OPINIONS

Κόουτς είδες το πρόβλημα, έχεις δουλειά μπροστά σου...

Κόουτς είδες το πρόβλημα, έχεις δουλειά μπροστά σου...
INTIME SPORTS

Είναι καλό που ο Μίχαελ Σκίμπε είδε από τόσο νωρίς πόσο βαριά άρρωστη είναι η Εθνική ομάδα, σε σημείο να χάνει από κάθε πιθανό και απίθανο αντίπαλο. Αν θέλει να βρει γιατρειά και να τα αλλάξει όλα, πρέπει να καταλάβει από τώρα που έχει έρθει.

Δεν αλλάζουν όλα από τη μια στιγμή στην άλλη, ούτε υπάρχουν μαγικά ραβδάκια στο ποδόσφαιρο. Στην περίπτωση της Εθνικής μας, θα ήταν αστείο να πιστέψουμε πως μια αλλαγή προπονητή θα ήταν ικανή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει άλλα δεδομένα απ' αυτά που ισχούν τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Η γαλανόλευκη βρίσκεται σε τέτοιο τέλμα, σε τόσο οικτρή κατάσταση, ώστε να μην μπορεί να νικήσει ούτε καν αντιπάλους επιπέδου Λουξεμβούργου. Στο χθεσινό φιλικό αποδείχτηκε πως οι ήττες από τα Νησιά Φερόε στα προκριματικά του EURO 2016 δεν ήταν συγκυριακές, απλά η ομάδα δεν μπορεί, τόσο απλά και ξάστερα. Το αν θα μπορεί στο μέλλον να θυμίσει κανονική ομάδα, αυτό θα φανεί στην συνέχεια και είναι στο χέρι του προπονητή και των διεθνών.

Καλό είναι σε αυτή την φάση να δέχεσαι "χαστούκια", ώστε να καταλάβει μια ώρα αρχύτερα ο Σκίμπε που έχει έρθει και με τι έχει να κάνει. Πιθανότατα 1-2 καλά αποτελέσματα στα φιλικά να έκρυβαν τα (υπερκτά και πολλά) προβλήματα της Εθνικής κάτω από το χαλάκι και να πορευόταν λάθος από το ξεκίνημα. Τώρα όμως δεν έχει καμία δικαιολογία να πει ότι δεν ξέρει ή δεν είδε.

Η ομάδα νοσεί βαριά, κάνει μπαμ, επομένως είναι δουλειά του να βρει το γιατρικό. Γι' αυτό προσλήφθηκε άλλωστε από τον Γιώργο Γκιρτζίκη και προτιμήθηκε έναντι πολλών άλλων συναδέλφων του. Αν δεν μπορέσει, θα έχει την τύχη των προκατόχων του. Μακάρι να πετύχει, αυτό θα σημαίνει ότι έβαλε την ομάδα σε επιτυχημένες ράγες και πως ό,τι έχουμε δει από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και έπειτα ήταν μια θλιβερή παρένθεση της μαγικής δεκαετίας που προηγήθηκε.

Για το χθεσινό φιλικό δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά πράγματα. Ήταν μια συνέχεια όσων είδαμε στα προκριματικά του EURO, όπου αγώνα με τον αγώνα η ομάδα βούλιαζε ολοένα και περισσότερο. Προφανώς το πρόβλημα δεν είναι μόνο αγωνιστικό, αλλά δεν έχει και νόημα να ξεκινήσει πάλι μια συζήτηση για τα αποδυτήρια, τα θέματα νοοτροπίας, το κομμάτι της πειθαρχίας και όλα τα συναφή. Έχουν χιλιογραφτεί και ο κόσμος έχει κουραστεί να τα διαβάζει. Τα έχει εμπεδώσει, τα ξέρει, τα βλέπει. Το χορτάρι δεν κρύβει τίποτα, εκεί φαίνονται όλα.

Πλέον, έχει γίνει ένα νέο ξεκίνημα με καινούργιο προπονητή. Ο Μίχαελ Σκίμπε έχει αναλάβει εδώ και λίγες ημέρες, έχει κάνει όλες κι όλες τέσσερις προπονήσεις με τους παίκτες και αλίμονο αν αποδωθούν ευθύνες στον Γερμανό για τη νέα ήττα. Θα ήταν αστείο και εκτός κάθε ποδοσφαιρικής λογικής. Είπαμε, το παρήγορο είναι πως βλέπει από πολύ νωρίς ότι έχει αναλάβει μια άρρωστη και φοβισμένη ομάδα. Επομένως, έχει έναν μπούσουλα για να δουλέψει με τους συνεργάτες του, τον Ηρακλή Μεταξά και τον Κώστα Τσάνα.

Τα προκριματικά του Μουντιάλ αργούν ακόμα, μεσολαβεί μπόλικος χρόνος και αρκετά φιλικά μέχρι το παιχνίδι με την Κύπρο στο ΓΣΠ της Λευκωσίας. Ο ίδιος δεσμεύτηκε στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του από την ΕΠΟ ότι θα είναι έτοιμη η Εθνική ως τότε για να μπει νικηφόρα στη μάχη για πρόκριση στα τελικά της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018. Πρώτα βέβαια πρέπει να φτιάξει ένα αξιοπρεπές και υγιές σύνολο. Ένα ένα τα βήματα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ