ΜΠ. ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ

Ο Αλαφούζος πρέπει να αλλάξει και ο Στραματσόνι να φύγει

Ο Αλαφούζος πρέπει να αλλάξει και ο Στραματσόνι να φύγει

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος πρέπει να ακολουθήσει διαφορετική μέθοδο, για τον Στραματσόνι που πρέπει να αντικατασταθεί και για όσους ζητούν αλλαγή στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ.

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να γραφτούν πολλά μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΟΦΗ με 2-1, στο "Θόδωρος Βαρδινογιάννης". Ούτε για το σκορ, ούτε για την απόδοση, ούτε για τον διαφαινόμενο αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας από τη φάση των ομίλων. Όλα αυτά είναι δευτερεύοντα και δεν επιδέχονται σοβαρής κριτικής, γιατί από μόνα τους είναι ασχολίαστα.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κρίση που διέρχεται ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να "θεραπευτεί" με τον Αντρέα Στραματσόνι στην τεχνική ηγεσία και με τον Γιάννη Αλαφούζο να ενεργεί όπως το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο Ιταλός απέτυχε οικτρά στο να εκμεταλλευτεί το ποιοτικό ρόστερ που αυτός συγκρότησε, δεν έχει βελτιώσει ούτε στο ελάχιστο την ομάδα συνολικά, ούτε τους παίκτες ατομικά και το κυριότερο, δεν δείχνει να μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται όλο και χειρότερος και πλέον ο φόβος όλων είναι πόσο πιο χαμηλά μπορεί να φτάσει...

Ο Αλαφούζος δεν μπορεί να συνεχίσει να διοικεί τον Παναθηναϊκό με τον τρόπο που το έκανε μέχρι τώρα. Πρώτα απ' όλα, αδικεί το χρόνο που αφιερώνει, τα χρήματα που δαπανά και το κόστος που έχει σε επαγγελματικό επίπεδο λόγω της διαμάχης του με το παρασκήνιο που δρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αποδείχτηκε περίτρανα ότι ο Παναθηναϊκός "νοσεί" και οι "αγωγές" που δοκίμασε ο Αλαφούζος μέχρι τώρα δεν αποδίδουν. Πρέπει να ακολουθήσει μία διαφορετική "θεραπεία", την οποία έχει την υποχρέωση να βρει εκείνος, ως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ.

Λάθη, παραλείψεις, αδράνειες, ολιγωρίες μπορούν να επισημανθούν πολλές. Άλλωστε, ο καθένας έχει τη δική του άποψη για τα κακώς κείμενα στο Τριφύλλι. Ωστόσο, κατά την κρίση μου ορισμένες κινήσεις είναι επιβεβλημένες από την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί.

Η πρώτη απόφαση που πρέπει να λάβει είναι να απομακρύνει άμεσα τον Στραματσόνι από την τεχνική ηγεσία και να εγκαταλείψει επιτέλους την επιζήμια στήριξη του Ιταλού. Η δεύτερη είναι να αποφασίσει εάν ο Ζιλμπέρτο είναι ο κατάλληλος για να διευθύνει το ποδοσφαιρικό τμήμα και να τον στηρίξει ή αλλιώς, να τον αντικαταστήσει.

Από εκεί και πέρα, τις λεπτομέρειες για το εσωτερικό της ομάδας το γνωρίζει καλύτερα αυτός και οι συνεργάτες του και οφείλουν να πράξουν όπως νομίζουν. Εξυπακούεται πως θα κριθούν πιο αυστηρά πλέον, αφού η υπομονή και η ανοχή των οπαδών έχει εξαντληθεί για την παρούσα διοίκηση.

Δεν πουλάνε... αγοραστές

Διαβάζω πολλά σχόλια στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με τα οποία καλείται ο Αλαφούζος να φύγει μαζί με τον Στραματσόνι. Δεν θα διαφωνήσω ότι είναι εξίσου υπεύθυνος με τον Στραματσόνι, από τη στιγμή που αυτός επέλεξε και στήριξε τόσο πολύ τον Ιταλό.

Όμως, όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν κάτι: η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών δεν είναι το ίδιο με την αντικατάσταση του προπονητή. Είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο και χρονοβόρο.

Για να υπάρξει νέος ιδιοκτήτης, πρώτα πρέπει να εμφανιστεί ενδιαφερόμενος. Δεν υπάρχει κάποιο κατάστημα που να πουλάει... αγοραστές και στην Ελλάδα του 2016 και με τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λίγοι επιχειρηματίες είναι πρόθυμοι να εμπλακούν.

Δεν ισχυρίζομαι ότι ο Αλαφούζος είναι αντικαταστατός, ούτε ότι δεν πρέπει να του ασκείται κριτική. Κάθε άλλο... Απλώς, πρέπει όλοι να αναλογίζονται ότι κάποια πράγματα δεν συμβαίνουν μαγικά και απαιτούνται διαδικασίες.

Προς το παρόν, η ΠΑΕ έχει ιδιοκτήτη, ο οποίος επέλεξε να ασχολείται και αυτός οφείλει να βρει τις λύσεις που πρέπει. Όταν κάποιος θελήσει να αναλάβει τον Παναθηναϊκό, θα το συζητήσουμε. Διότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να βιώσει άλλη μία περίοδο με τον μεγαλομέτοχο του να μην λειτουργεί ως τέτοιος.

 
SHARE

Κλασική περίπτωση “τσουρουκά” που δεν την έβρισκε με τίποτα και θέλησε να μείνει δίπλα στο ποδόσφαιρο από άλλο πόστο. Το σκέφτηκε για διαιτητής, ψάχτηκε για προπονητής, αλλά τελικά κατέληξε στη δημοσιογραφία. Δεν σπούδασε σε καμία σχολή, ιδιωτική ή δημόσια, απλά πήγε στην Αθλητική Ηχώ τον Μάρτιο του 2004 και έπρηζε για τρεις μέρες τον αείμνηστο Σάκη Τσακασιάνο, ώστε να τον κρατήσει ως βοηθό του στο ρεπορτάζ των τοπικών πρωταθλημάτων. Έμαθε το επάγγελμα δίπλα του, οργώνοντας τα γήπεδα της Αθήνας και της Ανατολικής Αττικής και γνωρίζοντας ανθρώπους με τους οποίους ακόμα και σήμερα διατηρεί φιλικές σχέσεις. Η τύχη του έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας, δηλαδή του Παναθηναϊκού. Πρώτα με την ακαδημία, τα τμήματα της οποίας παρακολουθεί ανελλιπώς και έπειτα της ανδρικής ομάδας. Εργάζεται στο www.prasinanea.gr από τον Νοέμβριο του 2009, δηλώνει αμετανόητος υποστηρικτής του Φερέιρα και κράζει τον Τσίπρα για τη στάση του στον Βοτανικό, παρότι είναι ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ!

BEST OF NETWORK

Μια μέρα, θα διηγούμαστε αυτήν τη συναυλία των Iron Maiden στα παιδιά μας

Βρεθήκαμε κι εμείς στην Μαλακάσα για το καλύτερο εν Ελλάδι show του ιστορικού συγκροτήματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24