OPINIONS

Ο Ουζουνίδης είχε τη σωστή αντίδραση για τη διαιτησία

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για την αδυναμία της διοίκησης να εξαλείψει τις εις βάρος της ομάδας διαιτητικές αποφάσεις και συμφωνεί με την επιλογή του Ουζουνίδη να μην ασχοληθεί με τον Θάνο και τους βοηθούς του.

Η ήττα του Παναθηναϊκού από την Ξάνθη οφείλεται κατά ένα βαθμό στη διαιτησία του Θάνου και στις υποδείξεις των βοηθών του. Όχι μόνο σε αυτή, αλλά και σε αυτή. Ο διαιτητής από τα Γρεβενά αδίκησε τον Παναθηναϊκό, αφού δεν του έδωσε κανένα φάουλ έξω από την αντίπαλη περιοχή σε 4-5 κραυγαλέες περιπτώσεις, υπέδειξε περισσότερα φάουλ υπέρ της Ξάνθης παρότι είχε κατοχή μόλις 27% (!), ενώ παρατήρησε με κίτρινη κάρτα στον Βιγιαφάνιες για «θέατρο» σε μία φάση που τον ρίχνει ο Σιλά!

Γενικά, ο Θάνος είχε κακή απόδοση. Το ίδιο οι δύο βοηθοί, οι οποίοι ανέκοψαν τρεις επιθέσεις του Παναθηναϊκού, με λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ. Σαν μια επανάληψη των (μη) αποφάσεων του Τζήλου στην ισοπαλία 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες. Οπως τότε έτσι και τώρα, σε ακόμη ένα απαιτητικό εκτός έδρας παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, αλλά δεν πήρε ό,τι δικαιούταν.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ

Η αντίδραση της διοίκησης ήταν μία ανακοίνωση που έκανε λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος και στοχοποίησε εκ νέου τον Κύρο Βασσάρα. Ανάλογες ενέργειες με το παρελθόν, δηλαδή, που δεν έχουν αποδώσει πολλά. Δεν μπορεί να προβλεφθεί εάν θα πετύχει κάτι η διοίκηση. Το παρελθόν δίνει την απάντηση. Ο Γιάννης Αλαφούζος διοικεί την ομάδα επί μία πενταετία και παρότι έχει προσπαθήσει πολύ να εκθέσει τα κακώς κείμενα, με προσωπικό και επαγγελματικό κόστος, δεν τα έχει καταφέρει. Η τακτική του δεν αποδίδει και έχει αποδειχθεί κατ' επανάληψη. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ επιβάλλεται να αλλάξει πολιτική. Ο ίδιος πρέπει να αποφασίσει πως θα δράσει στο εξής, γιατί δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνει κάτι που έχει ήδη αποτύχει.

Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ

Η πιο σωστή αντίδραση, πάντως, ήταν αυτή του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ορθώς δεν αναφέρθηκε στη διαιτησία του Θάνου. Τα διαιτητικά πρέπει να αφορούν τους διοικούντες και τον ιδιοκτήτη και όχι τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές. Η δική τους δουλειά είναι στο γήπεδο και σε αυτή οφείλουν να ανταποκριθούν. Ασφαλώς, είναι δύσκολο να προσηλωθούν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, όταν συναντούν αντίθετες διαιτησίες, αλλά οφείλουν να το κάνουν, γιατί ο Παναθηναϊκός τούς πληρώνει για να παίζουν ποδόσφαιρο. Ήταν θετική, λοιπόν, η (μη) προσέγγιση του Μαρίνου Ουζουνίδη να αφήσει στην άκρη τα διαιτητικά. Αυτή είναι και η φιλοσοφία του και η τακτική που σχετίζεται με το προφίλ. Αυτό θέλει να διατηρήσει επικοινωνιακά, ώστε να έχει επαγγελματικό μέλλον στον Παναθηναϊκό. Το ζητούμενο είναι η ομάδα να μην μετατραπεί ξανά σε κίνημα διαμαρτυρίας, όπως είχε καταλήξει επί Στραματσόνι. Η λογική του Ουζουνίδη επηρεάζει τους παίκτες και διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή σε λογικά πλαίσια. Κανένας δεν ξέφυγε, όλοι είχαν ψυχραιμία και πρέπει να το καταγράψουμε.

ΕΧΕΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΑΘΜΟΥΣ

Κατά τ’ άλλα, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να πετύχει τρίτη σερί νίκη και δεύτερο διαδοχικό διπλό, αλλά υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να κρατήσει από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Επέβαλλε το ρυθμό του στην έδρα ενός δύσκολου αντιπάλου, προσπάθησε να επιτεθεί με συγκεκριμένο τρόπο και δεν απειλήθηκε - πέρα από το ωραίο γκολ του Βασιλακάκη. Είχε όλους τους μεσοεπιθετικούς σε κακή μέρα, αλλά του "κόπηκαν" 2-3 καλές δημιουργίες, που θα μπορούσαν να έχουν αποτέλεσμα. Όμως, είναι σαφές ότι ο Παναθηναϊκός έχει μία ταυτότητα και ένα σχέδιο. Φυσικά, πρέπει να τα εξελίξει και να αποκτήσει αυτοματισμούς, ώστε να φτάσει και στην αποτελεσματικότητα. Ξεκάθαρα, δεν την έχει αυτή τη στιγμή. Διαθέτει τις βάσεις για να την πετύχει και με τη δουλειά που γίνεται, μπορεί να τα καταφέρει. Ωστόσο, ενδιάμεσα επιβάλλεται να νικάει και να συγκεντρώνει βαθμούς. Ήδη, χάθηκε μία ευκαιρία για να κλειδώσει η συμμετοχή στα play offs. Ο Παναθηναϊκός δεν χαρακτηρίζεται από σταθερότητα και διάρκεια, για να νιώθει σίγουρος. Έχει απολέσει το δικαίωμα και υποχρεούται να το ξανακερδίσει στο γήπεδο…

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ουζουνίδης: "Δεν δικαιούμασταν την ήττα"
Κουλιμπαλί: "Να κρατήσουμε τη νοοτροπία που έχουμε πλέον ως ομάδα"
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα
ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Αλλοίωση για άλλη μία φορά"
Δήμιος του Παναθηναϊκού ο Βασιλακάκης και 1-0 η Ξάνθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ