OPINIONS

Δεν χρειαζόταν τον Θάνο για τα "όλε - όλε"

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την εύκολη επικράτηση της Ένωσης επί του Παναθηναϊκού, τη δίκαιη κατάκτηση του τίτλου και την αχρείαστη βοήθεια του ρέφερι Θάνου στο πάρτι τίτλου.

Άξια πρωταθλήτρια η ΑΕΚ. Όχι σήμερα, μετά το 3-0 επί του Παναθηναϊκού που επικύρωσε τον πρώτο τίτλο της μετά από 24 χρόνια. Άξια γενικώς. Και... ειδικότερα μετά τη διπλή “αυτοκτονία” του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Έτσι όπως εξελίχθηκε ο δεύτερος γύρος, με τον Ολυμπιακό στη χειρότερη σεζόν της τελευταίας 20ετίας, μόνο ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να της το πάρει. Δύσκολα, αλλά θα μπορούσε. Θα το σηκώσει δίκαια η Ένωση, η οποία πήρε πολύ καλή απόδοση και από τα στελέχη της, βρήκε λύσεις παρά τους τραυματισμούς Μάνταλου - Γιόχανσον, έχτισε γρήγορα ποδοσφαιρική ταυτότητα της οποίας τα θεμέλια είχαν μπει από πέρυσι με τον Χιμένεθ στον πάγκο, άντεξε στο βάρος τριών διοργανώσεων και αξιοποίησε το ταλέντο και τις ικανότητες των περισσότερων παικτών της.

ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΜΠΑΡΚΑΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο ΑΡΑΟΥΧΟ

Σήμερα, όταν ακόμη το ματς... παιζόταν και “έκαιγε”, η ΑΕΚ χρειάστηκε το χάρισμα δύο παικτών της. Του Βασίλη Μπάρκα που απέτρεψε το 0-1 στο 7' με καταπληκτική απόκρουση στον “κεραυνό” του Κουλιμπαλί και στον Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος έκανε τον Ινσούα... Ρομαό σε φάση copy paste από τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και μετά το πεντο-ζάλη “μπουμπούνισε” και τον Βλαχοδήμο. Μετά το 1-0, η Ένωση δύσκολα θα έχανε αυτό το παιχνίδι...

Αποφορτίστηκε, ηρέμησε η γηπεδούχος. Κλήθηκε να διαχειριστεί την αδημονία της κερκίδας και τα κατάφερε μετά το 1-0 μπαίνοντας πολύ πιο αποφασισμένη στο β΄ μέρος, όταν θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ αν θυμηθούμε (μεταξύ άλλων...) τα σουτ των Μπακασέτα, Χριστοδουλόπουλου στα δοκάρια της πράσινης εστίας. Χρειάζεται επιπλέον τέσσερις βαθμούς η ΑΕΚ για να στεφθεί και τυπικά πρωταθλήτρια της σεζόν 2017-2018, θα κάνει φιέστα πιθανότατα με το Λεβαδειακό μετά το εκτός έδρας ματς με τον Πλατανιά, θα έχει και την ευκαιρία για το νταμπλ αν δεν κάνει την έκπληξη η ΑΕΛ και... διεξαχθεί ο τελικός με τον ΠΑΟΚ. Ο τελικός που δεν έπρεπε να διεξαχθεί πέρυσι...

ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΣ Ο ΘΑΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΙΤΛΟΥ

Έως τότε, ο κάθε φίλος της ΑΕΚ από 5 έως 95 ετών δικαιούται να το χαίρεται όπως γουστάρει, αρκεί να μην προσβάλει τον αντίπαλο. Τα “όλε - όλε” απόψε στο ΟΑΚΑ μοιάζουν με προεόρτια για τη μεγάλη γιορτή στη Νέα Φιλαδέλφεια όταν έρθει η ώρα και στο πάρτι αυτό εμφανίστηκε... ακάλεστος ο Δημήτρης Θάνος. Δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο να “συμμετάσχει” στη γιορτή της Ένωσης.

Πολλοί θα μιλήσουν για το πέναλτι του Βράνιες δύο λεπτά μετά το 2-0 του Γκάλο, αλλά στην πραγματικότητα η σύγκριση στα σφυρίγματά του μπορεί να γίνει μόνο σε πανομοιότυπες φάσεις. Ο Ινσούα αποβλήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και δύο κίτρινες σε 22 λεπτά (12', 34'), ο Βράνιες έμεινε στο ματς, με μία κίτρινη που θα την έδινε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης για το “κλάδεμα” του Χρήστου Δώνη.

Δεν αποβλήθηκε όπως ο Αργεντινός με δεύτερη κίτρινη για όμοιο παράπτωμα (μαρκάρισμα από πίσω του Δώνη στον αέρα με “κουτούπωμα” με τα χέρια). Μικρή σημασία έχει για τον Παναθηναϊκό που παλεύει για την επιβίωσή του. Έχει μεγαλύτερη όμως για την πληγείσα αξιοπιστία ενός ημι-διαλυμένου πρωταθλήματος. Το πρώτο ντέρμπι του Θάνου ήταν εφέτος, εύκολο ήταν, μαντάρα τα έκανε, δύσκολα θα ξανασφυρίξει σε ντέρμπι του χρόνου...

ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΒΟΛΕΣ

Ο Ουζουνίδης παρέταξε και σήμερα ένα σύνολο με σωστό προσανατολισμό, το οποίο μέχρι το 1-0 είχε πολύ καλύτερη εικόνα από τον αγχωμένο αντίπαλό του, ο οποίος είχε δημιουργήσει μόλις μία φάση από σφάλμα του Δημήτρη Κολοβέτσιου (που το διόρθωσε με τάκλιν στον Αραούχο). Δεν θα έπεφτε αμαχητί αν δεν είχε αποβληθεί ο Ινσούα. Έβδομο ματς με “πράσινη” αποβολή εφέτος, να και μια πρωτιά για τους Πράσινους! Με δέκα στην Τούμπα έφαγε τέσσερα, με δέκα στο ΟΑΚΑ έφυγε με τρία, με δέκα στο Φάληρο πήρε ισοπαλία. Οι παίκτες και ο Ουζουνίδης γκρίνιαξαν για τη διαιτησία, όμως αύριο θα το ξεχάσουν. Ξέρουν τα δεδομένα και απλώς περιμένουν ένα... θαύμα.

Αν υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός, ψέμα δεν θα' ναι. Απλώς, πολλοί θα έχουν πει πολλά ψέματα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ