OPINIONS

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να αρχίσει τα "διπλά"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για την απώλεια βαθμών που είχε ο Παναθηναϊκός στους Ζωσιμάδες και για την αναγκαιότητα να ενισχυθεί το ρόστερ με μία ή δύο μεταγραφές, εν όψει της προσπάθειας του να διασφαλίσει τη συμμετοχή στα play offs.

Η ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα... Διότι ως τελικό αποτέλεσμα είναι άδικο με τον τρόπο που διαμορφώθηκε απ' όλες τις απόψεις. Ο Παναθηναϊκός άξιζε να πετύχει το πρώτο του διπλό για το 2017 και το τρίτο στη φετινή σεζόν, όμως άφησε δύο βαθμούς στους Ζωσιμάδες και θέτει σε αμφιβολία τη συμμετοχή του στα play off της Superleague.

Ωστόσο, η νίκη δεν επιτεύχθηκε και αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους. Αγωνιστικούς και εξωαγωνιστικούς.

Καταρχάς, ο διαιτητής Τζήλος και οι δύο βοηθοί του αδίκησαν τον Παναθηναϊκό. Ο Μπεργκ δέχτηκε χτύπημα εκτός φάσης από τον Καρανίκα και δεν υποδείχτηκε η αποβολή, που θα συνοδευόταν από υπόδειξη πέναλτι. Ο Κόντε είναι εκτεθειμένος όταν σκοράρει το 1-0, ενώ σε αντίστοιχη φάση στο δεύτερο ημίχρονο, ο ίδιος βοηθός ανακόπτει τον παίκτη του Παναθηναϊκού. Στο 86' ο Μιχαήλ βρίσκει τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και κανένας από τη διαιτητική τετράδα δεν παρατήρησε το παραμικρό.

Ξεκάθαρα και πέραν πάσης αμφιβολίας, ήταν μία διαιτησία που επηρέασε την έκβαση του ματς. Διότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι ακόμα αρκετά δυνατός ώστε να νικά και τις λανθασμένες υποδείξεις του ρέφερι. Πολλές φορές δεν το καταφέρνουν ομάδες οι οποίες βρίσκονται στο αποκορύφωμα της φόρμας τους, πόσο μάλλον μία που δεν είναι στα καλύτερα της.

Λάθη και διορθώσεις

Από εκεί και πέρα, το αγωνιστικό σκέλος έχει δύο αναγνώσεις. Η πρώτη αφορά το κακό πρώτο ημίχρονο του Παναθηναϊκού και το πολύ καλό δεύτερο, που είναι το καλύτερο με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στην τεχνική ηγεσία. Ο προπονητής χρεώνεται τα λάθη στην τακτική από το 1' έως το 45' και αυτός πιστώνεται τις μεταβολές που επέφεραν την καλή απόδοση, όπως τη μετακίνηση του Βιγιαφάνιες από τα άκρα, στη μεσαία γραμμή.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ουζουνίδης δεν έχει βρει λύσεις για το σύνδρομο του "χαμένου ημιχρόνου", που κατατρέχει τον Παναθηναϊκό και δεν μπόρεσαν να το λύσουν ο Γιάννης Αναστασίου και ο Αντρέα Στραματσόνι. Μία ασθένεια που εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε παιχνίδι και έχει κοστίσει πάρα πολύ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ουζουνίδης διόρθωσε τις δικές του εσφαλμένες επιλογές και ο Παναθηναϊκός μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο. Επετεύχθη η ισοφάριση, αλλά όχι και το "διπλό". Ωστόσο, ο τρόπος που παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός σε τακτική και διάθεση, πρέπει να κρατηθεί και να δουλευτεί εν όψει της συνέχειας.

Να βρεθεί το "φάρμακο"

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, αλλά δεν νίκησε. Οι αγωνιστικές περνούν και η συμμετοχή στα play offs δεν εξασφαλίζεται, κάτι που είναι άκρως ανησυχητικό. Όσες δικαιολογίες και αν υπάρχουν μέχρι στιγμής, είναι απαραίτητο η ομάδα να πάρει μέρος σε διοργάνωση της UEFA. Για το πρεστίζ, το μέγεθος και τα έσοδα.

Ο δεύτερος γύρος περιλαμβάνει πολλά δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια και ο Παναθηναϊκός πρέπει να μάθει να νικάει μακριά από το "Απόστολος Νικολαΐδης". Δεν είναι εύκολο, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ούτε ο Ουζουνίδης φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Τουλάχιστον έως τώρα, γιατί από εδώ και πέρα θα αρχίζει να κρίνεται και αυτός.

Εμποκού και Κουλιμπαλί τέθηκαν στη διάθεση του, ο Κλωναρίδης εντάχτηκε στο ρόστερ και σταδιακά αναμένεται η ενσωμάτωση των Λέτο και Κουρμπέλη. Επιπλέον, το αγωνιστικό πρόγραμμα θα έχει κενά, που επιτρέπουν την ξεκούραση των παικτών.

Μεταγραφή, έστω στο φινάλε

Βέβαια, αυτό δεν απαλλάσσει τις ευθύνες της διοίκησης, που πρέπει να ενισχύσει το ρόστερ με έναν ή δύο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ακόμα και αν κάποιος δεν μπορεί να βοηθήσει άμεσα, είναι αναγκαίο να προστεθεί έστω μία αξιόλογη λύση στην επίθεση ή στο δημιουργικό κομμάτι, με ορίζοντα και τα play offs.

Η περιστολή των δαπανών είναι απαραίτητη, αλλά εάν συμβεί κάποιο "ατύχημα" και ο Παναθηναϊκός δεν παίξει στα play offs, τότε θα μιλήσουμε για τραγωδία... Συνεπώς, ας διατεθούν μερικά χρήματα και ας αξιοποιηθεί η προθεσμία για τους ελεύθερους ως τις 10 Ιανουαρίου.

Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους πως η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει. Ανεξαρτήτως της ευθύνης που είχε ο καθένας, εφεξής υπάρχουν απαιτήσεις για το μίνιμουμ των στόχων που υπάρχουν. Επομένως, ο καθένας από τη θέση του, είναι υποχρεωμένος να επιτελέσει το καθήκον του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπλόκο στα Γιάννινα, 1-1 ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΣ
Οργισμένη ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία
Βλαχοδήμος: "Μου είπαν ότι ήταν 2-3 μέτρα οφσάιντ το γκολ"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ