OPINIONS

"Πάγωσε" στη Μόσχα

"Πάγωσε" στη Μόσχα
EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Σκούρτας γράφει για τη βαριά ήττα του Ολυμπιακού από την Χίμκι και το πολύ κακό πρόσωπο των "ερυθρόλευκων" για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μακριά από το ΣΕΦ

Στα περίχωρα της Μόσχας απέναντι στη Χίμκι ο Ολυμπιακός έμελλε να γνωρίσει ακόμα μια πολύ βαριά ήττα εκτός συνόρων στην Ευρωλίγκα, καθώς είχε προηγηθεί αυτή από την Μπασκόνια. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και είναι ξεκάθαρο ότι η "μηχανή" των Πειραιωτών δεν λειτουργεί σε καμία περίπτωση όπως θα ήθελε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Η άνετη επικράτηση κόντρα στην Μακάμπι αναμφίβολα δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο έντονος προβληματισμός δεν έχει να κάνει απαραίτητα με το αποτέλεσμα, αλλά με τη γενικότερη εικόνα που ήταν κάκιστη. Σε έναν μαραθώνιο τριάντα αγωνιστικών, με τόση συσσωρευμένη κούραση, θα έρθουν και τα άσχημα αποτελέσματα, αλλά και ήττες εκτός προγράμματος. Το να χάνεις όμως κάνοντας ουσιαστικά την εμφάνισή σου μόνο για τρία λεπτά είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Η καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης… ξεχαρβαλώθηκε με χαρακτηριστική ευκολία από τη Χίμκι, καθώς οι Πειραιώτες δεν είχαν την απαραίτητη σκληράδα για να αναχαιτίσουν τη ρωσική ομάδα, που βρήκε πολλά ξεμαρκάριστα σουτ, κυρίως έξω από τη γραμμή των 6.75μ. και τα εκμεταλλεύτηκε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να ήταν θέμα κούρασης και έλλειψης ενέργειας; Πολύ πιθανό, όμως με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις να "τρέχουν" άπαντες αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει να γυρίσει ο διακόπτης το συντομότερο δυνατό.

Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει παρουσιάσει ανάλογη εικόνα τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον όχι σε αυτό το βαθμό και αυτό είναι που προκαλεί έκπληξη και μεγάλα ερωτηματικά. Το ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα, δύσκολα μπορεί να το πει κανείς με βεβαιότητα. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης άλλωστε αμέσως μετά το φινάλε της αναμέτρησης δεν ήταν σε θέση να γίνει πιο συγκεκριμένος , υπογραμμίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ο οργανισμός γενικότερα αντιμετωπίζει μια τέτοια κατάσταση. Κατά γενική ομολογία οι πολλοί τραυματισμοί, με τελευταίο θύμα τον Τζαμέλ ΜακΛίν, ο οποίος δεν κατάφερε να βοηθήσει (έμεινε εκτός δωδεκάδας υποφέροντας από μυϊκούς σπασμούς στη μέση), δεν έχουν επιτρέψει στην ομάδα να δουλέψει απερίσπαστη και πλήρης. Δεν μπορεί επ’ ουδενί όμως ο συγκεκριμένος παράγοντας να αποτελεί άλλοθι ή δικαιολογία και αυτό διότι η ίδια η ομάδα έχει αποδείξει ότι έχει τον τρόπο να στέκεται όρθια στα (πολύ) δύσκολα και να ξεπερνάει τις… κακουχίες. Πιθανότατα και να έχει καλομάθει τους πάντες.

Με το θερμόμετρο να δείχνει σταθερά έξι με επτά βαθμούς υπό το μηδέν, οι «ερυθρόλευκοι» "πάγωσαν" στη ρωσική πρωτεύουσα βάζοντας τους εαυτούς τους σε δύσκολη θέση. Καλούνται οι ίδιοι να βρουν λύσεις ανεβάζοντας την απόδοσή τους στα γνωστά υψηλά επίπεδα. Το οφείλουν και στον κόσμο τους.

Πιστοί φίλαθλοι βρέθηκαν και στη "Mytishchi Arena" ζώντας τη μοναδική εμπειρία να ταξιδέψουν στο ίδιο αεροπλάνο με την ομάδα και να είναι κοντά στους αγαπημένους τους παίκτες, χάρη στην εξαργύρωση των πόντων από τις αγορές τους με την πιστωτική κάρτα Olympiacos B.C. World Mastercard της Τράπεζας Πειραιώς .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ