OPINIONS

Η καραμέλα του... Καραμελίδη

Η καραμέλα του... Καραμελίδη
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Ιωαννίδης θέτει τη διοίκηση του Άρη προ των ευθυνών της και προτείνει στον Σούλη Παπαδόπουλο να ρίξει τη Βέροια σε… "παγίδα".

Το παιχνίδι με τη Βέροια είναι ένας ακόμα «τελικός», που προστίθεται στο puzzle του φετινού Γολγοθά. Νίκη σημαίνει ανάσα. Ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα ισοδυναμεί με αποτυχία ολκής. Η κατάσταση είναι (και πάλι) οριακή… Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, οι περισσότεροι προετοιμάζουν δικαιολογίες για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους σε περίπτωση…‘στραβής’. Πρόκειται για συνήθη νεοελληνική τακτική, από την οποία δε θα μπορούσε να εξαιρεθεί ο Άρης. Το εξιλαστήριο θύμα είναι γνωστό: « για όλα φταίει η διαιτησία!».

Το κατεστημένο της… Βέροιας

Τις τελευταίες μέρες, ορισμένοι αφήνουν εντέχνως να εννοηθεί ότι η ΚΕΔ περιμένει τον Άρη στη γωνία. Με αφορμή γεγονότα της προηγούμενης αγωνιστικής, εικάζουν πως ο κ. Μήτσιος θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του στο πειθαρχικό κομμάτι ‘προστατεύοντας’ τον φιλοξενούμενο από το σκληρό παιχνίδι. Υπονοώντας ‘καλές σχέσεις’ μεταξύ ΠΑΕ Βέροια και κ. Καραμελίδη, δηλητηριάζουν τον κόσμο και δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για εκκολαπτόμενους ‘μακεδονομάχους’ κατόπιν εορτής.

Προφανώς, δε ζω σε παράλληλο σύμπαν. Ούτε πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο είναι ένας όμορφος χώρος αγγελικά πλασμένος. Αρνούμαι, ωστόσο, να αποδεχτώ τον Άρη σε ρόλο κομπάρσου με ‘θύτη’ τη…Βέροια. Είναι αδιανόητο για την ‘κίτρινη οικογένεια’ να αυτοπροσδιορίζεται ως εν δυνάμει ‘πρόβατο επί σφαγή’. Πόσο ακόμα θα μικρύνουν το σύλλογο οι υποτιθέμενοι ‘προστάτες’ του; Ο κ. Αρβανιτίδης δεν έχει χτίσει καμία ‘παράγκα’. Διασφαλίζει, απλώς, τα συμφέροντά του. Αυτό έλειπε να κάτσει να χάσει με σταυρωμένα τα χέρια.

Ευθύνη της διοίκησης

Θα επαναλάβω το αυτονόητο. Κανένας δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για την πρόοδο μίας επιχείρησης, αν δε νοιαστεί πρώτα γι’ αυτήν ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της. Ή ο διαχειριστής, τελοσπάντων. Οποιαδήποτε παρέκκλιση από το 50-50 ‘χρεώνεται’ ως ανεπάρκεια της ΠΑΕ Άρης. Η αδυναμία προστασίας της ομάδας έχει ονοματεπώνυμο. Όλα τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση

Υπενθυμίζω ότι η στάση μου ήταν ίδια απέναντι σε όλες τις διοικήσεις. Δε με ενδιαφέρει αν είναι πρόεδρος ο Σκόρδας, ο Ηλιάδης, ο Ζαμπέτας, ο Ψηφίδης ή ο Αθανασιάδης. Η φιλοσοφία προσέγγισης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι συγκεκριμένη και δε μεταβάλλεται ανάλογα με τα πρόσωπα.

Απαντήσεις στο γήπεδο

Η ποιότητα της Βέροιας δε μπορεί (σε καμία περίπτωση) να τρομάξει τον Σούλη. Το διπλό του πρώτου γύρου αποδεικνύει ότι οι φιλοξενούμενοι είναι ‘στα μέτρα’ του Άρη και θα ηττηθούν, εφόσον υπάρξει ‘έξυπνη’ τακτική προσέγγιση:

  • ισορροπημένο 4-3-3, με τα δυο αμυντικά χαφ να κρατούν τις θέσεις τους και τον Τάτο σε ελεύθερο ρόλο

  • χαμηλό tempo μέχρι το 70 λεπτό, ώστε να μην εξαντληθούν οι σωματικές δυνάμεις

  • περιορισμένες προωθήσεις των ακραίων μπακ (μόνο εφόσον υπάρχουν δυνάμεις για γρήγορες επιστροφές)

  • διαγώνιες συγκλίσεις από τα εξτρέμ, ώστε να πατάνε περιοχή

  • προσοχή στα στημένα και ελαχιστοποίηση των ατομικών λαθών

Οι κιτρινόμαυροι δε χρειάζεται να παίξουν ποδόσφαιρο κυριαρχίας στο πρώτο ημίχρονο, διότι παρουσιάζουν αδυναμίες στον τομέα της ανάπτυξης. Το πλάνο των φιλοξενούμενων προβλέπει διπλή ζώνη άμυνας και έμφαση στις αντεπιθέσεις. Δεν έχουν σχεδιάσει, όμως, Plan B και θα ‘μπλοκάρουν’ αν τους δοθεί χώρος. Η ψευδαίσθηση της ‘ανούσιας κατοχής’ θα τους αναγκάσει να ανεβάσουν τις γραμμές, δημιουργώντας κενό χώρο στα μετόπισθεν. Εκεί πρέπει να χτυπήσει ο Άρης, εκμεταλλευόμενος την αμυντική αστάθεια της Βέροιας όταν είναι ανοργάνωτη.

O Γιάννης Ιωαννίδης συνεργάζεται με το Sport24.grκαι αρθρογραφεί στο overlap.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ