OPINIONS

Ο μπασκετικός Θεός Σπανούλης και ο από μηχανής Θεός Μάντζαρης

Ο μπασκετικός Θεός Σπανούλης και ο από μηχανής Θεός Μάντζαρης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O Σπύρος Καβαλιεράτος κάνει ντεμπούτο στο Sport24.gr και δεν μένει στο αυτονόητο, αλλά θυμίζει ότι για να γράψει ιστορία ο αρχηγός, κάποιος άλλος πρόσφερε τη λύση στην πιο δύσκολη κατάσταση

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει ξεφύγει. Βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Εχει κάνει πράγματα που ακόμα και ο Νίκος Γκάλης δεν είχε καν φανταστεί... Νικητήριο σουτ μέσα στην πιο καυτή έδρα της Ευρώπης. Οχι με το ματς ισόπαλο, αλλά στο -2. Σε ματς τίτλου. Σε παιχνίδι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός.

Ποιος να συγκριθεί μαζί του; Μόνο ο Διαμαντίδης μπορεί, αλλά αυτός είπε αντίο. Οχι όπως ήθελε, αλλά σε ένα ματς που θα το θυμάται κάθε Ελληνας που ασχολείται με τον αθλητισμό. Πώς τα φέρνει αλήθεια η ζωή; Στο τελευταίο ματς του μεγάλου Δημήτρη Διαμαντίδη, πρωταγωνιστής ήταν ο Σπανούλης. Και πέτυχε το νικητήριο τρίποντο ακριβώς μπροστά στον αρχηγό του Παναθηναϊκού.

Να ήταν μόνο αυτό; Το πιο μεγάλο του τρίποντο στους τελικούς το έβαλε στο δεύτερο ματς, με τη διαφορά στον πόντο. Αν δεν είχε απαντήσει στον Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός θα είχε κάνει το 2-0 και η σειρά δεν θα είχε γυρισμό για τον Ολυμπιακό. Εκεί άρχισε να γράφεται η πιο ωραία ιστορία που έχουμε ζήσει σε τελικούς ελληνικού πρωταθλήματος. Με τρία ματς που κρίθηκαν στην τελευταία επίθεση και άλλη μια επική ανατροπή. Και βέβαια τις 3 νίκες του Ολυμπιακού τις υπέγραψε ο Σπανούλης. Το πήρε πάνω του και στο τρίτο παιχνίδι, στο ΣΕΦ και βέβαια έβαλε το τρίποντο που έδωσε τον τίτλο στους ερυθρόλευκους.

Ήταν άλλο ένα ματς που έκανε υπερήφανο τον κόσμο του Ολυμπιακού, τα βίντεο που θα κυκλοφορούν θα μείνουν στην αιωνιότητα. Θα είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το μπάσκετ, για το ελληνικό μπάσκετ.

Ο μπασκετικός Θεός Σπανούλης και ο από μηχανής Θεός Μάντζαρης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αν υπάρχει, λοιπόν, μπασκετικός Θεός, λέγεται Βασίλης Σπανούλης. Αυτό που έκανε, το ζηλεύουν και θα ήθελαν να το κάνουν όλοι οι μπασκετμπολίστες του κόσμου. Να γίνουν Σπανούλης έστω και για μία φορά. Για τον Βασίλη είναι μια... συνηθισμένη μέρα στη δουλειά, άλλωστε.

Ομως το μπάσκετ δεν είναι άθλημα του ενός. Ολοι είναι ίσοι, αλλά δεν είναι και ίδιοι. Παρ' όλα αυτά, σε κάθε έπος του Σπανούλη, υπήρχε και ένας συμπρωταγωνιστής... Στον ΣΕΦ ήταν ο Παπαπέτρου. Στο ΟΑΚΑ ο Βαγγέλης Μάντζαρης και ο Δημήτρης Αγραβάνης. Ομως στον τέταρτο τελικό το πιο δύσκολο τρίποντο το έβαλε ο Μάντζαρης... Με τον Ολυμπιακό στο -3 και μόλις ένα δευτερόλεπτο να απομένει, οι ερυθρόλευκοι χρειάζονταν τον από μηχανής Θεό... Και τον βρήκαν. Το τρίποντο του Μάντζαρη κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό όταν όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει. Αν δεν είχε πετύχει αυτό το τρίποντο, τώρα θα γράφαμε άλλα... Τώρα νικητής θα ήταν ο Παναθηναϊκός, θα ετοιμαζόμασταν για τον πέμπτο τελικό και ο Σπανούλης θα περίμενε ένα άλλο ματς για να ξαναγίνει... Θεός.

ΥΓ.: Εδώ έχουν κοροϊδέψει και έχουν ειρωνευτεί τον Σπανούλη οι Ελληνες, δεν θα κάνουν το ίδιο με τον Μάντζαρη; Την απάντηση πάντα την δίνει η ίδια η ζωή.

ΥΓ1.: Η Ελλάδα στα καλύτερά της... Και με τους τελικούς που είδαμε και με τη συμπεριφορά των πρωταγωνιστών και με όσα συνέβησαν στο αντίο του Διαμαντίδη.

ΥΓ2.: Η χρονιά έκλεισε ιδανικά για τον Ολυμπιακό. Είναι πετυχημένη. Και ο Σφαιρόπουλος μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος και δικαιωμένος. Μόνο ο Ιωαννίδης είχε συνεχόμενα πρωταθλήματα. Τώρα ένας άλλος Γιάννης, αυτός που του μοιάζει περισσότερο, έγραψε τη δική του ιστορία. Και η προίκα με τους Ελληνες που χρησιμοποιήθηκαν, είναι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον της ομάδας. Με δυο-τρεις σωστές κινήσεις, σε συνδυασμό με την παραμονή Σπανούλη, ο Ολυμπιακός μπορεί να επιστρέψει και στην κορυφή της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ