OPINIONS

Στα μισά του δρόμου για το πλεονέκτημα

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Σκούρτας γράφει για την ήττα του Ολυμπιακού από τη Ζαλγκίρις και τον απολογισμό του πρώτου γύρου στην Ευρωλίγκα

O δρόμος για το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας είναι διάσπαρτος με αγκάθια και παγίδες που ανά πάσα στιγμή μπορεί να σε βγάλουν εκτός στόχου. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση χρειάζεται παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα, σκληράδα και αντοχές για να γίνονται υπερβάσεις κάθε φορά που το απαιτούν οι περιστάσεις και κατά συνέπεια να συνεχίζεις την προσπάθεια απερίσπαστος και προπάντων κοιτάζοντας πάντα μπροστά. Δεν έχουν πολλές ομάδες αυτά τα χαρίσματα τα χαρίσματα και δίχως την παραμικρή αμφιβολία ο Ολυμπιακός συμπεριλαμβάνεται σε αυτές που γνωρίζουν πώς να στέκονται στα πόδια τους, ακόμα και όταν έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τον οποιοδήποτε αντίπαλο βρίσκεται στο διάβα τους, αλλά πολύ περισσότερο τις αναποδιές και τις… κακουχίες.

Το τι έχουν τραβήξει (και) φέτος οι «ερυθρόλευκοι» με τους αλλεπάλληλους και μάλιστα σοβαρούς τραυματισμούς δεν περιγράφεται. Κι όμως τα παιδιά του Πειραιά μένοντας πιστά στην αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει την ομάδα να είναι πάνω απ’ όλους κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου με ρεκόρ 11-4, που είναι καλύτερο σε σχέση με πέρσι και όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξασφάλιση πλεονεκτήματος ενόψει των πλέι οφ, όσο κι αν αυτό μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως είναι (πολύ) νωρίς για να γίνει η παραμικρή πρόβλεψη.

Στη «Zalgirio Arena» η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, παίζοντας χωρίς πέντε (!) παίκτες (Πρίντεζης, Μάντζαρης, Μιλουτίνοφ, Αγραβάνης και Τιλί), έφτασε πολύ κοντό στο να κατακτήσει ακόμα ένα «διπλό». Προδόθηκε στο φινάλε από την κούραση χάνοντας από μια ομάδα που μόνο τυχαία δεν είναι. Η Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος δείχνει ότι έχει τα φόντα να γίνει ένας εκ των κορυφαίων προπονητών στην Ευρώπη, μοιάζει ώρες-ώρες με ένα μικρό αριστούργημα. Είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως, έχοντας αρχές, ξεκάθαρους ρόλους και θαυμαστή χημεία, χωρίς να διαθέτει στο ρόστερ της το πολύ μεγάλο αστέρι.

Με τόσα προβλήματα αν πόνταρε κανείς ότι ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια με ΤΣΣΚΑ (εντός), Εφές (εκτός) και Ζαλγκίρις (εκτός) θα είχε απολογισμό δύο νίκες, ίσως και να εθεωρείτο υπερβολικός. Μιλάμε για τον Ολυμπιακό όμως, οπότε η λογική και οι προβλέψεις πάνε περίπατο.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού που βρέθηκε στο Κάουνας σαφέστατα και δεν είχε το παραμικρό παράπονο, βλέποντας τους «ερυθρόλευκους» να δίνουν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους και να λυγίζουν στο φινάλε από τα προβλήματα. Αυτή η ομάδα άλλωστε τους έχει κάνει πολλάκις υπερήφανους.

Ήταν για όλους μια τεράστια εμπειρία που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη. Άλλωστε αρκετοί φίλαθλοι έζησαν τη μοναδική εμπειρία να ταξιδέψουν στο ίδιο αεροπλάνο με την ομάδα και να βρεθούν δίπλα στους αγαπημένους παίκτες, χάρη στην εξαργύρωση των πόντων από τις αγορές τους με την πιστωτική κάρτα Olympiacos B.C. World Mastercard της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο δεύτερος γύρος αναμένεται το ίδιο συναρπαστικός. Το ταξίδι συνεχίζεται…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ