OPINIONS

Οι αρχές του Ουζουνίδη δεν έχουν χαθεί

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΓΚΕΛΕΝ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΛΕΞΑΝΤΡΙΑ (Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΓΚΕΛΕΝ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΛΕΞΑΝΤΡΙΑ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για την ποδοσφαιρική ταυτότητα που έχει αποκτήσει ο Παναθηναϊκός και δεν αλλοιώνεται, ανεξαρτήτως των προβλημάτων ή των προσώπων.

Για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να βελτιωθούμε όλοι στον τομέα της ποδοσφαιρικής αντίληψης, καλό θα ήταν να βγούμε από τη νοοτροπία του… ξεκοκαλίσματος του κάθε φιλικού. Ναι, αγαπητέ αναγνώστη, τα φιλικά παιχνίδια είναι για τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές. Λίγα πράγματα μπορούν να δουν με ασφάλεια οι δημοσιογράφοι και οι φίλαθλοι.

Αφού λύσαμε αυτό το ζήτημα, ας πάμε στο επόμενο… Δηλαδή, στο τι είδαμε στο πρώτο φιλικό της σεζόν που έδωσε ο Παναθηναϊκός με την Ολεξάντρια. Δεδομένο πρώτο, η Ολεξάντρια ήταν πολύ πιο έτοιμη από τον Παναθηναϊκό, αφού σε μία εβδομάδα αρχίζει το ουκρανικό πρωτάθλημα. Δεδομένο δεύτερο, η αντίπαλος δεν πρόκειται για το πιο ποιοτικό σύνολο, αλλά σίγουρα δεν είναι αμελητέα ποσότητα, αφού πέρυσι τερμάτισε 5 και θα παίξει στο Europa League. Ούτε και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στα καλύτερα του, άλλωστε. Δεδομένο τρίτο, o Παναθηναϊκός είχε πολλές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών… Που παρά τις ελλείψεις στο ρόστερ, θα βελτίωναν την εικόνα του και θα έδιναν λύσεις.

ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ

Πριν τη σέντρα, με βάση όσα έχουν προηγηθεί στο Τριφύλλι από τις αρχές του καλοκαιριού και με τα δεδομένα που προαναφέρθηκαν, οι πιο πολλοί φίλαθλοι δεν περίμεναν να δουν κάτι καλό στο φιλικό του Σαββάτου (8/7). Όμως, η ομάδα του Ουζουνίδη έδειξε ότι έχει προοπτικές, αρκεί να βοηθηθεί με τις κατάλληλες μεταγραφές.

Καταρχάς, ο Ουζουνίδης και το επιτελείο του έχουν βάλει αρχές στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Πλέον, υπάρχουν σταθερές που δεν μεταβάλλονται, ανεξαρτήτως προσώπων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό σε σχέση με την ανασταλτική λειτουργία, όπου παρά την αλλαγή όλης της ενδεκάδας, η εστία του Τριφυλλιού απειλήθηκε μόνο μία φορά.

Από εκεί και πέρα, είναι φανερό ότι λείπει η ποιότητα στη δημιουργία και στην εκτέλεση. Η ποσότητα δεν αρκεί για να την καλύψει, επομένως το πρόβλημα δεν θα λυθεί αν γίνουν 5-6 μεταγραφές στην επίθεση. Καλύτερα να έρθουν 3 νεοαποκτηθέντες που θα κάνουν τη διαφορά, παρά οι διπλάσιοι που θα είναι μέτριοι.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ

Αθόρυβα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης προειδοποίησε για πρώτη φορά για τους προκριματικούς του Europa League. Δεν το βροντοφώναξε, μίλησε διακριτικά, αλλά ήταν σαφής ότι χρειάζεται 2-3 προσθήκες πριν τα παιχνίδια στις 27 Ιουλίου και στις 4 Αυγούστου. Διαφορετικά, ο Παναθηναϊκός θα κινδυνεύσει ακόμα περισσότερο από έναν πρόωρο αποκλεισμό και θα χάσει πολλά έσοδα.

Ήδη, υπάρχει καθυστέρηση… Το ημερολόγιο δείχνει Κυριακή 9 Ιουλίου και μέχρι να ολοκληρωθεί μία μεταγραφή, στην καλύτερη ο νεοαποκτηθέντας θα ενσωματωθεί με την ομάδα μέχρι τις 15 Ιουλίου. Δηλαδή, 12 μέρες πριν το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. Δεν το λες και ότι καλύτερο…

Επομένως, έστω και με μεγάλη χρονοτριβή, η διοίκηση πρέπει να παρέμβει και να τελειώσει τις υποθέσεις που θέλει ο Ουζουνίδης. Τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί και μία προσπάθεια που αρχίζει με τόσο αντίξοες συνθήκες, είναι κρίμα να της προστεθεί ακόμα ένα εμπόδιο.

ΚΑΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ

Ο Όμρι Άλτμαν ξέρει μπάλα. Αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και φάνηκε από τα κοντρόλ και τις πάσες του. Ακόμα είναι ανέτοιμος και χρειάζεται χρόνο, αλλά η τεχνική κατάρτιση δεν κρύβονται. Βέβαια, το τι θα κάνει στη σεζόν, είναι ένα άλλο ζήτημα. Αλλά, σίγουρα έχει τις προδιαγραφές να βοηθήσει και διαθέτει χαρακτηριστικά που έλειπαν από το ρόστερ.

Τον Δημήτρη Κολοβέτσιο τον γνωρίζουμε όλοι, αλλά το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ουζουνίδης τον χρησιμοποίησε ως αριστερό μπακ για ένα χρονικό διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο. Εάν ήταν μεμονωμένο περιστατικό, θα αντιμετωπιζόταν ανάλογα. Ωστόσο, στις προπονήσεις ο Κολοβέτσιος έχει παίξει δεξιός μπακ και είναι δείγμα ότι ο Ουζουνίδης τον σκέφτεται ως μία έξτρα λύση για τις πτέρυγες. Έστω και σε κατάσταση ανάγκης.

Τους μικρούς τους είδατε, αλλά ίσως είναι προτιμότερο να ακολουθήσουμε τη συμβουλή του Ουζουνίδη… Όσο λιγότερο μιλάμε για αυτούς, τόσο το καλύτερο. Πάντως, εάν θέλετε να διαβάσετε μία τεκμηριωμένη άποψη, ο Πέτρος Παπαμακάριος που τους ξέρει από το παιδικό του Τριφυλλιού, σας τα εξηγεί παραστατικά στο κείμενο του στο Sport24.gr.

Αυτά για την ώρα… Το πρώτο φιλικό ήταν, ας μην μακρηγορήσουμε και ας μην το τραβήξουμε από τα μαλλιά. Ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός και αξιόπιστος, αλλά μέχρι εκεί. Έχει πολύ δρόμο μπροστά του και δεν έχει την πολυτέλεια να εφησυχάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ