OPINIONS

Πήρε περισσότερα απ' όσα περίμενε ο Παναθηναϊκός

Πήρε περισσότερα απ' όσα περίμενε ο Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας επισημαίνει το μεγαλύτερο κέρδος του Παναθηναϊκού από τη νίκη του στο Αγρίνιο, υπενθυμίζει ότι το ρόστερ του μπορεί να παράξει πολύ καλό ποδόσφαιρο και εστιάζει στον απόλυτο στόχο της Πέμπτης!

Εάν θα έπρεπε η νίκη του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο να επιτευχθεί με έναν ιδανικό τρόπο, ώστε να τονώσει την αυτοπεποίθηση των παικτών, τότε αυτός συνέβη! Το 2-1 επί του Παναιτωλικού είναι ένα ΣΠΟΥΔΑΙΟ αποτέλεσμα. Όχι τόσο λόγω της ισχύς του αντιπάλου, όσο επειδή όλοι στην ομάδα το είχαν ανάγκη.

Δεν έχει έλλειμμα ποιότητας ή ικανότητας το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Έλλειψη ψυχολογίας έχει, λόγω των κακών αποτελεσμάτων που υπήρξαν στα προηγούμενα παιχνίδια. Αυτή η νίκη θα βοηθήσει να αναστραφεί η ατμόσφαιρα, να νιώσουν πιο σίγουροι οι παίκτες και να πατήσουν πιο γερά στη συνέχεια.

Είχα γράψει μετά το παιχνίδι με τη Γκαμπάλα, ότι η νίκη με τον Παναιτωλικό έπρεπε να επιτευχθεί χωρίς να ενδιαφέρει η απόδοση. Τελικά, συνδυάστηκε και με απόδοση. Δεν χαρακτηρίζεται εξαιρετική, αλλά σίγουρα ήταν καλή. Άλλωστε, όπως προαναφέρθηκε, υπάρχει η ποιότητα για να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο από τον Παναθηναϊκό και όλα αυτά εν αναμονή των προσθηκών του Εσιέν, του Αμπέντ και του Σάντσεθ.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Μπεργκ έκανε τη φανερή διαφορά και ο Στιλ την αφανή... Διότι ο Σουηδός σκόραρε και δημιούργησε, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ο κορυφαίος, όμως ο Άγγλος κράτησε την ομάδα όταν χρειάστηκε στο 1-0 και στο τέλος διατήρησε το 2-1 με μία εκπληκτική επέμβαση. Για τον Μπεργκ θα γραφτούν παντού διθύραμβοι, ωστόσο και ο Άγγλος δικαιούται να μπει στο κάδρο!

Όσο για τον Σουηδό, τα λόγια περισσεύουν... Δεν χρειάζεται να προστεθεί κάτι!

Λάθη έγιναν και πάλι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Το μεγαλύτερο ήταν ότι οι δύο στόπερ, Ταυλαρίδης και Κούτρουμπης έπαιξαν πολύ με τα χέρια και έδωσαν το δικαίωμα στον Σιδηρόπουλο να τους δείξει κάρτες, να υποδείξει το πέναλτι και να σφυρίξει φάουλ σε δύσκολα σημεία. Ωστόσο, πλέον υπάρχει η ηρεμία και μετά την επίτευξη της πρόκρισης την Πέμπτη, να διορθωθούν στη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των Εθνικών ομάδων.

Η συνέχεια έρχεται την Πέμπτη στο ματς με τη Γκαμπάλα και η πρόκριση προέχει. Πρέπει να επιτευχθεί με κάθε κόστος. Διότι σε αρνητικό αποτέλεσμα, δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία στο Europa League. Ο Παναθηναϊκός του Αγρινίου δεν θα έχει πρόβλημα να προκριθεί, αλλά και θα πετύχει ένα διευρυμένο σκορ. Μακάρι, γιατί το χρειάζονται όλοι. Με μία εύκολη πρόκριση, θα δημιουργηθεί ακόμα πιο θετική αύρα για να εκλείψουν οι αδυναμίες.

Έχοντας ηρεμία και αυτοπεποίθηση, με τους Εσιέν, Αμπέντ στη μεσαία γραμμή και τον Σάντσεθ στην άμυνα, ο Αναστασίου θα μπορέσει να διορθώσει τα κακώς κείμενα, να ανεβάσει την ταχύτητα της ομάδας και να τη σταθεροποιήσει.

Τα προβλήματα δεν λύθηκαν ως δια μαγείας, ούτε συμβαίνει αυτό στο ποδόσφαιρο. Λύνονται με δουλειά, σοβαρότητα και επιμονή. Αυτά υπάρχουν στον Παναθηναϊκό, οπότε μπορεί να υπάρχει και αισιοδοξία. Στη σούμα της ημέρας, ο Παναθηναϊκός κερδίζει χρόνο και ψυχολογία, έχοντας πάρει ανοδική τροχιά. Κάτι που ήταν και το ζητούμενο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ