OPINIONS

Οι καλοί λογαριασμοί

Οι καλοί λογαριασμοί

Ο Γιάννης Ντεντόπουλος, εξηγεί γιατί ο Φώτης Κατσικάρης χρησιμοποίησε 507 λέξεις προκειμένου να αναλύσει τις αποφάσεις του για την προεπιλογή της Εθνικής και επισημαίνει τις ξεκάθαρες πληροφορίες που προέκυψαν από την δήλωση του νέου Ομοσπονδιακού τεχνικού. Ήδη ανακοίνωσε την 12αδα της Ισπανίας, εκτός αν...

Την δεδομένη χρονική στιγμή, πιο μεγάλη σημασία από την ανακοίνωση των 16 παικτών που κλήθηκαν για να λάβουν μέρος στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας, έχει η δήλωση του Φώτη Κατσικάρη, που την συνόδευσε.

Ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός, με την κίνησή του αυτή, εισήγαγε ένα νέο ύφος επικοινωνίας. Δεν αρκέστηκε μόνο σε μια τυπική φράση, πρόταση ή παράγραφο η οποία θα μπορούσε να μπαίνει “copy paste” κάθε χρόνο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ήταν ένα κείμενο 507 λέξεων , το οποίο απετέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη κάτι που σημαίνει ότι το αισθάνθηκε, το σκέφτηκε και τελικά αποφάσισε ότι έπρεπε να το συντάξει. Δεν αρκέστηκε να ακολουθήσει την πεπατημένη.

Επίσης ήταν ένα μεστό κείμενο το οποίο μας φάνηκε και χρήσιμο και διαφωτιστικό. Στο μέτρο του δυνατού , προσπάθησε να παρουσιάσει κάποια ζητήματα, από την σκοπιά του προπονητή χωρίς να τα ανακατέψει με την εκρηκτική περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Παράλληλα έδωσε πολλές και ξεκάθαρες πληροφορίες.

  • Ήταν ξεκάθαρη η πληροφορία ότι η επαφή του με τον Βασίλη Σπανούλη ήταν διαρκής με επίκεντρο την υγεία και την κατάσταση του ίδιου του παίκτη, ανεξάρτητα από την όξυνση των σχέσεων Βασιλακόπουλου-Ολυμπιακού στην οποία ενεπλάκη και η Εθνική ομάδα. Η αίσθηση που αποκομίζει κανείς είναι ότι ακόμη και αν δεν υπήρχε αυτή η διαμάχη, ο αρχηγός των “ερυθρολεύκων” θα ξεκουραζόταν αυτό το καλοκαίρι, όσο πόνο ψυχής κι αν εκλύει αυτή η απόφαση και για τον ίδιο τον παίκτη αλλά και για έναν προπονητή που ετοιμάζεται για την παρθενική του παρουσία στο τιμόνι της ομάδας.
  • Ήταν επίσης ξεκάθαρη η πληροφορία ότι ο Αντώνης Φώτσης, ένας από τους πιο πιστούς στρατιώτες της “γαλανόλευκης”, θα παραδώσει το περιβραχιόνιο στον Νίκο Ζήση, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ταιριάζει απόλυτα με την αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει να επιβάλει ο Κατσικάρης στην ομάδα. Τόσα χρόνια το λέμε ότι δεν ο κάθε προπονητής δεν καλεί τους καλύτερους παίκτες, αλλά εκείνους που κατά τη γνώμη του μπορούν να φτιάξουν την καλύτερη ομάδα με βάση την δική του άποψη για τα πράγματα.
  • Όπως ξεκάθαρο ήταν ότι οι Περπέρογλου, Μαυροκεφαλίδης και Σχορτσανίτης, για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν ένιωθαν έτοιμοι να μπουν σε αυτή την επίπονη διαδικασία. Για τους τρεις συγκεκριμένους, σε πολλά θα μπορούσε να πάει το μυαλό μας, αλλά το αποφεύγει από την στιγμή που η ειλικρίνεια για το λεπτό θέμα του Φώτση ήταν αφοπλιστική και δεν σου δίνει το δικαίωμα να σκέφτεσαι το παραμύθι με τον βοσκό και τον λύκο.
  • Ήταν ξεκάθαρη η πληροφορία , που μπορεί να εκληφθεί ως προγραμματική δήλωση και δέσμευση ταυτόχρονα, ότι η λογική του νέου Ομοσπονδιακού τεχνικού, είναι εναρμονισμένη με την τάση που επικρατεί στο μπάσκετ την τελευταία τριετία: “Οι συγκεκριμένοι παίκτες μπορούν να παίξουν σε πολύ υψηλό ρυθμό, κάτι που εκφράζει απόλυτα εμένα και τους συνεργάτες μου, αφού θέλουμε να φτάσουμε στην ουσία, που φυσικά είναι το αποτέλεσμα, παίζοντας ένα μοντέρνο και ελκυστικό μπάσκετ” ανέφερε χαρακτηριστικά σε μια αποστροφή των λόγων του.
  • Ήταν επίσης ξεκάθαρη η πληροφορία ότι αν δεν προκύψει κάποια δυσάρεστη εξέλιξη με την υπόθεση ντόπινγκ του Νικ Καλάθη ή περαιτέρω εμπλοκή που να αφορά τους τρεις παίκτες του Ολυμπιακού (Πρίντεζης, Μάντζαρης, Σλούκας), ή κάποιο άλλο απρόοπτο (τραυματισμός) ξέρουμε ποια θα είναι η δωδεκάδα που θα ταξιδέψει στην Ισπανία .

“Βρίσκονται σε πολύ καλή ηλικία, έκρινα ότι έπρεπε να τους δοθεί η ευκαιρία να είναι στην Εθνική Ανδρών και να αποτελέσει η παρουσία τους και ένα κίνητρο τόσο για τους ίδιους, όσο και για πολλούς άλλους παίκτες για να δουν ότι η πόρτα είναι ανοιχτή. Μέσα από τις προπονήσεις, είναι στο χέρι αυτών των παιδιών να διεκδικήσουν μέχρι τέλους και τη θέση τους στην τελική 12άδα που θα ταξιδέψει για την Ισπανία για να συμμετάσχει στο Μουντομπάσκετ" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κατσικάρης , αναφερόμενος στην πρόσκληση των Γιάνκοβιτς, Αθηναίου, Μπόγρη και Τσαϊρέλη.

Ο Φώτης Κατσικάρης, έκανε λοιπόν μια καλή αρχή. Διεκπεραίωσε με επιτυχία το πρώτο, αλλά απαραίτητο, κομμάτι από την σκληρή δουλειά που έχει μπροστά του. Όμως , καλώς ή κακώς, είναι το κομμάτι που θα μετρήσει λιγότερο , όταν έρθει η ώρα του απολογισμού. Ειδικά αν αυτός δεν έχει το θετικό πρόσημο που όλοι επιθυμούμε.

ΥΓ: Σε σχέση με την 12αδα της Εθνικής, η οποία υπό τον Τρινκιέρι ,αγωνίστηκε στο περσινό Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, ήδη λείπουν οι μισοί: Σπανούλης, Φώτσης, Μαυροκεφαλίδης, Περπέρογλου, Μπράμος και Καββαδάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ