό (όπως και στη Λαμία με τα χιόνια), αλλά αντί να ασχολούνται με τα καιρικά φαινόμενα, πιο ωφέλιμο θα ήταν να προετοιμάζουν καλύτερα τις πωλήσεις. Διότι στο μπλα - μπλα, όλοι θέλουν το καλό του Παναθηναϊκού και όλοι... βάζουν το χέρι τους για να τον βοηθήσουν, αλλά στην πραγματικότητα στο ταμείο υπάρχουν μόνο λιγοστά χιλιάρικα ευρώ και πλέον αρχίζουν και καταστάσεις εξευτελιστικές για το κλαμπ, όπως το κυνήγι χρημάτων για booking σε ξενοδοχεία και αεροπορικά εισιτήρια!

Επισημαίνεται αυτό, διότι στην κοινή γνώμη έχει "περάσει" ότι όλοι θέλουν να μείνει ο Παναθηναϊκός στην κατηγορία: ο Τσίπρας, η Ν.Δ., ο Μαρινάκης, ο Σαββίδης, ο Μελισσανίδης, η ΕΠΟ, η Σούπερ Λίγκα, η UEFA, η FIFA, ο Θεός ο ίδιος. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Και όντως, πιθανότατα ουδείς επιθυμεί τον υποβιβασμό του Τριφυλλιού. Όμως κανένας δεν θα δώσει χρήματα για να καλύψει ο Παναθηναϊκός τα χρέη του, να "αποκρούσει" τα απανωτά, σχεδόν ανά εβδομάδα ραπίσματα με προσφυγές, να ντριμπλάρει το πρώτο "-3"! Διότι, μην γελιέστε: αν γίνει η αρχή, δύσκολα θα αποφευχθεί εν συνεχεία το "τσουνάμι" και ο υποβιβασμός θα είναι αναπόφευκτος.

ΣΩΣΤΙΚΕΣ ΛΕΜΒΟΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Σ' αυτό το πλαίσιο και μέχρι να βρεθεί - αν βρεθεί κάποια στιγμή - κάποιος γαλαντόμος επιχειρηματίας ή "τρελός" Παναθηναϊκός για να πάρει το πηδάλιο στον "Τιτανικό", μοναδικό σωσίβιο είναι οι πωλήσεις. Δεδομένου ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έχει τη στρόφιγγα ανοιχτή μόνο για τα τηλεοπτικά και τα ναυτιλιακά και όχι για μια την ομάδα που έστειλε στα βράχια τη σεζόν που συμπληρώνει 110 χρόνια ιστορίας, μόνο τα πωλητήρια μπορούν να αποτελέσουν "σωστικές λέμβους" μπας και το καράβι βγει στην ακτή.

Ο εκτελών χρέη τεχνικού διευθυντή, Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, δεν είναι ούτε στέλεχος, ούτε οπαδός του Παναθηναϊκού. Μάνατζερ είναι, στενός φίλος και συνεργάτης του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος ανέλαβε το βαρύ φορτίο. Με τα σωστά του και τα σφάλματά του, όπως όλοι μας... Αν καταφέρει να πουλήσει, πλην του Μολέντο, Κουρμπέλη - Κουλιμπαλί και εν συνεχεία Λουντ - Βιγιαφάνιες, θα έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο κλαμπ. Πολυτιμότερες ίσως από άλλους διοικούντες (όχι τεχνικούς διευθυντές) που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από την ΠΑΕ, ως συνεργάτες του "Mr. Skai"...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ