OPINIONS

Να επιστρέψει η σκιά στο σώμα

Να επιστρέψει η σκιά στο σώμα
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Ιωαννίδης προσεγγίζει το παιχνίδι του Άρη την Skoda Ξάνθη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" από διαφορετική οπτική γωνία…

Για κάποιους είναι τελευταία ζαριά. Άλλοι το βλέπουν ως ξεκίνημα. Τι σημασία έχει η προσέγγιση; Ο παρονομαστής είναι κοινός: νίκη.

Οι ποδοσφαιριστές κατάλαβαν. Και να μην ήθελαν να καταλάβουν, φρόντισε να τους εξηγήσει ο κόσμος. Ποτέ ξανά δε θα νιώσουν μόνοι. Το ένστικτο επιβίωσης ξύπνησε. Μίλησε η φλόγα των ματιών.

Αρκετοί πιστεύουν ότι είναι αργά. Ποιος ορίζει, όμως, το ‘αργά’ και το ‘νωρίς’; Ο χρόνος είναι σχετικός. Ξέρετε εσείς κανένα ασθενή να γλυκοκοιτάζει το θάνατό; Γι΄ αυτό υπάρχουν τα νοσοκομεία. Πως να σταματήσει η καρδιά, όταν το δωμάτιο κοχλάζει; Οι ενέσεις ηθικής τόνωσης είναι γεμάτες. Πόσο, ακόμα, θα αντιστέκεται το ιατρικό θαύμα;

Όλη τη βδομάδα βλέπω πρόσωπα σιωπηρά. Φαρμακωμένα. Σα να βλέπουν τη ζωή να περνά από μπροστά τους. Την πρώτη φορά που πήγαν στο γήπεδο. Το πρώτο κασκόλ. Έχουν, όμως, περήφανο βλέμμα. Αγέρωχο περπάτημα. Το βλέπεις ότι δεν πορεύονται προς το θάνατο. Δε φοβούνται. Τις σκιές μόνο ψάχνουν. Να τις πιάσουν και να τις βάλουν στο σώμα.

Όσο ταλαιπωρημένο κι αν είναι αυτό το σώμα. Όσο τρυπημένο και βιασμένο. Δύναμη όμοιά του δεν έχει κανένα άλλο. Θα είχε, ήδη, πεθάνει μετά την κακοποίηση. Κι όμως, αντέχει ακόμα. Μέσα σε τόση βροχή, δεν πνίγηκε. Παλεύει να σηκωθεί, κι ας ρίχνει καρεκλοπόδαρα.

Τουλάχιστον , βρέχει με απόλυτη ειλικρίνεια. Άρα δεν είναι φήμη ο ουρανός. Υπάρχει. Δεν είναι, λοιπόν, το χώμα η μόνη λύση. Τι κι αν τα όνειρα είναι αντικοινωνικά; Ας μην υπάρχουν φιλίες, ούτε δεσμοί. Τώρα πρέπει να σταθούμε στο πλευρό του ανώφελου. Σιγά σιγά, να ξαναβρεί το λέγειν της η μνήμη. Να ψελλίσει, για αρχή, τα βασικά. Και μετά, να τσακίσει η γλώσσα τα κόκαλα που δεν έχει. Είναι ο μοναδικός δρόμος. Αλλιώς, θα πάνε εντελώς χαμένα τα λόγια των δακρύων.

Η πανοπλία του Θεού αντέχει, όσο παραμένει άσβεστη η φλόγα. Όπως λένε και οι Άγγλοι, δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους. Ούτε πρωτάθλημα χωρίς Άρη. Ο ‘πόλεμος’ ξεκινάει και θα είναι μακρύς, αλλά νικηφόρος. Στο παιχνίδι με την Ξάνθη, ολόκληρη η φίλαθλη Ελλάδα θα παρακολουθήσει αυτό που δε θα χάσει.

Ούτε καν περνάει από το μυαλό των παικτών άλλο αποτέλεσμα. Πλέον βλέπουν τους αντιπαλους μέσα από τα μάτια των οπαδών, κι αυτό είναι αρκετό...

O Γιάννης Ιωαννίδης συνεργάζεται με το Sport24.grκαι αρθρογραφεί στο overlap.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ