OPINIONS

Έχασε και την πεντάδα ο Παναθηναϊκός

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αν είχε μια ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδό του στην πρώτη πεντάδα ο Παναθηναϊκός, την έχασε με το 0-0 εναντίον του Παναιτωλικού, το οποίο τον... κολακεύει και το οφείλει στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Ισοπαλία στο Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη, ισοπαλία και ο Πανιώνιος στη Λάρισα. Με τρίποντο επί του Παναιτωλικού, ο Παναθηναϊκός θα βρισκόταν - έτσι ξαφνικά που τραγουδάει και ο Ρέμος - στο "-2" από την πεντάδα. Αμ δε!

Πώς να νικήσει τον μελετημένο, "σφιχτό", με καλά τρεξίματα και αυτοπεποίθηση επί Τραϊανού Δέλλα, Παναιτωλικό; Στη Ριζούπολη πριν από μια εβδομάδα, εναντίον μιας ομάδας με σχετικά φτωχό ρόστερ, κατάφερε να δημιουργήσει μια φάση όλη κι όλη! Σήμερα δημιούργησε τρεις. Ουδεμία σε ροή ματς, με κάποιον συνδυασμό. Μια από λάθος του Ροντρίγκες που έδωσε πάσα - δώρο στον Δώνη (προτού τον προλάβει με σωστό τάκλιν ο Μιχάι) και δύο στο τελευταίο δεκάλεπτο με την πίεση της κερκίδας και το κέφι του Μυστακίδη από "αλαλούμ" στη μεγάλη περιοχή. Το πρώτο το έχασε με βιαστικό και άτσαλο πλασέ ο Λουντ, το δεύτερο (ανάποδο πλασέ Μυστακίδη) το "έβγαλε" ο σταθερός και έμπειρος Κυριακίδης, πάπαλα: 0-0. Και... πολύ του ήταν του Παναθηναϊκού, ίσως στην πιο άχαρη γιορτή γενεθλίων του, από την οποία ξεχώρισε το θαυμάσιο αφιερωματικό video που ετοίμασαν με αυθεντικό παναθηναϊκό μεράκι κάποιοι απλήρωτοι υπάλληλοι της ΠΑΕ. Όπως, άλλωστε, με ειλικρίνεια είπε και ο Ουζουνίδης μετά το τέλος του αγώνα "Ο Οδυσσέας μας έδωσε τον βαθμό".

Ο ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Ο "ΚΟΛΟΣΣΟΣ"

Δυο αποκρούσεις του Βλαχοδήμου (στην κεφαλιά του Κλέσιο και στο τετ α τετ του Νίκου Μαρινάκη από το 59' έως το 62'), το οριζόντιο δοκάρι (φάουλ του Μοράρ στο 16') και ένα τάκλιν του Γιόχανσον σε σουτ του (καλού) Ρουμάνου φορ στο 69' απέτρεψαν τους πανηγυρισμούς του Παναιτωλικού, ο οποίος ανέκαμψε με τον Τραϊανό Δέλλα. Είμαστε αρκετοί που περιμένουμε πολλά από τον κόουτς - και όχι τον παίκτη - "Κολοσσό". Χαιρόμαστε με την ευκαιρία που του έδωσε ο Φώτης Κωστούλας και η δύσκολη αρχή του είναι ενθαρρυντική: νίκη στο Περιστέρι, ισοπαλία με τον Πανιώνιο, ήττα στον 87' με πέναλτι του Πρίγιοβιτς, ισοπαλία στη Λεωφόρο. Not bad! Σιγά - σιγά θα τη χτίσει την ταυτότητα του Παναιτωλικού ο Δέλλας. Να τον δούμε τώρα που θα ελαφρύνει το πρόγραμμα του Παναιτωλικού...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΒΟΥΝΟ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Αντιθέτως, το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού γίνεται... υπέρβαρο! Ταξίδια σε Γιάννενα - Λάρισα, στη Λεωφόρο με Λαμία η επόμενη τριάδα. Χωρίς Κουρμπέλη, χωρίς Μολίνς, χωρίς Μουνιέ στα περισσότερα απ΄αυτά τα ματς. Και μετά; Φάληρο με Ολυμπιακό, Αστέρας στη Λεωφόρο, ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, Ατρόμητος εντός έδρας, Νέα Σμύρνη, ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και αυλαία με την Ξάνθη εντός έδρας. Πώς να ξεπεράσει και τον Αστέρα και τον Πανιώνιο και την Ξάνθη για να τερματίσει πέμπτος; Γιατί να τερματίσει πέμπτος; Είτε για να "ξεχρεώσει" άμεσα την ποινή αποκλεισμού ενός χρόνου από την UEFA, είτε (αν καταφέρει να πληρώσει τα χρέη του μέχρι την 1η Μαρτίου) να παίξει στην Ευρώπη του χρόνου! Χλωμότατο πια, δίχως εμφανή στόχο και κίνητρο η ομάδα.

ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΧΑΦ - ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ

Ποια ομάδα; Αυτή που πλέον έχει ξεμείνει με μοναδικό δημιουργικό μέσο τον Λουντ. Που παίζει με σέντερ φορ τον Δώνη και περιφερειακό επιθετικό τον Άλτμαν. Τον ποδοσφαιριστή που είχε πει μετά το χαμένο τετ α τετ στη Ριζούπολη το αλησμόνητο "δεν υπολόγισα καλά πού ήταν το τέρμα"! Την ομάδα που έχει ως μοναδικό εξτρέμ τον Χατζηγιοβάνη, που δεν πήρε σέντερ φορ, που περιμένει Μολίνς, Μουνιέ, Λουσιάνο από τα πιτς και "χάνει" με μυϊκά προβλήματα Κουρμπέλη - Τζανδάρη!

Αν υπάρχει κάτι ενθαρρυντικό; Ναι, η εμφάνιση του Γιάννη Μυστακίδη που θα βοηθήσει το Τριφύλλι, όπως και ο Κάτσε. Ο στόχος του Παναθηναϊκού, όμως, πλέον δεν πρέπει να είναι για εφέτος μόνο τα θετικά αποτελέσματα και μια όσο το δυνατόν πιο "αξιοπρεπής" πορεία ως το τέλος της βασανιστικής σεζόν. Στόχος πρέπει να είναι οι ευκαιρίες σε κάποια πιτσιρίκια, όπως ο Στάικος και ο Μπουζούκης που έκανε σήμερα ντεμπούτο στο πρωτάθλημα. Κι όποιος αξίζει αληθινά, θα φανεί. Να είστε βέβαιοι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ