OPINIONS

Είμαστε ακόμα, ζωντανοί...

Είμαστε ακόμα, ζωντανοί...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για την τελευταία ευκαιρία που έχει ο Παναθηναϊκός να πετύχει κάτι σε μία αποτυχημένη σεζόν, αναγνωρίζοντας όμως ότι ο ΠΑΟΚ αποτελεί το μεγάλο φαβορί για τον "τελικό" της Τούμπας.

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου με 1-0 θα ξεχαστεί σύντομα... Γιατί για τον Παναθηναϊκό ήταν το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι μιας αποτυχημένης σεζόν και η πρώτη επικράτηση επί του Πανιωνίου έπειτα από 4 αναμετρήσεις. Διότι για άλλη μία φορά, οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι ήταν κακοί, με την απόδοση τους να μην προκαλεί έκπληξη πλέον...

Σαφώς, πρόκειται για το "αντίο" του Μλάντεν Πέτριτς στο "Απόστολος Νικολαΐδης", αφού μετά και την Τούμπα, θα σταματήσει να παίζει ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο Κροάτης δεν προσέφερε πολλά στον Παναθηναϊκό, για να είμαστε ειλικρινείς, όμως συμπεριφέρθηκε σωστά, λειτούργησε με επαγγελματισμό και αποτέλεσε πρότυπο για τους νεότερους. Είναι από τους ανθρώπους οι οποίοι μπορούν αξιοποιηθούν από την ΠΑΕ στο μέλλον, ανεξαρτήτως του τομέα που θα επιλέξει να ασχοληθεί.

Αλλά, ο Πέτριτς δεν είναι της παρούσης, όσο και αν έχει τοποθετηθεί στο επίκεντρο, απ' όσο παρατηρώ για τους περισσότερους συναδέλφους ή τους φιλάθλους. Ακόμα και τώρα, το αγωνιστικό προηγείται για τον Παναθηναϊκό, επειδή ο έσχατος στόχος της σεζόν παρέμεινε προς διεκδίκηση. Ο ΠΑΟΚ πέρασε αλώβητος από το "Σπύρος Λούης" μετά το 0-0 με την ΑΕΚ και η πρώτη θέση θα κριθεί στο φινάλε των play offs.

Ο πιο κακός Παναθηναϊκός των τελευταίων ετών έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League, σε ένα και μόνο παιχνίδι. Μία ευκαιρία, μία βολή, ας το ονομάσει όπως θέλει ο καθένας. Το ζητούμενο είναι ότι μπορεί.

Για να θέσουμε τη συζήτηση σε πραγματική βάση, ο ΠΑΟΚ είναι το απόλυτο φαβορί... Παίζει για δύο αποτελέσματα, δεν έχει ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό φέτος, με τα δύο ματς στην Αθήνα, το ματς θα διεξαχθεί στην έδρα του και θα έχει τη συμπαράσταση των φιλάθλων του και αναμφίβολα, βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Το κυριότερο, στα play offs έχει ανταπεξέλθει για δύο ματς με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στην πρωτεύουσα, με παίκτη λιγότερο.

Τι έχει να αντιτάξει ο Παναθηναϊκός; Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα. Το βάρος της φανέλας, το know how των play offs και τον Λέτο, έστω και όχι στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας. Αρκούν αυτά; Δεν το ξέρω. Σε οποιαδήποτε άλλη σεζόν, ο Παναθηναϊκός θα είχε το πλεονέκτημα, αλλά όχι φέτος. Καν χρόνος για ξεκούραση δεν υπάρχει, και για τις δύο ομάδες...

Οι απαντήσεις θα δοθούν την Τρίτη (31/5) στο γήπεδο της Τούμπας...

Αυτό που έχει σημασία, είναι πως για άλλη μια φορά φέτος ο Αντρέα Στραματσόνι και οι ποδοσφαιριστές του καλούνται να νικήσουν σε ένα παιχνίδι δίχως εναλλακτική επιλογή και επιβάλλεται να τα καταφέρουν. DO IT ρε παιδί, μου για μια φορά, φέτος...

Γιατί μέχρι τώρα, σε όλες τις προηγούμενες, το αποτέλεσμα ήταν DIE...

Υ.Γ.: Η συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League δεν αλλάζει όσα έχουν προηγηθεί. Η σεζόν κρίνεται πλήρως αποτυχημένη. Ούτε το διπλό στην Τούμπα θα θεωρηθεί αντιστάθμισμα για τις αποτυχίες. Για κανέναν. Ξεκάθαρα πράγματα.

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ