OPINIONS

Τα τεστ του Ουζουνίδη

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ και τη δυνατότητα που δίνει σε κάποιους παίκτες να αποδείξουν την αξία τους, καθώς και για το πραγματικό λάθος του διαιτητή, Γκράνα.

Πέμπτη, 6 Απριλίου, 2017, «Απόστολος Νικολαΐδης». Παναθηναϊκός – Πανιώνιος, 18 λεπτό: ο Σπύρος Ρισβάνης αγκαλιάζει τον Μάρκους Μπεργκ στην περιοχή, τον ρίχνει στο έδαφος και ο διαιτητής Γκράνας υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι…

Θα μπορούσε να ήταν μία διαφορετική εκδοχή της πραγματικότητας, στην οποία κανένας δεν θα αμφισβητούσε την απόφαση του Θρακιώτη ρέφερι. Όμως, ο ίδιος επέλεξε να μην σφυρίξει την ξεκάθαρη παράβαση και προτίμησε να δώσει μία αμφισβητούμενη υπόδειξη στο μαρκάρισμα του Λέτο από τον Τασουλή στο 74’.

Άβυσσος η ψυχή του διαιτητή, θα ισχυριστεί κάποιος. Το θέμα είναι πως με ένα πέναλτι που όντως είναι τραβηγμένο, άρχισε η προπαγάνδα σε βάρος του Παναθηναϊκού. Λίγο ακόμα και η ανακοίνωση του Πανιωνίου θα κατηγορούσε τον Γιάννη Αλαφούζο ότι επηρεάζει την ΕΠΟ, ότι αυτός προστάζει τους ορισμούς της ΚΕΔ και ελέγχει το παρασκήνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάλι καλά που δεν το διαβάσαμε, δηλαδή…

Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν είναι πρωτοφανές. Στην Ελλάδα πολύ συχνά το θύμα εμφανίζεται ως θύτης. Ο Παναθηναϊκός ο οποίος έχει στερηθεί τίτλους και απευθείας συμμετοχές στο Champions League την τελευταία 20ετία, να παρουσιαστεί ως ευνοημένος. Αλλά, ας είναι. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε σε ένα θέμα με τόσες πολλές πτυχές...

ΠΗΡΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ

Αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν εντυπωσιακός όπως με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Όμως ήταν κυριαρχικός, συμπαγής και σταθερός. Είχε τις ευκαιρίες του, έλεγξε την κατοχή και το ρυθμό, δεν επέτρεψε στον Πανιώνιο να τον απειλήσει.

Δεν είναι εύκολο αυτό που πέτυχε, γιατί ο αντίπαλός του είναι σκληροτράχηλος, διαθέτει ένα ικανό και αξιόμαχο σύνολο και δεν βρίσκεται τυχαία ψηλά στη βαθμολογία. Ανεξάρτητα από τα διαιτητικά της υπόθεσης, ο Πανιώνιος είναι άξιος θαυμασμού. Με πενιχρά μέσα έχει δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα. Με αξιόπιστο σκάουτινγκ, με ποδοσφαιρική τεχνογνωσία, με μεράκι και προσπάθεια.

Απέναντι σε έναν πολύ καλό Πανιώνιο, ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος και επέβαλε το παιχνίδι του. Κράτησε τις σταθερές που έχει εμφυσήσει ο Ουζουνίδης και βρήκε γκολ από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπεργκ. Πλέον, έπιασε την τρίτη θέση και εάν νικήσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την Κυριακή, θα προσπεράσει δεύτερος.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν σαφής στη συνέντευξη Τύπου: από τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με τον ΠΑΟΚ, ο ημιτελικός του Κυπέλλου έχει προτεραιότητα έναντι του πρωταθλήματος. Απολύτως λογική επιλογή, από τη στιγμή που η συμμετοχή στα play offs εξασφαλίστηκε. Το Κύπελλο είναι ένας τίτλος και η κατάκτηση του θα δώσει άλλη διάσταση στη σεζόν.

Όμως, η συνέντευξη Τύπου του 48χρονου προπονητή είχε άλλη μήνυμα, για τους αναπληρωματικούς. Αρχής γενομένης από το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την Κυριακή, αλλά και στις δύο αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, θα πάρουν ευκαιρίες ώστε να ξεκουραστούν οι βασικοί και πιο επιβαρυμένοι.

Εναπόκειται στους ίδιους να δείξουν στον Ουζουνίδη ότι αξίζουν καλύτερης μεταχείρισης. Με τον δεύτερο ημιτελικό και με την πρόκριση στον τελικό (εφόσον επιτευχθεί) και με τα έξι ματς των play offs να διεξάγονται Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή, το ροτέισον είναι απαραίτητο. Όποιος θέλει να μπει, υποχρεούται να εκμεταλλευτεί το χρόνο συμμετοχής που θα έχει. Για άμεση αξιοποίηση, αλλά και μελλοντική, εν όψει της επόμενης σεζόν.

Για παράδειγμα, ο Νούνο Ρέις με την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε ότι θα βοηθήσει. Ο Πορτογάλος ήταν σοβαρός, είχε ενέργεια και έδωσε σκληράδα στη μεσαία γραμμή. Αντίθετα, μέχρι στιγμής ο Μπουμάλ δεν έχει δικαιώσει τον Ουζουνίδη και σπαταλά τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Άρα, ο Ουζουνίδης θα βάλει… διαγωνίσματα και περιμένει τα αποτελέσματα των «μαθητών» του.

Διότι, εάν και τώρα κάποιοι δείξουν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν, δύσκολα θα κερδίσουν στο μέλλον την εμπιστοσύνη του προπονητή. Όταν θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις για το ρόστερ, ο Λυμπερόπουλος και ο Ουζουνίδης θα ελέγξουν τι προσέφερε κάθε παίκτης φέτος και όχι στο παρελθόν. Οπότε, η ευκαιρία της Τούμπας θα είναι καταλυτική για πολλούς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ