OPINIONS

Να βγει στο γήπεδο η νοοτροπία νικητή

Να βγει στο γήπεδο η νοοτροπία νικητή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας ασχολείται με την ατομική απόδοση των παικτών του Παναθηναϊκού στο 2-2 με τον Πανελευσινιακό και εξηγεί τι θα κριθεί στο χρονικό διάστημα μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Από την καλοκαιρινή προετοιμασία έχω εκφράσει την άποψη ότι τα φιλικά παιχνίδια εξυπηρετούν τους προπονητές και σπανίως οι υπόλοιποι μπορούμε να εκφράσουμε άποψη. Διότι δεν έχουμε άποψη για το σχέδιο της τεχνικής ηγεσίας και απλώς παρακολουθούμε και κρίνουμε τα ματς, επιφανειακά.

Πόσο μάλλον για ένα παιχνίδι όπως αυτό του Παναθηναϊκού με τον Πανελευσινιακό που έληξε ισόπαλο 2-2. Έντεκα παίκτες δεν ήταν στη διάθεση του Αντρέα Στραματσόνι και χρησιμοποιήθηκαν επτά ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων, οι οποίοι φτάνουν τους οκτώ εάν προσθέσουμε και τον γκολκίπερ Ξενόπουλο.

Είναι βέβαιο πως δεν θα ξαναδούμε την ενδεκάδα που άρχισε το παιχνίδι, πόσο μάλλον αυτή που έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο. Κατά συνέπεια, κάθε κριτική επί του προκείμενου, θα έχει μικρή αξία. Κυρίως, ατομική κριτική μπορεί να ασκηθεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Για τις ικανότητες μερικών παικτών και τη διάθεση τους.

ΦΟΡΜΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ, ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΣΑΜΠΑ

Εκτιμώ πως ο Βιγιαφάνιες έδειξε ότι διανύει περίοδο φόρμας και το κυριότερο, παίζει προσηλωμένα και σοβαρά, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Ο Σάμπα έχει βελτιώσει τη φυσική κατάσταση και την εκρηκτικότητα του, στοιχεία που φάνηκαν σε δύο φάσεις που πρόλαβε με σπριντ τους αντίπαλους επιθετικούς. Ο Ρινάλντι έδειξε ότι έχει καλή εκτέλεση, παρά το κακό χτύπημα πέναλτι, όμως είναι στράικερ της μίας επαφής.

Τους Μολέντο και Κουτρουμπή τους γνωρίζουμε και δεν περιμένουμε αυτό το ματς να τους κρίνουμε, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν αξιόπιστος σε ένα ματς με λίγη πίεση, ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος επιχείρησε ατομικές προσπάθειες και έβγαλε ενέργεια, αλλά η έλλειψη ρυθμού τον επηρέασε και ο Ιβανόφ θα δοκιμαστεί εκ νέου σε ματς με πιο ποιοτικούς αντίπαλους.

Ο Νίκος Μαρινάκης είχε αρκετά καλή απόδοση αλλά υπέπεσε σε ένα ανόητο πέναλτι στο τέλος και ο Χουχούμης προσπάθησε από την αριστερή πλευρά. Ωστόσο, δεν έχουν χρόνο συμμετοχής και μικρή σημασία είχε ότι και αν έκαναν στην Ελευσίνα... Ο Στραματσόνι δεν τους υπολογίζει και αυτό δεν αλλάζει.

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ Ο ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΝΗΣ

Όσο για τους Νέους, ο Χατζηγιοβάννης επιβεβαίωσε ότι διαθέτει ταλέντο και ποιοτικά χτυπήματα στη μπάλα. Έχει τα προσόντα να ξεχωρίσει και να κάνει τη διαφορά, αρκεί να δουλευτεί σωστά και να αξιοποιηθεί από τον Στραματσόνι.

Να βγει στο γήπεδο η νοοτροπία νικητή

Οι υπόλοιποι παίκτες έπαιξαν καλά, αλλά όλοι πρέπει να αντιληφθούν τη νοοτροπία του Στραματσόνι. Πρέπει να κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα U20, ώστε να πείσουν τον Ιταλό ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυξημένες απαιτήσεις. Να δουλέψουν σκληρά, να υπερβάλλουν εαυτούς και να κερδίσουν τον προπονητή.

ΚΡΙΣΙΜΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Περαιτέρω, για τον Παναθηναϊκό αρχίζει ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, που θα ολοκληρωθεί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης", την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Κατά σειρά θα παίξει με Ξάνθη στο "Απόστολος Νικολαΐδης", με Βέροια στη Βόρεια Ελλάδα, με Ηρακλή στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και θα κλείσει στο Φάληρο. Ενδιάμεσα, θα αντιμετωπίσει τη Σταντάρ στη Λιέγη και στην Αθήνα για τον όμιλο του Europa League.

Είναι προφανές πως ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για την πρόκριση στους "32" της διοργάνωσης και έχει την ευκαιρία να εδραιωθεί στην πρώτη θέση της Superleague. Εάν τα καταφέρει, θα έχει βάλει τις βάσεις για να έχει μία επιτυχημένη σεζόν. Διότι, θα έχει διαχειριστή την πίεση και θα έχει αποδείξει ότι αντέχει σε συνθήκες πρωταθλητισμού.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Ο Παναθηναϊκός έχει το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων ετών και ίσως το καλύτερο στο πρωτάθλημα, αλλά οφείλει να αποδείξει ότι έχει την ανάλογη προσωπικότητα. Τη νοοτροπία του νικητή, ότι αποκτά ξανά το "μέταλλο" της μεγάλης ομάδας. Γνωρίσματα που του έχουν λείψει τα τελευταία χρόνια και δεν τα έχει βγάλει στο γήπεδο, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Για να παραμείνει πρώτος εφεξής, υποχρεούται να τα εκδηλώνει διαρκώς.

Ίσως αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα του Αντρέα Στραματσόνι, πέρα από την προπόνηση και το κοουτσάρισμα. Σημαντικά και αυτά τα δύο, δεν αντιλέγω. Αλλά ο Παναθηναϊκός πρέπει να αγωνίζεται έχοντας τη συμπεριφορά που έχει στο Βίγκο και όχι στο Αγρίνιο. Δηλαδή, να καταβάλλει κάθε ικμάδα των δυνάμεων του και όχι απλά να προσπαθεί. Δεν θα του χαριστεί τίποτα και κανένας, αντίθετα θα κληθεί να υπερκεράσει περισσότερα εμπόδια από τους ανταγωνιστές του.

Δεν χρειάζεται να γραφτεί κάτι περισσότερο, τα υπόλοιπα πρέπει να τα επιτύχουν στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές του Αντρέα Στραματσόνι.

Υ.Γ.: Ανεξαρτήτως της ομάδας που υποστηρίζει κάποιος, αξίζει να δει το γκολ που πέτυχε ο Εμμανουηλίδης στο 1-0 του Παναθηναϊκού Κ17 στη νίκη με 3-2 επί του Ολυμπιακού. Απίστευτο, πραγματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία τα κέρδη του Παναθηναϊκού από την ισοπαλία στην Ελευσίνα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ