OPINIONS

Δεν είναι καν "κακή ομάδα"

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ισοπαλία στην Λιβαδειά δεν έκανε κανέναν σοφότερο για τις ποδοσφαιρικές ικανότητες των ερυθρολεύκων. Ο Ηλίας Ευταξίας γράφει για τον κουρασμένο Ολυμπιακό, χωρίς πλάνο, χωρίς αξιόλογους παίκτες και το χειρότερο όλων, πως δεν είναι ομάδα. Ούτε καν μία κακή ομάδα.

Ποδοσφαιρικές αναλύσεις δεν χρειάζεται να γίνουν για τον Ολυμπιακό και την εικόνα που παρουσιάζει στους αγωνιστικούς χώρους. Όταν βιάζεται η ποδοσφαιρική λογική τα αποτελέσματά δεν μπορούν να είναι άλλα από αυτά βλέπουν, όσοι αντέχουν, να παρακολουθούν 11 φανέλες να περιφέρονται σε ένα γήπεδο.

Το παιχνίδι στην Λιβαδειά δεν έκανε κανέναν σοφότερο, καθώς ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλύτερος ή χειρότερος από τις προηγούμενες εμφανίσεις του στο χορτάρι. Μία ομάδα που πήρε ένα μόνο ντέρμπι από όσα έπαιξε και αυτό με καραμπόλα, ενώ δυσκολεύθηκε να κερδίσει σχεδόν σε όλα τα ματς που πήρε τρίποντο.

Το χειρότερο για τους ερυθρόλευκους είναι πως η αδιαφορία πλέον ξεχειλίζει σε κάθε προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός δεν είναι καν ομάδα. Ούτε καν κακή ομάδα. Είναι απλά ένα κακό σύνολο ποδοσφαιριστών με ακόμα χειρότερο χειρισμό από διοίκηση και προπονητικό επιτελείο. Δεν ξέρω αν ο Γκαρθία αποτελεί παρελθόν εδώ και καιρό, αλλά η εικόνα του στον πάγκο θυμίζει περαστικό που δεν θέλει ή δεν βρίσκει λόγο να ασχοληθεί με το συνονθύλευμα που βλέπει μπροστά του.

Να βγουν στην επιφάνεια ατομικές ευθύνες δεν έχει μεγάλη σημασία. Από τους 11 που ξεκίνησαν στην Λιβαδειά, πολύ εύκολα κάποιος θα έβαζε τους... 12 σε transfer list πριν ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο. Δεν είναι θέμα ποιότητας, συνοχής, αποτελεσματικότητας, φυσικής κατάστασης ή ό,τι άλλο είναι εμφανές, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι πως αυτός ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα.

ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΛΕΣ, ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η λέξη "ομάδα" δεν σημαίνει απαραίτητα καλή ομάδα. Υπάρχουν ομάδες που κάνουν σερί από ήττες, υπάρχουν ομάδες που δεν μπορούν να αλλάξουν τρίτη πάσα, αλλά είναι ΟΜΑΔΕΣ. Χάνουν όλοι μαζί, απογοητεύονται όλοι μαζί, στενοχωριούνται όλοι μαζί, εκνευρίζονται όλοι μαζί, βρίζουν και βρίζονται. Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Εκτός από πλάνο, δεν υπάρχει ούτε θέληση, ούτε τσαντίλα για την εικόνα, ούτε τίποτα.

Γίνονται 10 λάθος πάσες σε 10 λεπτά και στο πρόσωπο του πασαδόρου ή του αποδέκτη δεν υπάρχει καν η δυσαρέσκεια για το αποτέλεσμα. Φωνάζει ο τερματοφύλακας για τα μαρκαρίσματα στα στημένα ή τις αλληλοκαλύψεις και δεν ακούει/αντιδράει κανένας! Η αδιαφορία άλλωστε είναι από τα λίγα πράγματα που πραγματικά μπορεί να "σκοτώσει" μία ομάδα και οι ερυθρόλευκοι αν είναι κάτι, είναι αδιάφοροι!

Οι φίλοι του πρώην πρωταθλητή Ελλάδας έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν μπει σε λειτουργία safe mode και να περιμένουν τη λήξη της χρονιάς χωρίς να περιμένουν ούτε το ελάχιστο από την ομάδα. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια για τον χειρότερο Ολυμπιακό της τελευταίας 25ετίας, χωρίς καμία υπερβολή.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΟΣΕΣ ΑΝΟΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αν κάποιοι όμως πιστεύουν πως μετά από 4 αγωνιστικές θα τελειώσει το μαρτύριο, δεν θα πρέπει να είναι τόσο σίγουροι. Να ξηλώσεις μία ομάδα και να φτιάξεις μία νέα δεν είναι εύκολο και οι άνθρωποι κάτω από τον Βαγγέλη Μαρινάκη που παίρνουν τις αποφάσεις δεν έχουν δείξει πως είναι ικανοί να φέρουν εις πέρας μία τέτοια αποστολή. Τουλάχιστον αυτό έχουν αποδείξει οι τελευταίοι σχεδιασμοί που έχουν ολοκληρώσει, με αποκορύφωμα το φετινό "κάτι σαν ομάδα ποδοσφαίρου".

Ο ΟΣΚΑΡ ΓΚΑΡΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ;

Δεν ήταν τυχαίο πως δεν έγινε καμία αναφορά σε ονόματα στο παραπάνω κείμενο, όμως δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον Όσκαρ Γκαρθία. Ο Ισπανός είναι κανονικός προπονητής και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο απλά λέει κάτι που το έβγαλε από το μυαλό του, λες και ο άνθρωπος ξεκίνησε να δουλεύει στον Ολυμπιακό αφού κατέκτησε το σχολικό πρωτάθλημα Σαβαδέλ και εμφανίστηκε ξαφνικά στον Πειραιά. Τα σενάρια για την Ισπανία, η "λογική" των Πειραιωτών πως οι προπονητές είναι ένα αναγκαίο κακό για τον πάγκο και η αδιαφορία του, μου δείχνει πως βρίσκεται κοντά στην πόρτα της εξόδου.

Αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει τότε ο Ισπανός θα πρέπει να δώσει απαντήσεις γιατί θυμήθηκε τον Μάρτινς που δεν τον ήθελε, γιατί χρησιμοποιεί τον Σεμπά που δεν θέλει, γιατί χρησιμοποιεί ποδοσφαιριστές που "καρφώνει" σε δηλώσεις του, γιατί κάνει πράγματα που κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα έκανε. Βέβαια όλα αυτά μπορεί να μην τα απαντήσει ποτέ και σε λίγους μήνες να λέει ιστορίες για αγρίους στην πατρίδα του, οπότε θα μας λυθεί η απορία γιατί αυτός ο κύριος κάθεται απαθέστατος στον πάγκο βλέποντας τους ποδοσφαιριστές του να περπατάνε ως τουρίστες σε ένα γήπεδο.

υ.γ. Η τρίτη θέση είναι αυτή που μπορεί να καταλάβει ο Ολυμπιακός και αυτή που αξίζει να πάρει, ενώ όπως έχουν έρθει τα πράγματα είναι η θέση που έχει ανάγκη. Θα του δώσει χρόνο και χώρο για να χτίσει μία ομάδα από την αρχή χωρίς την πίεση της εισόδου στο Champions League που έφερε τα φετινά αποτελέσματα. Έτσι κι αλλιώς η ψύχωση με τους τίτλους (44 είναι, δεν χάθηκε ο κόσμος που δεν έγιναν 45) και τ' αστέρια, θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει για να γίνει και σοβαρή ποδοσφαιρική δουλειά, με το βλέμμα στο μέλλον και όχι στο εφήμερο κέρδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ