OPINIONS

Η κριτική στις μεταγραφές και στη μέτρια απόδοση

Η κριτική στις μεταγραφές και στη μέτρια απόδοση
Ιμπάρμπο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για τη φιλική ισοπαλία του Παναθηναϊκού με την Αλεμάνια Άαχεν και σχολιάζει τις κινήσεις που έχουν γίνει στη μεταγραφική περίοδο.

Ο άκρατος ενθουσιασμός ή η υπέρμετρη κριτική στην απόδοση των ελληνικών ομάδων στα φιλικά παιχνίδια της καλοκαιρινής προετοιμασίας, είναι μία κατάκτηση για τον Έλληνα φίλαθλο. Ίσως, προσωρινά το φαινόμενο να περιοριστεί, επειδή η προσοχή επικεντρώνεται στο Euro 2016, αλλά δεδομένα σε λίγες μέρες θα λάβει εκ νέου διαστάσεις. Ειδικά όσο πλησιάζουν τα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Υπό αυτό το πρίσμα, ναι μεν ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός εναντίον της Αλεμάνια Άαχεν στη φιλική ισοπαλία με 2-2, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Δεν χρειάζονται "λίβελοι" επειδή δεν σάρωσε μία ομάδα χαμηλής δυναμικότητας, ούτε πρέπει να αρχίσουν τα αναθέματα. Αντίστοιχα, επιβάλλεται να αποφευχθούν οι διθύραμβοι και οι πανηγυρισμοί σε μία ή δύο καλές εμφανίσεις στα επόμενα ματς.

Επιπροσθέτως, δεν έχει λογική η απαξίωση της ομάδας απ' όσους δυσπιστούν (συμπεριλαμβανομένου του υπογράφοντος) ως προς τις ικανότητες του κόουτς Στραματσόνι. Ούτε έχει νόημα να επαναληφθούν οι περσινές ενστάσεις, λόγω των πεπραγμένων του Ιταλού προπονητή. Ο Στραματσόνι θα κριθεί για το σύνολο που θα παρουσιάσει φέτος και η ώρα της κρίσης δεν αργεί. Σε περίπου 25 μέρες, ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Europa League και η πρόκριση στους ομίλους είναι μονόδρομος. Οπότε, Κυριακή κοντή γιορτή...

Το μοναδικό που πρέπει να κρατήσουμε είναι πως ο Στραματσόνι μοιάζει να έχει καταλήξει στο 4-4- 2 για τη διάταξη του Παναθηναϊκού. Εάν οι 4 χαφ θα παίξουν σε ρόμβο ή στην ευθεία, θα φανεί στα επόμενα φιλικά. Όλα τα υπόλοιπα, είναι νωρίς να εξαχθούν συμπεράσματα.

Αναφορικά με τις μεταγραφές, αναμφίβολα η πιο σημαντική είναι ο Βίκτορ Ιμπάρμπο. Στη Superleague δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή άλλος ποδοσφαιριστής με ανάλογα χαρακτηριστικά. Θα προσδώσει το απρόβλεπτο στη δημιουργία και στην επιθετική προσπάθεια, όμως πρέπει να τονιστεί πως δεν είναι σκόρερ. Η μοναδική ένσταση αφορά το γεγονός πως η πιο δαπανηρή προσθήκη αφορά έναν δανεικό παίκτη, με μία οψιόν αγοράς που η ΠΑΕ δεν μπορεί να καλύψει σε καμία περίπτωση...

Ο Ιβάν Ιβανόφ είναι ένας ποιοτικός αμυντικός πέραν πάσης αμφιβολίας, αλλά με τόσα προβλήματα τραυματισμών χαρακτηρίζεται ως στοίχημα. Στο πρόσφατο παρελθόν ο Μολέντο βγήκε, άλλοι 10 Μολέντο δεν βγήκαν. Οπότε, μόνο ο χρόνος θα δείξει την κατάληξη. Σε σχέση με τον Νίκλας Χουλτ, ο Σουηδός είναι μία αξιόπιστη επιλογή σε πολλές θέσεις. Δεν κάνει ένα πράγμα άριστα, κάνει πολλά με καλό βαθμό. Όμως, και αυτός έχει ευπάθεια στο μηρό του δεξιού ποδιού, άρα ενέχει το ρίσκο η μεταγραφή του.

Ο Μουμπάρακ Γουακάσο είναι ένας πολύ καλός χαφ, στην κατάλληλη ηλικία και με πολλά προσόντα. Δεν έχει τέτοιο παίκτη ο Παναθηναϊκός στο ρόστερ και εάν αποκτηθεί ελεύθερος, θα είναι μία εξαιρετική λύση. Βέβαια, είναι ασταθής, εξ' ου και το ότι δεν έκανε το κάτι παραπάνω στην καριέρα του.

Το βράδυ της Παρασκευής (1/7) ο Ευάγγελος Μίχος αποκάλυψε τις επαφές του Αντρέα Στραματσόνι με τον 33χρονο Αργεντινό κεντρικό χαφ, Κριστιάν Λεντέσμα. Η αξία του δεν αμφισβητείται, όμως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος προέρχεται από απραξία. Βέβαια, εάν έπαιζε, θα παρέμενε στο top επίπεδο. Δεν είναι το κλασικό "εξάρι" και διακρίνεται περισσότερο ως deep laying play maker.

Ο Στραματσόνι αναζητεί έναν χαφ με ισχυρή προσωπικότητα και προηγουμένως μίλησε με τον Σεϊντού Κεϊτά και τον Ρικάρντο Μοντολίβο. Στις δηλώσεις του κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Ολλανδία μίλησε για έλλειμμα νοοτροπίας και μόνο με winner παίκτες θα το αλλάξει. Ο Λεντέσμα διαθέτει την ανάλογη προσωπικότητα και ο Στραματσόνι θα εξαντλήσει τα περιθώρια για να τον φέρει στην Αθήνα.

Όσο για τον Χριστοδουλόπουλο, τις ικανότητες του τις γνωρίζουν άπαντες. Στην Ιταλία έχει ωριμάσει ως χαρακτήρας, πρόσθεσε πολλά στοιχεία στο παιχνίδι του και έχει ανέβει επίπεδο. Βέβαια, έχει επιλεγεί ως αντί-Κονέ, δηλαδή ως box to box, αλλά δεν υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο... Γιατί η επίθεση είναι γεμάτη και δεν έχει νόημα να έρθει άλλος ένας.

Εκκρεμεί η απόκτηση του Κυριάκου Κυβρακίδη, του 24χρονου δεξιού μπακ- χαφ του Ατρόμητου και ενός ακόμα στόπερ. Ο Σίλντενφελντ αρέσει, αλλά αμείβεται με πολλά χρήματα και πρέπει να μειώσει τις αποδοχές του για να απασχολήσει. Τέλος, πιθανώς να έρθει και ένας επιθετικός περιοχής, αλλά με μικρό κόστος και στο φινάλε των μεταγραφών.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ