OPINIONS

Αυτός ετοιμάζεται να αγοράσει τον Άρη!

ΑΡΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (SUPERLEAGUE - 29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)
(ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΑΡΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (SUPERLEAGUE - 29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) MOTIONTEAM

Η διακοπή στο ΟΑΚΑ στέλνει την ΑΕΚ με το…1,5 πόδι στη Football League και τον Άρη με το…1,5 πόδι στη Super League. Ο Γιάννης Ιωαννίδης επισημαίνει την αναγκαιότητα για άμεσο σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς και σκιαγραφεί το επιχειρηματικό fund που ενδιαφέρεται να αγοράσει τον Άρη…

Το αναπάντεχο δώρο των οπαδών της ΑΕΚ δεν πρέπει να οδηγήσει σε πανηγυρισμούς, αλλά σε επιτάχυνση των διαδικασιών για το σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς. Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή να σας αφηγηθώ μία φανταστική ιστορία.

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα καφενείο…

με κουτρατζίδες θαμώνες που το έκαναν συνέχεια λαμπόγυαλο, επειδή δήθεν ήθελαν να τρώνε gourmet πιάτα ή δεν τους άρεσε το service. Αναγκαστικά, ο ιδιοκτήτης ξόδευε μεγάλα ποσά για να πληρώνει ανακαινίσεις και πρόστιμα. Στο τέλος, κατάλαβε ότι το καφενείο δεν έχει μέλλον.

Το μεταβίβασε δωρεάν σε ένα φίλο του, ο οποίος με τη σειρά του αγανάκτησε και αποχώρησε. Το σενάριο επαναλήφθηκε πολλές φορές, με το ίδιο φινάλε. Κανένας δεν μπορούσε διοικήσει το μαγαζάκι με τέτοιους…κουτρατζίδες θαμώνες.

Δεν τους άντεξε ούτε ο βαθύπλουτος επιχειρηματίας που ήθελε να μετατρέψει το καφενείο σε πολυτελές εστιατόριο, ώστε να αποκομίσει παράπλευρα οφέλη. Παρότι τους προσέφερε 60 εκατομμύρια για να…ηρεμήσουν, εντούτοις συνέχισαν να προκαλούν προβλήματα ώστε να το απαξιώσουν. Μάλλον, είχαν διαφορετικά σχέδια.

Άρης-Αστέρας Τρίπολης 5-1

Έχοντας ισοπεδώσει την εμπορική αξία…

οι θαμώνες έπεισαν τη γειτονιά πως το καφενεδάκι θα βάλει λουκέτο αν δεν το διοικήσουν αυτοί. Φυσικά, δεν ήθελαν να εκτεθούν προσωπικά καθώς γνώριζαν ότι δε θα γιγαντωθεί ποτέ υπό τη δική τους διεύθυνση.

Βρήκαν, λοιπόν, μερικές «γλάστρες» με έμφυτη ματαιοδοξία και τους βάφτισαν προέδρους. Κάθε φορά που οι πελάτες δυσανασχετούσαν, οι θαμώνες άλλαζαν το «φυτό πρόεδρο» και προπαγάνδιζαν για ένα νέο ξεκίνημα με διαφορετικό «φυτό πρόεδρο». Η σημαδεμένη τράπουλα μοιραζόταν από την αρχή και όλοι έπιναν στην υγειά των κορόιδων.

Η οικονομική ευρωστία του καφενείου

Σε κάποια φάση, λόγω ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, το μαγαζάκι αύξησε τα έσοδά του. Διαφήμισε το προϊόν, ανέβασε τις τιμές των φαγητών και προσέλκυσε νέους πελάτες. Οι φασαρίες για τα gourmet πιάτα και το κακό service απαγορεύτηκαν δια ροπάλου και τα έξοδα ανακαίνισης μηδενίστηκαν. Το χρήμα έρρεε άφθονο…

Για την «καλή εικόνα» του μαγαζιού, προσελήφθη ένας αδρά αμειβόμενος νταλαβερτζής που άλλαζε 4-5 σεφ και 15-20 σερβιτόρους κάθε χρόνο. Υποσχόταν ότι το καφενείο θα γεμίζει….30 στα 30 και «τάιζε καλά» τους περιθωριακούς θαμώνες.

Οι θαμώνες μοιράστηκαν τα έσοδα…

με τον αδρά αμειβόμενο νταλαβερτζή και χρεοκόπησαν την επιχείρηση. Έβγαλαν στο εξωτερικό τα λεφτά και παράτησαν το μαγαζάκι στη δίνη της οικονομικής κρίσης. Ο καφενές δε μπορούσε να βγάλει ασφαλιστική / φορολογική ενημερότητα και «κόπηκε» στον υγειονομικό έλεγχο. Παράκμασε και έγινε περίγελος της πόλης.

Παπαδόπουλος: "Δεν τελείωσε τίποτα"

Η επιστροφή των θαμώνων

Οι θαμώνες αποχώρησαν από το προσκήνιο, προετοιμάζοντας το plan B. Το σχέδιο ήταν απλό: θα παρουσίαζαν τα παλιά έσοδα του καφενείου που έβγαλαν στο εξωτερικό ως «επενδυτικό κεφάλαιο» και θα έβγαζαν μπροστά κάποιους «επενδυτές γλάστρες».

Για να πετύχουν το σκοπό τους, έβγαζαν «ντελάλη» τον νταλαβερτζή για να προλογίσει τους «ψευτομεσσίες» στη γειτονιά. Ήταν σίγουροι ότι θα κοροϊδέψουν τους πελάτες για πολλοστή φορά…

Η Λέσχη Θαμώνων

Παρέλειψα να σας αναφέρω ότι οι κουτρατζίδες είχαν δημιουργήσει μία «ελεγχόμενη» Λέσχη Θαμώνων, που εξέλεγε τις εκάστοτε διοικήσεις του καφενείου. Η εφορευτική επιτροπή απαρτίζονταν από χαρτζιλικομένους παρατρεχάμενους, αλλά προσέφερε το ψευτοδημοκρατικό άλλοθι που εξαγνίζει τα εγκλήματα.

Αυτή την απαξιωμένη Λέσχη Θαμώνων σχεδιάζουν να διαλύσουν ώστε να ξαναμπουκάρουν ανενόχλητοι στο καφενείο, παρουσιάζοντας τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό ως «κεφάλαιο επένδυσης». Δεν κατάλαβα, θα σας ρωτήσουνε κιόλας;

Θα σε πιάσουν, πάλι, κοροΐδο;

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι εσύ είσαι πελάτης του καφενείου. Δεν τα γνώριζες όλα αυτά ή δεν ήθελες να τα πιστέψεις. Τώρα που έμαθες το υποχθόνιο σχέδιο, θα τους επιτρέψεις να ξαναδιοικήσουν το μαγαζάκι και να διαλύσουν τη Λέσχη Θαμώνων;

Τι σημασία έχει αν σου παρουσιάσουν μία «αόρατη ομάδα επενδυτών»; Παίζει ρόλο αν ο καινούριος μπροστινός θα λέγεται «Κ.Κ.Κ», «Ρ.Ρ.Ρ» ή «Ψ.Ψ.Ψ»; Θα παίξεις πάλι το ρόλο του μπούφου, που ποτίζει τη γλάστρα με τις μαριονέτες;

Εσύ αποφασίζεις…

ΥΓ. Η ιστορία που διαβάσατε δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Τα πρόσωπα, τα γεγονότα και οι καταστάσεις είναι φανταστικές. Οποιαδήποτε ομοιότητα είναι απολύτως τυχαία.

O Γιάννης Ιωαννίδης συνεργάζεται με το Sport24.grκαι αρθρογραφεί στο overlap.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ