OPINIONS

Βρες τον τρόπο!

Βρες τον τρόπο!
Μπεν

Ο Γιάννης Ιωαννίδης δίνει απαντήσεις στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης και σχολιάζει την ομάδα που βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης.

Έχω κουραστεί να ζω επαναλαμβανόμενα déjà vu στον Άρη. Πόσες φορές, ακόμα, θα ξαναδεί ο κόσμος το ίδιο έργο σε επανάληψη; Πόσο ανούσιες είναι οι ανακοινώσεις για μαρκαράδες, ιπποπόταμους και βατράχια; Πότε, επιτέλους, θα αλλάξουμε φιλοσοφία;

Πριν την αναμέτρηση με τη Βέροια, δημοσίευσα άρθρο: « Η καραμέλα του…Καραμελίδη» , με την ψευδαίσθηση να αποφευχθούν όλα όσα έγιναν. Τελικά, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Τα ίδια και τα ίδια. Και το χειρότερο….από τους ίδιους.

Αποπροσανατολισμός

Η συντονισμένη επίθεση των opinion makers εναντίον ΚΕΔ - Μήτσιου - Καραμελίδη είναι (στην πραγματικότητα) η ύστατη προσπάθεια να καλυφθεί η ανεπάρκεια της διοίκησης. Οι γραφικότητες των ‘μακεδονομάχων’ δεν εξυπηρετούν καμία σκοπιμότητα. Αποτελούν, απλώς, το επιστέγασμα της αποτυχίας να προστατευτεί η ομάδα σε ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια της ιστορίας της.

Παραθέτω αυτολεξεί αποσπάσματα από την ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης, συνοδευμένη από ορισμένες παρατηρήσεις:

  • «το σκάνδαλο ολοκληρώθηκε. Ξεκίνησε από τον ορισμό του συγκεκριμένου διαιτητικού τρίο και γιγαντώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα με ανάποδα σφυρίγματα…».: Αφού υποτίθεται ότι γνωρίζατε για το σκάνδαλο που επικαλείστε, γιατί δεν το αποτρέψατε εν τη γενέσει του; Η Βέροια είναι τόσο μεγάλο ‘μέγεθος’, που μπορεί να ‘καπελώσει’ εξωαγωνιστικά τον Άρη;

  • «…το ότι δεν είδαν το διπλό «καραμπινάτο» πέναλτι (ανατροπή του Οικονομόπουλου από τον Τραπ και πεντακάθαρο χέρι) στο 90’ δεν πρέπει να εξέπληξε κανέναν στην ΚΕΔ, ούτε στη Βέροια...». Το πρόβλημα είναι ότι δεν εξέπληξε ούτε τον κόσμο του Άρη. Έχει συνηθίσει να βιώνει την αδικία στο πετσί του, εξ’ αιτίας της ανικανότητας των εκάστοτε διοικήσεων να διασφαλίσουν το 50-50.

  • «…τον Αρη…δεν τον θέλουν στη Σούπερ Λιγκ…ας ψάχνουν του χρόνου για θεατές…». Τα κάστρα πέφτουν εκ των έσω. Αυτό εικάζεται για τους προηγούμενους 2 υποβιβασμούς. Το ίδιο φημολογείται και για την ΑΕΚ. Αφού, όμως, η διοίκηση διαρρέει υπονοούμενα πρέπει να αφήσει τους λαϊκισμούς και να ‘καταγγείλει’ δημόσια αυτούς που υποτίθεται ότι δεν θέλουν τον Άρη στη Super League. Όσον αφορά το ‘κλείσιμο’ ανακοίνωσης, η ΠΑΕ μας ενημερώνει εμμέσως ότι η ομάδα έπεσε ή δεν κατάλαβα καλά;

Τα ψέματα τελείωσαν

Το βασικό πρόβλημα είναι αγωνιστικό και έγκειται στην πρωτοφανή αδυναμία της ομάδας να δημιουργήσει. Ο τρόπος ανάπτυξης είναι απολύτως προβλέψιμος και, άρα, αναποτελεσματικός. Τα πράγματα είναι απλά. Ο Τάτος εγκλωβίζεται από man-to-man στο χώρο, αντιμετωπίζεται σκληρά ώστε να εκνευριστεί και να βγει ‘εκτός ρυθμού’. Αυτό (και μόνο) αρκεί για να αποδιοργανωθεί το επιθετικό πλάνο και να ξεκινήσουν οι ανορθόδοξες επιλογές. Αν δε λυθεί άμεσα η συγκεκριμένη δυσλειτουργία, θα ψάχνουμε συνέχεια για εξιλαστήρια θύματα.

Η πραγματικότητα έχει ως εξής. Η Βέροια έχει συμβιβαστεί με την ιδέα του υποβιβασμού, διαθέτει παρεμφερή ποιότητα roster με τους κιτρινόμαυρους και ηττήθηκε στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου (με πολύ πιο…‘περίεργη’ διαιτησία). Αυτή την ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει ο Άρης μπροστά σε 17.000 φιλάθλους. Επομένως, εθελοτυφλεί ηθελημένα όποιος αποδίδει το αρνητικό αποτέλεσμα σε εξωαγωνιστικούς παράγοντες.

Αντί επιλόγου…

Ο Άρης βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης, με συνυπαιτιότητα των διοικήσεων 2004-2014 και ηθική αυτουργία όσων συγκάλυπταν συνειδητά το…πάρτι. Πλέον, χρειάζονται τουλάχιστον 5 νίκες για να διεκδικήσει με αξιώσεις την παραμονή. Άπαντες οφείλουν, δηλαδή, να ξεπεράσουν τον εαυτό τους σε όλα τα επίπεδα. Προς το παρόν, μόνο ο κόσμος στέκεται στο ύψος του τόσο ποσοτικά (αυξημένη προσέλευση) όσο και ποιοτικά (στήριξη, χωρίς δημιουργία προβλημάτων). Στο εξής, τη σκυτάλη πρέπει να πάρουν οι πρωταγωνιστές ώστε να πετύχουν το φαινομενικά ακατόρθωτο. Όσο ανέφικτο κι αν μοιάζει, υπάρχει τρόπος…

O Γιάννης Ιωαννίδης συνεργάζεται με το Sport24.grκαι αρθρογραφεί στο overlap.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ