OPINIONS

Βγενόπουλος: The true story

Βγενόπουλος: The true story
Βγενόπουλος INTIME SPORTS

Μετά από τρία χρόνια ενασχόλησης του με τον Παναθηναϊκό, ο Ανδρέας Βγενόπουλος ανακοίνωσε πως παύει να ασχολείται με τα δρώμενα της ΠΑΕ, κάνοντας ουσιαστικά πίσω στην πιο κρίσιμη στιγμή. Το Sport24.gr θυμάται τις κυριότερες στιγμές του Mr. MIG στους πράσινους (videos).

Η φετινή σεζόν μοιάζει αρκετά με εκείνη του 2007-2008, όταν και ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει σε μία περίεργη κατάσταση με τον κόσμο να ζητά την αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη από την ΠΑΕ.

Ως μάννα εξ ουρανού ο Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε την πρώτη του εμφάνιση στα τεκταινόμενα, μιλώντας για πολυμετοχικότητα και συσπείρωση γύρω από μία ομάδα επιχειρηματιών. Τρία χρόνια αργότερα ωστόσο, ο Ανδρέας Βγενόπουλος πρόλαβε και πήδηξε πρώτος από το καράβι...

Ας θυμηθούμε όμως τη σχέση Βγενόπουλου και Παναθηναϊκού από την αρχή...

Ιανουάριος 2008: Εγένετο ΠΕΚ!

Βγενόπουλος: The true story
Βγενόπουλος INTIME SPORTS

Για πρώτη φορά ο Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε γνωστή την παρουσία του στους φίλους του Παναθηναϊκού, μιλώντας σκληρά για την οικογένεια Βαρδινογιάννη και ζητώντας την αποχώρηση τους από την ΠΑΕ.

Μετά από δυο ατυχή αποτελέσματα με τον Ολυμπιακό σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (1-1 και 4-0), ο κ. Βγενόπουλος μαζί με τους Γιαννακόπουλους και άλλους επιχειρηματίες πραγματοποιούν συνέντευξη Τύπου, όπου γνωρίζουμε όλοι την ΠΕΚ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του η δύναμή της είναι όσο δέκα Αμπράμοβιτς!

Φεβρουάριος 2008: Το συλλαλητήριο...

Βγενόπουλος: The true story
συλλαλητήριο INTIME SPORTS

Το... αυτί του Τζίγγερ δεν ίδρωσε και έτσι η ΠΕΚ είπε να βάλει εμπρός τα μεγάλα μέσα. Έτσι λοιπόν στα μέσα Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο με την παρουσία αρκετών χιλιάδων φίλων του Παναθηναϊκού.

Ένα μήνα μετά και με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να είναι πιο διαλλακτικός, ο Ανδρέας Βγενόπουλος ζητά από τον κόσμο να σταματήσει να βρίζει την οικογένεια του κ. Βαρδινογιάννη. Τον Απρίλιο ο Τζίγγερ ανακοινώνει πως ο Παναθηναϊκός γυρίζει σελίδα με την έναρξη της πολυμετοχικότητας.

Μάιος 2008: Πατέρας για πρόεδρος...

Το βήμα έγινε στο τέλος της περιόδου του 2007/2008, όταν και ο Νικόλας Πατέρας ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ, ενώ μέρος των μετοχών μοιράστηκαν σε Βγενόπουλο, Πατέρα, Γιανακόπουλους και άλλους μικρομετόχους.

Βγενόπουλος: The true story
Πατέρας INTIME SPORTS

Τον Δεκέμβριο του 2008 ωστόσο άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα μαύρα σύννεφα... Ο κ. Βγενόπουλος δηλώνει μεν πως δεν θέλει να γίνει Τζίγγερ στη θέση του Τζίγγερ, αλλά αρχίζει και έχει άποψη για μεταγραφές, γήπεδο και απειλεί με αποχώρηση!

Απρίλιος - Μάιος 2009: Το μεγάλο "ντου"

Το παιχνίδι άρχισε να χοντραίνει στα τέλη της σεζόν, όταν σε συνέντευξη του ο κ. Βγενόπουλος μίλησε με σκληρά λόγια για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Έκανε λόγο για αυλικούς και περίεργους τύπους γύρω από τον Τζιγγερ, ενώ είπε και το κορυφαίο: "Ο Παναθηναϊκός θέλει τρεις Πιζάρο".

Αποκορύφωμα τον Μάιο του 2009, όταν και απείλησε ανοιχτά με αποχώρηση από τα τεκταινόμενα της ΠΑΕ, τονίζοντας πως πρέπει να ξεκαθαριστεί το μπάτζετ της επόμενης σεζόν.

Φτάσαμε στο 2010...

Βγενόπουλος: The true story
Πατέρας INTIME SPORTS

Μετά από ένα διάστημα όπου είχε σταματήσει να ασχολείται με τις εξελίξεις στην ΠΑΕ, παρά την αποχώρηση του προπονητή (Τεν Κάτε), ο Ανδρέας Βγενόπουλος χτύπησε και πάλι λέγοντας πως κάποιοι δεν θέλουν να κερδίζει η ομάδα.

Μάιος 2010: Παραίτηση Πατέρα

Εκείνη την περίοδο και μετά την επαναδραστηριοποίηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη στην ομάδα, για να μαζέψει τα οικονομικά της ΠΑΕ, Πατέρας και Βγενόπουλος αποχωρούν με βγάζοντας σκληρή ανακοίνωση.

Λίγους μήνες αργότερα ωστόσο ο Πατέρας επιστρέφει στην ΠΑΕ και οι τρεις άνδρες συμφωνούν πως προέχει το καλό του συλλόγου και όχι τα προσωπικά συμφέροντα. Το καλοκαίρι ωστόσο είχαμε τις ανακοινώσεις από όλες τις πλευρές γύρω από τις μετοχές της ΠΑΕ, με τον κ. Βαρδινογιάννη να θέτει χρονικό όριο κατάθεσης πρότασης.

Σεπτέμβριος 2010: Ελάτε να τον πάρετε

Βγενόπουλος: The true story
Βαρδινογιάννης INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης καλεί την ομάδα Βγενόπουλου να πάρει δωρεάν την ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και δεσμεύτηκε πως τα χρήματα που θα έμπαιναν θα πήγαιναν στον ερασιτέχνη. Η πλευρά Βγενόπουλου έκανε πίσω...

Λίγους μήνες αργότερα οι τρεις άνδρες συναντήθηκαν και αποφάσισαν πως μέσα στον Μάιο του 2011 το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών θα πάει στην ομάδα Βγενόπουλου και ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει οριστικά σελίδα.

Δεκέμβριος 2010: Γειάααααα

Ο Νικόλας Πατέρας αφήνει να εννοηθεί πως θα φύγει από την προεδρία της ΠΑΕ αν δεν υπάρξει ένωση από όλους. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος τον πρόλαβε μία ημέρα αργότερα και με ανακοίνωση - δήλωση τόνισε πως φεύγει από τα τεκταινόμενα της ΠΑΕ και δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα!

Επόμενη μέρα: Σκληρή πραγματικότητα

Με τα οικονομικά να είναι σε δύσκολη κατάσταση (η ΠΑΕ πήρε δάνειο για να βγει η σεζόν), οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν αρχίσει και ανησυχούν για τα χειρότερα. Το πιο παράξενο από όλα πάντως, θα είναι να δούμε τον κόσμο να φωνάζει: "Τζίγγερ Θεέ, γύρνα στην ΠΑΕ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ