OPINIONS

Χατζηνικολάου παραιτήσου τώρα!

Χατζηνικολάου παραιτήσου τώρα!

Ο Γιάννης Ιωαννίδης σχολιάζει το θέατρο του παραλογισμού που επικρατεί στον Άρη και καλεί τον Χατζηνικολάου να αποχωρήσει από τον πάγκο που δεν κάθισε, εφόσον ο Ηλιάδης αρνηθεί συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Οι opinion makers ξεκίνησαν ήδη να πριονίζουν την καρέκλα του Χατζηνικολάου, προεξοφλώντας την αποτυχία. Η τακτική είναι γνωστή: αρχικά, εκφράζουν διαφωνία για την πρόσληψη και την ικανότητά να ανταπεξέλθει στις ιδιαιτερότητες του Άρη.

Ρίχνουν σπόντες, σπέρνουν αμφισβήτηση και μετά επικαλούνται την παγωμάρα του κόσμου που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει. Στο τέλος, δηλώνουν ότι θα κάνουν καλοπροαίρετη κριτική και δίνουν ρεσιτάλ γραφικότητας με την έκφραση: «ας πάρει ο Άρης πρωτάθλημα κι ας γίνω εγώ ρόμπα».

Η γελοιότητα έγκειται...

στο γεγονός είναι πως κανένας από τους επικριτές δεν ξέρει τα βασικά του αθλήματος. Είναι ποδοσφαιρικά αγράμματοι, δεν έχουν ιδέα από τακτική ανάλυση και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη ανάλογα με τα συμφέροντά τους.

Οι ίδιοι υποκριτές είχαν χρίσει στρατηγό τον Αλκαράθ, αντιμετώπιζαν τον Ολίβα ως next hot coaching prospect, στήριζαν τον «στρατιώτη Μιχαλήτσο», αποθέωναν και μετά απαξίωναν τον Τσιώλη, ενώ αποκαλούσαν γεροξεκούτη τον Κούπερ.

Δε θα ξεχάσω τις εποχές που έσκιζαν τα ρούχα τους για το μοντέλο της «μικρής Μπαρτσελόνα», κάνοντας πλάτες στους μάνατζερ που υποσκέλιζαν τη σημασία ύπαρξης σοβαρού προπονητή διότι θα έβαζε φρένο στο μετεγγραφικό πάρτι που είχαν στήσει.

Προσωπικά, επιμελούμαι πλέον της 3ετίας την τακτική ανάλυση των αγώνων του Άρη (και ορισμένων ευρωπαϊκών αναμετρήσεων) για λογαριασμό του overlap.gr. Παρότι η πλειοψηφία των προπονητών αποδέχεται την εγκυρότητα του site, εντούτοις δε διανοούμαι να ασκήσω κριτική αν δεν έχω μελετήσει ενδελεχώς το προφίλ του εκάστοτε πρωταγωνιστή.

Πως, λοιπόν, νομιμοποιούνται οι άσχετοι παρατρεχάμενοι να ξεστομίζουν ένοχα υπονοούμενα που δηλητηριάζουν τον εγκέφαλο των φιλάθλων;

Η άποψή μου

Κατ’ αρχάς δεν περίμενα να προσληφθεί κάποιος καλύτερος, λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων της διοίκησης που στηρίχθηκε λυσσαλέα από τους σημερινούς επικριτές του Χατζηνικολάου. Κανένας Χριστόπουλος δε θα διακινδύνευε να συνεργαστεί με αναξιόπιστους που…«σήμερα είναι, αύριο δεν είναι». Άρα, η λύση θα ήταν σίγουρα κάποιο κιτρινόμαυρο θύμα που θα έτρωγε το παραμύθι στο βωμό της αριανοσύνης.

Οι πιθανότητες αποτυχίας του Χατζηνικολάου είναι αυξημένες, διότι οι εσωτερικοί αντίπαλοι εξαπολύουν πόλεμο φθοράς εναντίον του. Το προπονητικό του brand name είναι ανίσχυρο και, συνεπώς, ευάλωτο στην κατευθυνόμενη πίεση. Δεν υπάρχει, άλλωστε, καταλληλότερο εξιλαστήριο θύμα για να αποκρυφτεί η ανεπάρκεια της διοίκησης.

Το μεγαλύτερο λάθος…

του Χατζηνικολάου είναι να παραμείνει στον πάγκο χωρίς τη βοήθεια μίας ομάδας ποδοσφαιρανθρώπων που θα τον στηρίξει. Αναφέρομαι σε άρτια καταρτισμένο δίκτυο scouter, γυμναστών, φυσιοθεραπευτών, ψυχολόγων, διατροφολόγων, γιατρών, φροντιστών που δε θα «τρυπιούνται» μεταξύ τους και θα μοιράζονται τον ίδιο στόχο. Αν δε συμβεί αυτό, θα «χάσει τα αποδυτήρια» (όπως έγινε στον Ηρακλή) και θα διασυρθεί επικοινωνιακά από τους καλοθελητές.

Για να αποφευχθούν τα χειρότερα, είναι απαραίτητη η πρόσληψη ενός πεπειραμένου τεχνικού διευθυντή που θα προστατεύει τον Χατζηνικολάου και θα γεμίσει το οπλοστάσιό με φθηνές value for money λύσεις. Ενός τεχνοκράτη με υποσχόμενο βιογραφικό, «καθαρό παρελθόν», ποδοσφαιρική χημεία με τον Χατζηνικολάου και αποδεδειγμένη αγάπη για τον σύλλογο.

Όροι και προϋποθέσεις

Έστω και ετεροχρονισμένα, ο Χατζηνικολάου πρέπει να απαιτήσει τη θωράκιση του ποδοσφαιρικού τμήματος και την αποπομπή των λαμόγιων που κυκλοφορούν ακόμα στην ΠΑΕ. Διαφορετικά, θα αποτελέσει το τέλειο θήραμα στο λάκκο των κιτρινόμαυρων λεόντων.

Εάν δε ζητήσει διασφαλίσεις και παλέψει μόνος, τότε είναι βέβαιο ότι θα διαπομπευτεί. Εφόσον δεν πλαισιωθεί από έμπιστους συνεργάτες, είναι προτιμότερο να παραιτηθεί και να κατονομάσει τους επικριτές καλώντας τους να αναλάβουν εκείνοι το τιμόνι του συλλόγου.

Αναμένουμε τις εξελίξεις για να εκφέρουμε ολοκληρωμένη άποψη για το αγωνιστικό…

Ο Γιάννης Ιωαννίδης συνεργάζεται με το Sport24.gr και αρθρογραφεί στο overlap.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ