OPINIONS

Από τα λόγια, στις πράξεις

Από τα λόγια, στις πράξεις
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας σχολιάζει τις δηλώσεις των παικτών του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και εστιάζει στην ανάγκη να πραγματοποιήσουν στο γήπεδο τα λεγόμενα τους.

Μία λέξη μου ήρθε στο μυαλό, παρακολουθώντας τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο: ελκυστικός. Μετά από αρκετό καιρό, είδα ένα παιχνίδι στο οποίο βγήκαν περίτεχνοι συνδυασμοί, ντρίπλες, κάθετες κινήσεις, έξυπνες πάσες, μεγάλες μεταβιβάσεις, αλλαγές από τη μία πλευρά στην άλλη και ωραίες εκτελέσεις.

Αυτό συνέβη επειδή στη μεσοεπιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού χρησιμοποιήθηκαν ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν καλή τεχνική κατάρτιση, αντίληψη του χώρου και ικανότητα στο ένας με έναν. Ακόμα και οι δύο αμυντικοί χαφ, οι Ζέκα και Κουτρουμπής, είναι τεχνίτες.

Μία παρένθεση, για να μην παρεξηγηθούμε. Ένα όμορφο παιχνίδι από την ομάδα δεν αναιρεί στο ελάχιστο την κριτική που έχει προηγηθεί. Δεν πέτυχε κάτι ο Παναθηναϊκός με τη νίκη επί του Ατρόμητου. Για τον Παναθηναϊκό μιλάμε, μία νίκη μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα σε ντέρμπι θα την κάνει (και μετά από πέντε διαδοχικά εντός έδρας ματς χωρίς νίκη). Η επικράτηση το βράδυ της Κυριακής (6/3) δεν συνιστά επίτευγμα, απλώς ήταν το αυτονόητο.

Επανερχόμενοι στο ματς του "Απόστολος Νικολαΐδης", ο Παναθηναϊκός ήταν ελκυστικός για τους θεατές και τους τηλεθεατές. Ειδικά η συνεργασία των Αργεντινών Λέτο και Βιγιαφάνιες τους αφήνει υποσχέσεις ότι θα απολαύσουν θεαματικές στιγμές στη συνέχεια.

Στην όμορφη ανάπτυξη του Παναθηναϊκού βοήθησε και ο Δέλλας, αφού παρέταξε μία μεσαία γραμμή χωρίς κάποιον σκληροτράχηλο παίκτη. Οι δύο αμυντικοί χαφ του Ατρόμητου ήταν ο Ούμπιδες και ο Γροντής, δύο παίκτες με τεχνική κατάρτιση και επιτελικές ικανότητες, αλλά είναι "σοφτ" στο παιχνίδι τους, με λίγα τρεξίματα και αναποτελεσματικά μαρκαρίσματα. Δεν διεκδίκησαν μπάλες, δεν φόβισαν τους μεσοεπιθετικούς του Στραματσόνι και άφησαν εκτεθειμένους τους αμυντικούς τους.

Φυσικά, υπήρξαν δυσλειτουργίες στην ανασταλτική λειτουργία, αλλά καλύφθηκαν από την αδυναμία του αντιπάλου να επιτεθεί, την έλλειψη κινήτρου και την παραμονή του Ούμπιδες χαμηλά στον αγωνιστικό χώρο. Όπως προαναφέρθηκε, δεν χρειάζεται να δοθεί μεγαλύτερη σημασία στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες στις δηλώσεις τους για το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων υποστηρίζουν ότι πρέπει να "πεθάνουν", να "ματώσουν", να "τα δώσουν όλα", να "προσφέρουν χαρά στους οπαδούς", διότι "τους το χρωστούν" και διάφορα άλλα σχετικά. Σαφώς, αυτά ισχύουν με το παραπάνω. Μετά από μία σεζόν που όλοι οι στόχοι έχουν αποτύχει, ένα διπλό στο Καραϊσκάκη θα προσφέρει μία χαρά, ένα ευχάριστο βράδυ.

Επειδή, όμως, αυτές οι δηλώσεις έχουν επαναληφθεί στο πρόσφατο παρελθόν, καλό είναι να περάσουν στην πράξη. Δεν χρειάζεται να διατυμπανίσουν περαιτέρω την επιθυμία τους... Όλοι την ξέρουν και την κατανοούν. Χρειάζεται όσο εξαρτάται από εκείνους, να την πραγματοποιήσουν!

Στο Φάληρο, ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα τρέξουν πολλά χιλιόμετρα, θα βγάλουν ενέργεια και θα κερδίσουν τις περισσότερες διεκδικήσιμες φάσεις. Παίκτες με το πνεύμα του Ζέκα, του Μολέντο, του Τελάντερ. Ασφαλώς, η τεχνική χρειάζεται, αλλά το κυριακάτικο (13/3) ντέρμπι θα κριθεί από άλλα χαρακτηριστικά. Οπότε, όσοι αγωνιστούν, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν πράξη τα λεγόμενα τους.

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ