OPINIONS

Ζήσε το ψέμα! Έχουμε προετοιμασία...

Ζήσε το ψέμα! Έχουμε προετοιμασία...
MOTION TEAM - ()

Ο Γιάννης Ιωαννίδης σχολιάζει τα διασκεδαστικά ρεπορτάζ από το Πράβετζ και υπογραμμίζει την ανάγκη να δοθεί έμφαση στη φυσική κατάσταση ώστε να αποκτήσει ο Άρης αγωνιστική ταυτότητα.

Ζω για το καλοκαιράκι. Χαλάρωμα, beach bar, βραζιλιάνικα μαγιώ, ποτάκια και…προετοιμασίες. Δεν υπάρχει πιο διασκεδαστικό πράγμα από τη μελέτη των ρεπορτάζ από τα προπονητικά κέντρα που χτίζονται οι ομαδάρες της επόμενης χρονιάς.

Το σύνδρομο του Δωνκιχωτισμού δεν πλήττει, φυσικά, μόνο τον Άρη. Όλες οι ομάδες επιστρατεύουν τον επικοινωνιακό τους μηχανισμό, για να χαρίσουν στιγμές ατελείωτου γέλιου στους ηλιοκαμένους φιλάθλους.

Γη της επαγγελίας

Οι ποδοσφαιριστές προετοιμάζονται πάντα σε ειδυλλιακά τοπία, με ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας. Σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και υπό το βλέμμα μιας χούφτας δημοσιογράφων που στερούνται ποδοσφαιρικών γνώσεων. Οι φίλαθλοι δεν έχουν οπτική εικόνα και, ως εκ τούτου, προσφέρεται ευκαιρία για ρεπορτάζ που αγγίζουν τα όρια της μυθοπλασίας.

Μιλάμε για τη γη της επαγγελίας του ψέματος. Η συγκάλυψη της πραγματικότητας γίνεται καθημερινό φαινόμενο και οι κατευθυνόμενες πληροφορίες δίνουν και παίρνουν για το «καλό του Άρη». Φυσικά, η αλήθεια αποδεικνύεται μετά από λίγους μήνες αλλά ο κόσμος έχει μνήμη χρυσόψαρου και οι φελλοί συνεχίζουν να επιπλέουν.

Ζω για τις προετοιμασίες…

Απολαμβάνω, πραγματικά, τα copy paste δημοσιεύματα και τις στερεότυπες δηλώσεις ποδοσφαιριστών. Γουστάρω που η ομάδα έχει πάντα οικογενειακό κλίμα. Ψοφάω για φωτογραφίες ιδρωμένων αθλητών που τρέχουν σε βουνά και λαγκάδια, θυμίζοντας τον Ρόκι Μπαλπόα.

Όλοι είναι ικανοποιημένοι και δηλώνουν πιστοί στρατιώτες, έτοιμοι να πετύχουν τον αδιευκρίνιστο στόχο. Μου αρέσει να ακούω ότι η φετινή προετοιμασία είναι πάντα ‘η καλύτερη όλων των εποχών’ και να διαβάζω για τα αιώνια ταλέντα που θα αρπάξουν φέτος από τα μαλλιά την ευκαιρία.

Φτιάχνομαι με την πειθαρχία που επιβάλλει ο κάθε χρόνο προπονητής. Κοιμάμαι ήσυχος, γιατί ξέρω ότι ξεθεώνει τους ποδοσφαιριστές ώστε να δαγκώνουν σίδερα στο γήπεδο. Βαρυστομαχιάζω από τις υποσχέσεις, κορδώνω σαν παγώνι από τις πομπώδεις υπερβολές και κοιμάμαι στις ξαπλώστρες αγκαλιά με τις ανούσιες συνεντεύξεις. Όλα δουλεύουν ρολόι. Το μεροκάματο να βγαίνει…

Στην πραγματικότητα...

είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει ανταγωνιστικό ένα roster που στερείται ποδοσφαιρικής προσωπικότητας και εμπειρίας. Η ομοιογένεια μίας μέτριας ομάδας απαιτεί υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, ώστε να γεφυρωθεί το ποιοτικό χάσμα με τους δυνατούς. Επομένως, πρέπει να δοθεί έμφαση στην άρτια εκγύμναση για να έχουμε εργομετρικά αποτελέσματα «τύπου Όγιος».

Αν ο Άρης έχει περισσότερα τρεξίματα από τους αντιπάλους και υπερτερεί σε σωματική δύναμη, τότε θα καταφέρει να παίξει επιθετική άμυνα. Κερδίζοντας τις προσωπικές μονομαχίες και επιδεικνύοντας αντοχή, θα αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα και μετατραπεί σε δυσκατάβλητο εμπόδιο. Αποτελεί, δηλαδή, μονόδρομο η έμφαση στον τομέα της φυσικής κατάστασης.

Δυστυχώς…

κανένας απεσταλμένος δε διαθέτει επαρκείς γνώσεις για να αξιολογήσει τη δουλεία που γίνεται σε αυτό τον τομέα. Ας αρκεστούμε, λοιπόν, στα επιφανειακά ανούσια διασκεδαστικά ρεπορτάζ ελπίζοντας ότι ο Χατζηνικολάου θα επιτελέσει αυτό το δύσκολο έργο.

Είναι μοναδική ευκαιρία να γελάσουμε με τις αστείες ανταποκρίσεις. Μην παίρνετε, όμως, τίποτα στα σοβαρά. Ραντεβού στη Γενική Συνέλευση του ΑΣ Άρης την Πέμπτη (έτσι μας υποσχέθηκε ο ισόβιος πρόεδρος…).

O Γιάννης Ιωαννίδης συνεργάζεται με το Sport24.grκαι αρθρογραφεί στο overlap.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ