OPINIONS

Η ώρα της κρίσης, γι’ αυτούς που φτιάχνουν κρίσεις

Η ώρα της κρίσης, γι’ αυτούς που φτιάχνουν κρίσεις
Άρης κούραση παίκτες

Ο Γιάννης Ιωαννίδης αποκαλύπτει τους υπεύθυνους για το ‘σκάσιμο’ του Άρη στον τομέα της φυσικής κατάστασης και υπενθυμίζει ότι η απαξίωση εξυπηρετεί τα συμφέροντα όσων επένδυσαν στη θεωρία του ‘ώριμου φρούτου’…

Οι ψύχραιμες αντιδράσεις μετά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα αποδεικνύουν ότι οι φίλαθλοι του Άρη είναι, πλέον, ώριμοι και συνειδητοποιημένοι. Το λιγότερο που τους αναλογεί είναι στοιχειώδης σεβασμός από επαγγελματίες πρωταγωνιστές.

Δε θα ασχοληθώ, προς το παρόν, με τον υπερόπτη μεσήλικα που ‘ζήτησε τον λόγο’ από την κερκίδα και δε σεβάστηκε την απογοήτευση του κόσμου. Είναι η δεύτερη φορά που υποπίπτει σε παρεμφερές παράπτωμα.

Περιμένω να κληθεί σε απολογία από τη διοίκηση, γιατί στον Άρη συμβαίνουν αρκετά…‘ανεξήγητα’ το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Με την ελπίδα να πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός, συνεχίζω στην ουσία του άρθρου.

Σκασμένη’ ομάδα

Ο Άρης πέταξε ‘λευκή πετσέτα’ σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Το μόνο εύκολο είναι να ‘χρεώσουμε’ το φταίξιμο στην προετοιμασία του Χατζηνικολάου. Στην πραγματικότητα, όμως, οι 3 από τους 5 τραυματίες (Ψυχογιός, Ουντότζι, Τάτος) δεν ήταν παρόντες στη Βουλγαρία. Επομένως, το πρόβλημα είναι αλλού…

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η αγωνιστική κατάρρευση οφείλεται στη βίαιη αλλαγή μοντέλου προπονήσεων μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Μιλίνκοβιτς. Προσέξτε ακριβώς τη διατύπωση: δε φταίει (αυτός καθεαυτός) ο τρόπος προπόνησης, αλλά η απότομη αλλαγή της έντασης από soft σε hard.

Η προετοιμασία του Παντελίδη είχε στόχο να φορμαριστεί η ομάδα τον Νοέμβριο, ώστε να μη ‘σκάσει’ τον Φεβρουάριο. Όπως ήταν λογικό, οι επιδόσεις των ποδοσφαιριστών δεν είχαν φτάσει ακόμα στο maximum γιατί γίνεται συντήρηση.

Ο Ραντάκοβιτς είδε τα ‘πειραγμένα εργομετρικά’ και αδιαφόρησε για τη φιλοσοφία του προκατόχου του. Προτίμησε να ‘πλακώσει’ τους παίκτες σε σκληρές προπονήσεις ώστε να φορμαριστούν άμεσα και να αναδειχτεί το έργο του Μιλίνκοβιτς σε…πρώτο χρόνο.

Οι ποδοσφαιριστές, όμως, ‘κλάταραν’ γιατί δεν είναι ρομπότ. Δυστυχώς, ο Κλάρκ Κέντ δε μπορεί να γίνει…Superman. Δεν κρίνω τους γυμναστές, γιατί ο καθένας έχει δικαίωμα να πρεσβεύει τη δική του φιλοσοφία. Κατακρίνω, όμως, τη διοίκηση που δέχτηκε την αντικατάσταση του Παντελίδη (τον οποίο δεν ‘επέβλεπε’) και έδωσε την ομάδα ‘εν λευκώ’ στον Ραντάκοβιτς (τον οποίο, επίσης, δεν ‘επιβλέπει’).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δηλαδή, άφησε τον Άρη στο ‘έλεος’ των γυμναστών και πόνταρε στον παράγοντα τύχη. Τελικά, οι δύο γυμναστές είχαν διαφορετική κουλτούρα και την πλήρωσε ο Άρης.

Ο λύκος χαίρεται…

Οι βασικοί υπεύθυνοι για τον αγωνιστικό μαρασμό παρακολουθούν καρτερικά τις εξελίξεις εξ’ αποστάσεως και περιμένουν μέχρι να διαλυθεί εντελώς το σωματείο. Τότε, θα εμφανιστούν ως ‘επίδοξοι σωτήρες’ καθώς είναι βέβαιοι ότι η θεωρία του ‘ώριμου φρούτου’ θα τους επαναφέρει στην εξουσία.

Πίσω από την ανωνυμία, υποτίθεται ότι πιέζουν για να ‘ανοίξει’ η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και να αρθεί ο περιορισμός στις μεταγραφές. Αφού, όμως, έχουν τα 7 εκατομμύρια γιατί δεν τα εμφανίζουν σε μία εγγυητική τραπέζης; Αν συμβεί αυτό, οι διαδικασίες αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος θα είναι πιο fast track από τον…Carl Lewis.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αντ’ αυτού, διαφθείρουν την ψυχή ορισμένων κενόδοξων θεσμικών παραγόντων για να επιστρέψουν δια της…πλαγίας. Προφανώς, δεν υπάρχει το απαραίτητο κεφάλαιο και υποσκάπτουν την κατάσταση για να πάρουν ‘κούτρα’ το management. Κάτι σαν το μοντέλο της ONZE επί «εποχής Φερέρ»… Αν ‘χαλάσει’ κι αυτό, θα ελπίζουν να υποβιβαστεί η ομάδα ώστε να την αναλάβουν στα τάρταρα της ΄Γ Εθνικής.

Αυτός, και μόνο, ο λόγος είναι αρκετός για να ενταθεί η στήριξη και να σωθεί η ομάδα. Θα είναι η χειρότερη τιμωρία γι’ αυτούς που έφτιαξαν την κρίση…

O Γιάννης Ιωαννίδης συνεργάζεται με το Sport24.grκαι αρθρογραφεί στο overlap.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ