OPINIONS

Πρόταση μομφής σε Ηλιάδη και νέα διοίκηση στον Άρη!

Πρόταση μομφής σε Ηλιάδη και νέα διοίκηση στον Άρη!
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Ιωαννίδης υπογραμμίζει την ανάγκη δομικών αλλαγών στον Άρη, προτείνοντας άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης της Λέσχης…

Είναι ανούσιο να ασχοληθώ με το παιχνίδι στο Παγκρήτιο, καθώς το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Το πρόβλημα είναι δομικό και δε σχετίζεται ούτε με την εικόνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο, ούτε με τις επιλογές του Μιλίνκοβιτς, ούτε με τον διαιτητή, ούτε με την ατυχία.

Υπάρχει γενική αίσθηση ότι παρούσα διοίκηση αδυνατεί να σταματήσει την ελεύθερη πτώση για τη ‘Γ εθνική. Αν, λοιπόν, υποθέσουμε πως κανένας (;) δεν θέλει να υποβιβάσει την ομάδα, τότε πρέπει να σταματήσει η πορεία προς την καταστροφή. Υπάρχει τρόπος και, μάλιστα, ρεαλιστικός.

Είναι επιτακτική ανάγκη να συγκληθεί άμεσα Γενική Συνέλευση της Λέσχης. Είτε συμφωνούμε με το ‘μοντέλο’ είτε όχι, συνεχίζει να αποτελεί τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ. Καλώς ή κακώς, αυτή είναι η πραγματικότητα και οφείλουμε να τη σεβαστούμε. Επιβάλλεται, συνεπώς, να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες θεσμοθετημένες καταστατικές διαδικασίες. Με πιο απλά λόγια, το εκλογικό σώμα θα κληθεί να αποφασίσει για το μέλλον της ομάδας.

Σε αυτό το σημείο, παρακαλώ για την προσοχή σας. Το ΔΣ της Λέσχης δε ‘νομιμοποιείται’ να λειτουργήσει αυτοβούλως, υποδεικνύοντας τη δική του λύση (άνευ Συνέλευσης). Το πείραμα του ‘διορισμού’ της διοίκησης Ψηφίδη ήταν αποτυχημένο και ηθικά επιλήψιμο. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα ‘να αποφασίζει και να διατάζει’, επειδή έτυχε να βρεθεί στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή.

Σε ένα σωματείο ταυτισμένο με την εσωστρέφεια και την καχυποψία, είναι ‘έγκλημα’ να αλλάξει η διοίκηση της ΠΑΕ χωρίς λαϊκή ετυμηγορία. Όποιος λειτουργήσει πραξικοπηματικά, θα είναι αυτομάτως ‘καταδικασμένος’ στη συνείδηση του κόσμου.

Χωρίς χρονοτριβή και περαιτέρω συζήτηση για το…αυτονόητο, επιβάλλεται να δημοσιοποιηθεί τάχιστα η ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης της Λέσχης με την κάτωθεν προτεινόμενη θεματολογία.

Πρόταση μομφής στη διοίκηση Ηλιάδη: Εάν το εκλογικό σώμα υπερψηφίσει την παραμονή της παρούσας διοίκησης, η ομάδα συνεχίζει με τα ίδια πρόσωπα. Σε διαφορετική περίπτωση, η ‘θητεία Ηλιάδη’ τερματίζεται αυτοδικαίως και ξεκινάει η διαδικασία εύρεσης διάδοχης κατάστασης. Όσοι επιθυμούν να αγοράσουν ή να αναλάβουν το management του Άρη, προτείνεται να παραστούν στη Γενική Συνέλευση αυτοπροσώπως ή δια νόμιμων πληρεξούσιων εκπροσώπων.

Υποψήφιοι επενδυτές: Δεν αρκεί να είσαι εκατομμυριούχος για να γίνεις μεγαλομέτοχος μίας Ανώνυμης Εταιρίας. Πρέπει να καλύψεις και το ποσό της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ασχέτως αν παρήλθε η ημερομηνία, τα 7 εκατομμύρια… ισχύουν). Οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται, επομένως, να προσκομίσουν εγγυητική τραπέζης 7 εκατομμυρίων και να δεσμευτούν εγγράφως για την ημερομηνία εισροής κεφαλαίων.

Εφόσον πιστοποιηθεί επίσημα τόσο η δυνατότητα όσο και η διάθεση εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου, τότε θα αναλάβουν αυτοδικαίως το τιμόνι της ΠΑΕ. Επειδή, όμως, υποπτεύομαι ότι κανένας δεν έχει διάθεση να καλύψει το ποσό της ΑΜΚ θα υπάρχει σχετική ‘πρόβλεψη’ για τη…μέση οδό.

Υποψήφιοι managers: Όποιοι θέλουν να αναλάβουν το management της ΠΑΕ επιβάλλεται, κατ’ αρχάς, να αποκαλύψουν τον «κουμπάρο» που τους «προξένεψε» στον Άρη. Εν συνεχεία, πρέπει να παρουσιάσουν εγγυητική τραπέζης με το ποσό που θα καταθέσουν ώστε να τηρηθούν οι διακανονισμοί με τους πιστωτές μέχρι το καλοκαίρι. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία είναι η ύπαρξη εμπεριστατωμένου business plan, η τεχνογνωσία στο χώρο του ποδοσφαίρου και η δημοσιοποίηση των προσύμφωνων με τους ποδοσφαιριστές (που διαδίδουν ότι θα φέρουν).

Αφού πείσουν τον κόσμο για τη σωτηρία του Άρη υπό το δικό τους management, θα ενημερωθούν πως η θητεία τους λήγει το καλοκαίρι. Τότε, αφού έχουν αποδείξει την ικανότητά τους, θα λάβουν ‘ψήφο εμπιστοσύνης’ για την επόμενη διετία (σύμφωνα με την καταστατική διαδικασία).

Κι αν δεν πληρεί κανένας τις προϋποθέσεις;

Η λογική του ‘ώριμου φρούτου’ ευνοεί τους επιτηδείους, που θέλουν να καταλάβουν την ΠΑΕ μόνο με υποσχέσεις και παχιά λόγια. Ο πανικός, η αγωνία και ο φόβος της διάλυσης είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι στη λήψη αποφάσεων. Ακόμα κι αν κανένας δεν έχει τις ‘προδιαγραφές’ που αναφέρθηκαν, ο Άρης μπορεί να σωθεί. Αρκεί να επικρατήσει σύνεση, οξυδέρκεια και κοινή λογική.

Θα γίνει κάλεσμα σε όλους τους επιφανείς αριανούς, ώστε να συγκροτηθεί ‘επιτροπή σωτηρίας’ από ανθρώπους που θα προσφερθούν να βοηθήσουν ανιδιοτελώς. Δε μπαίνω σε ονοματολογία για να μην κάνω…τζάμπα διαφήμιση. Υπάρχουν, ωστόσο, ευυπόληπτοι επιχειρηματίες που θα προθυμοποιηθούν να κρατήσουν ζωντανό το παιδικό τους όνειρο. Με σωστή προσέγγιση και ‘σταράτες εξηγήσεις’, ο Άρης θα διοικηθεί προσωρινά από «διευρυμένο ΔΣ έκτακτης ανάγκης» μέχρι το καλοκαίρι.

Όταν σωθεί η ομάδα, θα υπάρχει χρόνος και ηρεμία για να ληφθούν αποφάσεις με γνώμονα το μακροπρόθεσμο όφελος του συλλόγου. Είναι εγκληματικό λάθος να επιτραπεί στον «κάθε περαστικό» να τρυπώσει στην ΠΑΕ με τα «ψέματα»…

O Γιάννης Ιωαννίδης συνεργάζεται με το Sport24.grκαι αρθρογραφεί στο overlap.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ