OPINIONS

Είναι "μάχη", όχι συλλαλητήριο…

ΑΡΗΣ - ΜΑΝΤΖΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ / ΦΑΣΗ ΤΩΝ 32 ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ
ΑΡΗΣ - ΜΑΝΤΖΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ / ΦΑΣΗ ΤΩΝ 32 ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ MOTIONTEAM

Ο Γιάννης Ιωαννίδης γράφει για την τελευταία ζαριά απέναντι στον ΟΦΗ και τις…ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού.

Η αναμέτρηση με τον ΟΦΗ είναι η τελευταία ζαριά για τον Άρη. Θα έπρεπε, συνεπώς, να υπάρχει ο μέγιστος βαθμός συσπείρωσης ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες νικηφόρου αποτελέσματος.

Δεδομένης της κρισιμότητας του αγώνα, το Χαριλάου θα είναι γεμάτο αλλά ο καθένας θα παρακολουθήσει την εξέλιξη μέσα από τα δικά του μάτια…

Δύο μητέρες μπροστά στον Σολομώντα

Η Παλαιά Διαθήκη αναφέρει μία ιστορία για δύο γυναίκες που διεκδικούσαν τη μητρότητα ενός παιδιού. Καμία δεν ‘έκανε πίσω’ και το μυστήριο παρέμενε άλυτο για μήνες. Αποφάσισαν, λοιπόν, να παρουσιαστούν μπροστά στον βασιλιά Σολομώντα που θεωρούνταν ο δικαιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Η μία γυναίκα είπε στον βασιλιά: « εγώ κι αυτή η γυναίκα κατοικούμε στο ίδιο σπίτι. Αφότου γέννησα εγώ, γέννησε κι αυτή· και τη νύχτα πέθανε ο γιος της, επειδή κοιμήθηκε επάνω του. Κι αυτή, σηκώθηκε τα μεσάνυχτα που εγώ κοιμόμουν, πήρε το ζωντανό γιο μου από το πλάι μου· ενώ το γιο της το νεκρό τον έβαλε στον κόρφο μου. Όταν σηκώθηκα το πρωί, για να θηλάσω το γιο μου, ήταν νεκρός. Παρατήρησα, όμως, ότι δεν ήταν ο γιος που είχα γεννήσει».

Και η άλλη γυναίκα είπε στον βασιλιά: « Ψέματα! Δεν έγινε έτσι. Ο ζωντανός είναι ο γιος μου, ενώ ο νεκρός είναι ο γιος σου». Κι εκείνη απάντησε: « Όχι, έτσι ακριβώς έγινε. Ο νεκρός είναι ο γιος σου, ενώ ο ζωντανός είναι ο γιος μου!». Και ο καβγάς συνεχίστηκε, μέχρι που οι δύο γυναίκες πιάστηκαν στα χέρια.

Ο βασιλιάς παρακολουθούσε σιωπηρός τη διαμάχη, ευελπιστώντας να λυθεί η παρεξήγηση χωρίς τη δική του παρέμβαση. Όταν, όμως, οι γυναίκες ξεμαλλιάστηκαν αναγκάστηκε να παρέμβει: «Φέρτε μου μία μάχαιρα, χωρίστε το ζωντανό παιδί στα δύο και δώστε το μισό στη μία, και το άλλο μισό στην άλλη!»

Τότε, η πραγματική μητέρα φώναξε: «Όχι, κύριέ μου! Δώσε το ζωντανό παιδί σ' αυτή, και μη το θανατώσεις με κανέναν τρόπο.» Η άλλη, όμως, είπε: «Ούτε δικό μου ας είναι, ούτε δικό σου· χωρίστε το.». Τότε, ο βασιλιάς, είπε: «Δώστε το ζωντανό παιδί σ' αυτή, και μη το θανατώσετε με κανέναν τρόπο· αυτή είναι η πραγματική μητέρα του!»

Δύο διοικήσεις, ένας Άρης

Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία που δυσφημεί το σύλλογο. Τα πράγματα είναι απλά. Τον Δεκέμβριο, ο Σκόρδας ανέλαβε τη διοίκηση μέσω της Λέσχης. Η ίδια Λέσχη που εξέλεξε τον Σκόρδα, αποφάσισε να τον απομακρύνει διότι τον έκρινε ανεπαρκή. Είναι, επομένως, παράλογο να μην αποδέχεται τις αποφάσεις του θεσμού ο οποίος τον επανέφερε στην ΠΑΕ πριν 2 μήνες.

Αν ο Άρης είχε σήμερα 25 βαθμούς και δε ‘σφαζόταν’, κανένας δεν πρόκειται να ζητούσε την αποπομπή του. Είχε ευκαιρία να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, αλλά δεν κατάφερε να προστατεύσει την ομάδα και να την οδηγήσει σε νικηφόρα αποτελέσματα. Μοιραία, λοιπόν, το ‘σώμα’ έκρινε ότι είναι προτιμότερο να αποχωρήσει. Η εξήγηση των γεγονότων είναι απλή, αν καταφέρεις να απεμπλακείς από προσωπικούς εγωισμούς, συμπάθειες και αντιπάθειες.

Όταν επανήλθε ο Σκόρδας στην ΠΑΕ, τον χαρακτήρισα «αναγκαίο κακό» διότι δεν εμφανίστηκε κανένας άλλος τη δεδομένη χρονική στιγμή. Τον ίδιο χαρακτηρισμό θα δώσω και στον Στεφανίδη. Είναι ένα ακόμα «αναγκαίο κακό», που επικοινωνεί εμφατικά την απουσία επιφανών παραγόντων. Στην κρισιμότερη στιγμή της ιστορίας του, ο Άρης είναι υποχρεωμένος να ταλαντεύεται ανάμεσα στη «Σκύλλα και τη Χάρηβδη». Αυτό και μόνο επιβεβαιώνει ότι ο σύλλογος βρίσκεται ήδη στο σημείο μηδέν.

Προσωπικά, δεν εμπιστεύομαι κανέναν. Σέβομαι, όμως, τους θεσμούς και τις αποφάσεις τους. Κατά την ταπεινή μου άποψη, η αναρχία θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυτη αποσύνθεση.

Ζωής ή θανάτου

Πρόκειται για το πιο κομβικό παιχνίδι της χρονιάς. Αν ο ΟΦΗ κερδίσει στο Χαριλάου, ο Άρης αποχαιρετά τη Super League. Η ισοπαλία ισοδυναμεί με αργό θάνατο. Μόνο η νίκη μπορεί να δώσει ελπίδες. Απαγορεύεται, επομένως, να δοθεί προτεραιότητα στην προσωπολατρεία και να τεθεί το συμφέρον της ομάδας σε δεύτερη μοίρα. Επιβάλλεται να δοθεί η ύστατη μάχη για την παραμονή. Χωρίς παρεκκλίσεις και δεύτερες σκέψεις.

Όποιος βρεθεί στο γήπεδο, έχει ηθική υποχρέωση να στηρίξει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Κανένα ‘συλλαλητήριο’ δεν είναι ικανό να αναιρέσει τη διαδοχή στον προεδρικό θώκο. Η συνέχιση του ‘εμφυλίου πολέμου’ πληγώνει την αξιοπρέπεια του Άρη και θέτει σε κίνδυνο την ίδια του την ύπαρξη. Ας λειτουργήσουμε, επιτέλους, ψύχραιμα…

O Γιάννης Ιωαννίδης συνεργάζεται με το Sport24.grκαι αρθρογραφεί στο overlap.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ