OPINIONS

Το αρχικό ανάθεμα κατέληξε σε ικανοποίηση

Το αρχικό ανάθεμα κατέληξε σε ικανοποίηση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για τον αιφνιδιασμό που επιφύλαξε ο Αντρέα Στραματσόνι για το σύστημα του Παναθηναϊκού και ασχολείται με τους διακριθέντες ποδοσφαιριστές.

Με την έναρξη του παιχνιδιού και τη διαπίστωση ότι ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 3-4-3, όλοι (ή σχεδόν όλοι) αναθεμάτισαν τον Ιταλό προπονητή... "Τι κάνει πάλι;", "άρχισε τα πειράματα", "δεν τρώγεται αυτός με τις δοκιμές του" και ούτω καθεξής... Εντάξει, δεν ξέρω αν συνέβη ακριβώς έτσι ή κάτι παρόμοιο, αλλά νομίζω πως σε γενικές γραμμές ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Οι εκπλήξεις και οι συνεχείς εναλλαγές του Στραματσόνι στην τακτική, δεν συνοδεύτηκαν από επιτυχία την προηγούμενη σεζόν και έχουν δημιουργήσει αρνητική προδιάθεση. Όμως, αυτή τη φορά η επιλογή του Στραματσόνι δικαιώθηκε. Ο Παναθηναϊκός είχε καλή απόδοση, ήταν απειλητικός και παρά την ήττα με 2-1 από τη Φενέρμπαχτσε, ήταν ανώτερος.

Προσωπικά, ξεχώρισα έναν παλιό, τον Ρούμπιν Λουντ. Ο Φινλανδός χαφ συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από τα play offs και δεν έχει σχέση με τον ποδοσφαιριστή που παρακολουθήσαμε πέρυσι, στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν. Πατάει περιοχή, απειλεί και σκοράρει, κρατάει μπάλα και πασάρει σωστά και δεν αμελεί τα ανασταλτικά του καθήκοντα. Ας μην τον... ματιάσουμε, μακάρι να συνεχίσει έτσι και θα βοηθήσει πάρα πολύ.

Για τον Λεντέσμα, τα σχόλια είναι περιττά... Όλοι ξέρουν την αξία του και τι μπορεί να κάνει, οπότε το ζητούμενο είναι να παρουσιαστεί στο μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας και στη διάρκεια της σεζόν να μην αντιμετωπίσει τραυματισμούς. Εφόσον πληρούν αυτά τα δύο κριτήρια, τότε ο Αργεντινός χαφ θα ανεβάσει επίπεδο τη μεσαία γραμμή και θα προσφέρει ουσιαστικές λύσεις στον δημιουργικό τομέα.

Ο Βίκτορ Ιμπάρμπο είναι ένας εξτρέμ ο οποίος στηρίζεται στα φυσικά προσόντα του και το αποδεικνύει σε πολλές φάσεις. Είναι στιγμές που οι αντίπαλοι τον ψάχνουν... Βέβαια, για μεγάλα χρονικά διαστήματα χάνεται και η διάρκεια είναι κάτι που θα χρειαστεί να βελτιώσει. Δημιουργεί, πασάρει και φτιάχνει φάσεις στο "ένας με έναν".

Πάρα πολύ καλός ο Μέστο, ο οποίος σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο ανταποκρίθηκε απόλυτα και μετά από πολλά χρόνια, ο Παναθηναϊκός έχει έναν δεξιό μπακ με προδιαγραφές. Το ερωτηματικό αφορά τις αντοχές που θα έχει στη διάρκεια της σεζόν να παίζει σε αυτό το "τέμπο" λόγω της ηλικίας του, αλλά για όσο αντέξει, θα δώσει πλάτος στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού.

Αυτός ο οποίος προβλημάτισε περισσότερο ήταν ο Ιβανόφ, όχι τόσο γιατί είναι κακός αμυντικός, αλλά επειδή έδειξε ανέτοιμος. Ο Βούλγαρος δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και έχει αργές αντιδράσεις. Δεν ξέρω κατά πόσο προλαβαίνει να βελτιωθεί μέχρι τον γ' προκριματικό, αν και μεσολαβούν αρκετές ημέρες. Ήταν επιρρεπής στο λάθος και δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους αντιπάλους του στα σπριντ.

Ο Χουλτ ήταν αξιόπιστος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς σε άμυνα και επίθεση. Δεν έκανε την υπέρβαση και δεν έλειψαν οι αδυναμίες στο ανασταλτικό κομμάτι. Έχει τα χαρακτηριστικά μιας αξιοπρεπούς επιλογής που δεν θα δώσει το κάτι παραπάνω. Εννοείται πως είναι νωρίς, οπότε υπάρχει ο χρόνος για να με διαψεύσει.

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός έδειξε θετικά στοιχεία και άφησε υποσχέσεις για κάτι καλό. Έχει πολλές αδυναμίες να διορθώσει, όμως είχε "αρχή και τέλος" στο παιχνίδι του, κάτι που είχε λείψει επί Στραματσόνι. Φυσικά, η αξιοπρεπής απόδοση σε ένα δυνατό φιλικό δεν συνιστά λόγο για πανηγυρισμό ή για διθυράμβους. Απαιτείται δουλειά, δουλειά και δουλειά για τη συνέχεια.

Η Γκαμπάλα είναι νωπή για όλους και φέτος δεν υπάρχουν περιθώρια για κάτι ανάλογο...

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ