OPINIONS

Πρώτη φορά, ο Παναθηναϊκός υστερεί τόσο πολύ

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟ / ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟ / ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για τον Παναθηναϊκό που είναι το μεγάλο αουτσάιντερ στην Τούμπα, τις επιστροφές στην ενδεκάδα και την ύστατη προσπάθεια του Ουζουνίδη.

Δύο αντίπαλοι με εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους, θα αναμετρηθούν την Κυριακή στην Τούμπα. Από τη μία, ο Κυπελλούχος ΠΑΟΚ, με ποιοτικό ρόστερ, με δύναμη στα κέντρα αποφάσεων, ο οποίος αντλεί δύναμη από την έδρα του, με τον κόσμο για πρώτη φορά φέτος στο πλευρό του, με έναν πανίσχυρο ιδιοκτήτη που δαπανά κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει αποστασιοποιημένο μεγαλομέτοχο, με αμέτρητα οικονομικά προβλήματα, με τον Ουζουνίδη στα όρια του και τους παίκτες να σκέφτονται... άλλες πολιτείες, χωρίς κανένας να τον υπολογίζει και ο οποίος χάνει την όποια δύναμη του μακριά από το "Απόστολος Νικολαΐδης".

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟ / ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ(Α) ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ(Κ) ΜΟΛΙΝΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟ / ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ(Α) ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ(Κ) ΜΟΛΙΝΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σύμφωνοι, πρόκειται για δύο από τις μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ναι, η αγωνιστική κατάσταση και τα προβλήματα δεν παίζουν πάντα το ρόλο τους και έχουν σημειωθεί αρκετές εκπλήξεις σε παλαιότερους αγώνες. Αναμφίβολα, ουδείς μπορεί να προβλέψει τις συνθήκες που μπορεί να διαμορφωθούν σε ένα ντέρμπι: ένα γρήγορο γκολ, μία αποβολή, ένας τραυματισμός. Το απρόβλεπτο υπάρχει στο άθλημα και επηρεάζει την έκβαση ενός παιχνιδιού.

Ωστόσο, με μία γρήγορη ανάγνωση της αναμέτρησης της Τούμπας, υπάρχει κάποιος που θα ποντάρει υπέρ του Παναθηναϊκού; Μάλλον, όχι. "Γκραν φαβορί" είναι ο ΠΑΟΚ και πρόκειται για μία φυσιολογική διαπίστωση. Ίσως καμία άλλη φορά στο παρελθόν, ο ΠΑΟΚ να μην υπερείχε τόσο πολύ του Παναθηναϊκού σε όλους τους τομείς. Όμως, αυτή τη στιγμή, είναι η κυνική αλήθεια...

ΜΕ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ

Για να κατανοήσουν άπαντες την ατμόσφαιρα υπό την οποία προετοιμάζονται οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για το ματς της Θεσσαλονίκης, αρκεί μία λεπτομέρεια... Στις προπονήσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής, το θέμα συζήτησης στα αποδυτήρια ήταν τα έγγραφα που έδωσε η διοίκηση με τους διακανονισμούς. Οι παίκτες δεν είχαν το μυαλό τους στην προετοιμασία για το ντέρμπι, αλλά στο αν θα υπογράψουν και θα δεσμευτούν ότι δεν θα καταθέσουν προσφυγή εναντίον της ΠΑΕ.

Είναι προφανές ότι κάτι πάει στραβά... Επίσης, είναι ξεκάθαρο που οφείλεται: στην έλλειψη προοπτικής. Κανένας δεν θεωρεί ότι έχει μέλλον στον Παναθηναϊκό και ψάχνει τρόπο να φύγει. Ακόμα και αν έχει τη διάθεση να μην το πάει στα άκρα, σίγουρα δεν θέλει να καθηλωθεί στο Τριφύλλι και προτιμά να κρατήσει ανοιχτές τις επιλογές του.

Επιπροσθέτως, καλό είναι να σκέφτονται όλοι τις συνθήκες που προπονούνται οι παίκτες του Παναθηναϊκού και που τις παραδέχτηκε ο Κώστας Διαμαντόπουλος στη συνέντευξη του στην εφημερίδα "Live Sport". Με ελλείψεις στο υλικό αποθεραπείας, χωρίς τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής, απόντος ενός έμπειρου επικεφαλής φυσικοθεραπευτή, με τον προπονητή και το επιτελείο του να υποκαθιστούν κάθε πόστο στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

ΑΞΙΟΜΑΧΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Με τα προαναφερόμενα και με πολλά περισσότερα που δεν έχουν αναφερθεί, υπάρχει και το αγωνιστικό στον Παναθηναϊκό. Τουλάχιστον, ο Ουζουνίδης έχει ξανά στη διάθεση του, τους Μολέντο, Βιγιαφάνιες και Κουρμπέλη, ενώ ο Κουλιμπαλί θα υπάρχει στον πάγκο. Επομένως, η ενδεκάδα ως άτομα και ως σύνολο δεν έχει να ζηλέψει από την αντίστοιχη του ΠΑΟΚ. Αν το ματς εξαρτιόταν από τους έντεκα κάθε ομάδας, τότε ο Παναθηναϊκός θα παρατασσόταν ως ισότιμος στο γήπεδο.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Ουζουνίδης θα εφαρμόσει το 4-2-3-1. Ο Διούδης θα αρχίσει στην εστία, οι Μολέντο, Κουτρουμπής θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας, ο Κολοβέτσιος στο δεξιό άκρο και ο Χουλτ στο αριστερό. Οι Λουντ και Κουρμπέλης θα είναι οι δύο αμυντικοί χαφ, ο Χίλιεμαρκ ο επιτελικός χαφ, ο Βιγιαφάνιες ο δεξιός χαφ, ο Καμπέσας ο αριστερός και ο Μολίνς ο μοναδικός επιθετικός. Ο Άλτμαν έχει πιθανότητες να παίξει στην ενδεκάδα, ενώ ο Ρέις θα χρησιμοποιείτο ως δεύτερος "κόφτης" σε μία πιο συντηρητική εκδοχή του συστήματος.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πέραν των προσώπων και της τακτικής, η ψυχολογία θα παίξει το δικό της ρόλο. Ο Ουζουνίδης προσπάθησε στη διάρκεια της εβδομάδας να συσπειρώσει την ομάδα. Μίλησε στους παίκτες και τους προέτρεψε να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι και να ξεχάσουν για λίγο τα προβλήματα. Μάλιστα, ο Ουζουνίδης έφτασε στο σημείο να απειλήσει εμμέσως με παραίτηση, εάν διαπιστώσει ότι οι ποδοσφαιριστές του τον έχουν εγκαταλείψει οριστικά, σε ψυχικό επίπεδο.

Το τι κατάφερε, θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα...

ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο αουτσάιντερ και αυτό δεν αμφισβητείται. Σαφώς και παίζει για την αξιοπρέπεια του, αλλά όχι μόνο για αυτή. Χρειάζεται τους βαθμούς για να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού. Επειδή η πραγματικότητα πονάει και μπορεί το ρόστερ να μην δημιουργεί κακές σκέψεις, αλλά η όλη κατάσταση που βιώνει το Τριφύλλι θέτει ως πρωταρχικό στόχο της επιβίωση.

Το πρώτο μέλημα για όσους έχουν απομείνει να εργάζονται για τον Παναθηναϊκό, είναι να εξασφαλίσουν τη λειτουργία της εταιρίας και της ομάδας. Με εκπτώσεις σε όλα τα επίπεδα και στα στάνταρ που διέπουν έναν τεράστιο σύλλογο, αλλά με σκοπό να τον διατηρήσουν στη ζωή. Ο Παναθηναϊκός δίνει ένα σημαντικό ματς με τον ΠΑΟΚ και θα πανηγυρίσει το "διπλό", όμως το αποτέλεσμα δεν θα λύσει το παραμικρό πρόβλημα...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ