OPINIONS

Οι νίκες δίνουν αυτοπεποίθηση σε όλους

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε νέα νίκη με 4-0 και δείχνει να έχει ανοδική πορεία, αλλά τα εκτός έδρας παιχνίδια με Αστέρα και Ξάνθη θα το επιβεβαιώσουν. Γράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας.

Συνέχεια εν μέρει είχε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής στο "Απόστολος Νικολαΐδης"… Νίκησε 4-0 τον Παναιτωλικό, όπως είχε νικήσει μεσοβδόμαδα τον Αστέρα Τρίπολης και διέκοψε ένα σερί τριών ισοπαλιών. Όμως, δεν είχε ανάλογη απόδοση, παρότι δεν υστέρησε σε προσπάθεια. Ο Παναθηναϊκός είχε ρυθμό, είχε διάθεση, αλλά δεν ήταν εξίσου δημιουργικός και αποτελεσματικός.

Δεν είναι παράλογο κάτι τέτοιο. Το αντίθετο, είναι φυσιολογικό. Μία ομάδα αποκτά τις "ποδοσφαιρικές αρχές" της στην προετοιμασία και όχι στη διάρκεια της σεζόν. Το εγχείρημα του Ουζουνίδη είναι "παρά φύση" του αθλήματος και η μέχρι στιγμής επιτυχημένη έκβαση δεν συνάδει με τη λογική. Κολακεύει, ωστόσο, τον Εβρίτη προπονητή για τις ικανότητες του.

Με τη νίκη του, ο Παναθηναϊκός κέρδισε και μία θέση στη βαθμολογία, ανεβαίνοντας στην τέταρτη με 35 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον τρίτο ΠΑΟΚ και τρεις από τον δεύτερο Πανιώνιο. Ήταν απαραίτητο να ανακοπεί η πτώση, γιατί όταν η ταχύτητα της αυξηθεί πάρα πολύ, μετά είναι δύσκολο να σταματήσει…

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Σε ομαδικό επίπεδο, βλέπουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει ενσωματώσει ένα στυλ ποδοσφαίρου και αναλόγως παίζει. Άλλες φορές αποδίδει και άλλες όχι, αλλά πλέον δεν είναι άναρχος. Έχει σύστημα, τακτική και προσέγγιση και αυτό μπορεί να αποφέρει νίκες ακόμα και σε «μέτριες» βραδιές, όπως την Κυριακή με τον Παναιτωλικό.

Κάπου εδώ πρέπει να πάψουν οι πανηγυρισμοί, επειδή ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα και ο Παναθηναϊκός δεν έχει ξεπεράσει τα προβλήματα του. Νωπά είναι τα ματς του Ιανουαρίου ή των αρχών του Φλεβάρη, που οι παίκτες δεν άλλαζαν πάσα…

Το επόμενο Σάββατο ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα για το πρωτάθλημα και έπειτα θα μεταβεί στην Ξάνθη, για άλλο ένα "τεστ" χαρακτήρα. Καθίσταται σαφές πως το 2Χ2 σε δύο δύσκολες έδρες, θα δείξει ότι ο Παναθηναϊκός βγαίνει από την κρίση και θα του επιτρέψει να επιβεβαιώσει την ανοδική πορεία του. Μέχρι να τα δούμε αυτά μακριά από το "Απόστολος Νικολαΐδης", καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι.

Ο ΑΤΥΧΟΣ ΡΕΪΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΡΕΡ ΜΠΕΡΓΚ

Σε ατομικό επίπεδο, ο Νούνο Ρέις είναι πολύ άτυχος… Διότι έπαιζε καλά και την Κυριακή – όχι εντυπωσιακά, όπως την Τετάρτη – αλλά ζαλίστηκε και αντικαταστάθηκε. Θα επανέρθει και το σημαντικό είναι πως κερδίζει τη θέση του στο ροτέισον ως μία αξιόλογη επιλογή.

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος απέδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση, ενώ ο Λουντ δείχνει να ξεκουράστηκε και με λίγες "ανάσες" ακόμα, θα προστεθεί ακμαίος στα πλάνα του Ουζουνίδη.

Φυσιολογικά, ο Κλωναρίδης δεν ήταν όσο καλός στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά ας μην ξεχνάμε πως παίζει συνεχόμενα με τον Παναθηναϊκό, ενώ δεν έπαιζε με τη Λανς. Οπότε, οι μεταπτώσεις είναι φυσιολογικές… Το ίδιο ισχύει για τον Εμποκού, ο οποίος ήρθε από το Copa Africa 2017 και δεν θα έχει διαρκώς καλή απόδοση.

Τουλάχιστον, ο Κουρμπέλης επέστρεψε ορεξάτος και ήταν πολύ καλός στις επιλογές του. Παρατεταμένο επιθετικό ντεφορμάρισμα για τον Ζέκα, ο οποίος κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο στις πάσες και στα κοντρόλ.

Τελευταίος αλλά πιο σημαντικός, ο Μάρκους Μπεργκ… Σε μία κακή μέρα για τον ίδιο, σκόραρε τρία γκολ. Ο Σουηδός είναι πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα και έχει την ποιότητα – και την τύχη με τον Παναιτωλικό – να πετυχαίνει γκολ ακόμα και όταν δεν είναι καλός.

ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Οι δύο «τεσσάρες» ήταν σημαντικές για τον Παναθηναϊκό γιατί επαναφέρουν τη θετική αύρα. Ο Παναθηναϊκός έχει ξανά αισιοδοξία, οι παίκτες αποκτούν αυτοπεποίθηση και οι φίλαθλοι προσδοκίες. Ο Ουζουνίδης βλέπει ότι η δουλειά του αποδίδει και αυτό σίγουρα τον βοηθά. Κάποιος που προσπαθεί αλλά δεν πετυχαίνει, μπορεί να χάσει την πίστη του. Όταν συμβαίνει το αντίθετο, τότε δουλεύει ακόμα πιο σκληρά…

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ