OPINIONS

Να φτιάξεις ομάδα να νικάς και τους διαιτητές

Να φτιάξεις ομάδα να νικάς και τους διαιτητές
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας εγκαλεί στην... τάξη τον Αντρέα Στραματσόνι για τις δηλώσεις που έκανε στη συνέντευξη Τύπου και περιμένει τις "αλχημείες" του για την κάλυψη των απουσιών στο ματς με τη Σταντάρ Λιέγης.

Τι είπες, Αντρέα Στραματσόνι, στη συνέντευξη Τύπου; Ότι «μία ομάδα παίρνει μονίμως το πλεονέκτημα και είναι δύσκολο να τη συναγωνιστείς»; Άστ’ αυτά, Αντρέα Στραματσόνι. Μην ψάχνεις δικαιολογίες. Να φτιάξεις ομάδα να νικάς τους διαιτητές (και τους βοηθούς και τους παρατηρητές διαιτησίας και την ΚΕΔ και την ΕΠΟ και τη Superleague).

Δεν μας πείθουν τα λεγόμενα σου, Αντρέα Στραματσόνι. Εμείς θα σου κάνουμε κριτική επειδή δεν έχεις καταφέρει να πείσεις τους παίκτες να μην αντιδρούν, όταν αδικούνται συνέχεια. Διότι ο Μπεργκ εκνευρίζεται όταν τον χτυπούν και δέχεται αυτός κίτρινες κάρτες. Γιατί ο Ζέκα τρελαίνεται όταν ακουμπάει τον αντίπαλο και ο διαιτητής σφυρίζει φάουλ.

Εμείς, Αντρέα Στραματσόνι, θα μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο. Δεν μας αγγίζουν τα εξωαγωνιστικά. Δεν ασχολούμαστε με τους διαιτητές, με τους Γκιρτζίκηδες και τους Μποροβήλους. Θα σε σχολιάζουμε μόνο για τις επιλογές σου στην ενδεκάδα και για τα συστήματα που εφαρμόζεις. Δεν είμαστε για μικρότητες, εμείς, Αντρέα Στραματσόνι… Βάλτο καλά στο μυαλό σου. Δεν μας απασχολεί εάν αλλοιώνονται τα πάντα.

Αφού, λοιπόν, συμφωνήσαμε ότι όλα βαίνουν καλώς στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ότι ο Αντρέα Στραματσόνι παραφέρθηκε (αλλά είμαστε μεγαλόψυχοι, σε συγχωρούμε), ας πάμε στα του παιχνιδιού με τον Ηρακλή. Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 και το αποτέλεσμα δεν συνιστά κατόρθωμα. Ο αντίπαλος είναι τελευταίος στη βαθμολογία, έχει μέτριο ρόστερ και πολλά προβλήματα.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν τη νίκη για να διακόψει το σερί των τεσσάρων, είχε ανάγκη τα γκολ για να σπάσει το σερί των χαμένων ευκαιριών. Έπρεπε να τονωθεί η αυτοπεποίθηση των παικτών και να βελτιωθεί η ψυχολογία των ομάδας.

Δεν χρειάζεται να κρατήσουμε πολλά από αυτό το ματς. Τη νοοτροπία νικητή που βγάζει ο Λέτο και την έχει όσο κανένας άλλος στον Παναθηναϊκό, το πρώτο γκολ του Εμποκού και το ντεμπούτο του Μίγγου στη Superleague. Λίγα πράγματα, δηλαδή. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά για ένα τέτοιο παιχνίδι.

Πλέον, όλοι στον Παναθηναϊκό επικεντρώνονται στο ματς με τη Σταντάρ Λιέγης, την Πέμπτη στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, απλώς θα εξαλείψει τις ελπίδες πρόκρισης στους «32» του Europa League. Κατανοητό ότι το ντέρμπι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ιντριγκάρει, αλλά μπορεί να περιμένει μέχρι την Παρασκευή. Προηγείται το Europa League, γιατί ο Παναθηναϊκός πρέπει να επανακτήσει το ευρωπαϊκό προφίλ του.

Αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με πολλές απουσίες. Ο Στραματσόνι δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Γουακάσο και Βιγιαφάνιες, τους τραυματίες Ζέκα, Λεντέσμα, Σάμπα και τον αμφίβολο Χουλτ. Επίσης, ο Ρέις δεν έχει δηλωθεί στη λίστα της UEFA και ο Στάικος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Αυτά τα ολίγα προβλήματα υπάρχουν, αλλά παρόλα αυτά ο Ιταλός πρέπει να συγκροτήσει μία αξιόμαχη ενδεκάδα. Θα τα καταφέρει; Θα το μάθουμε, σύντομα.

Προσωπικά, περιμένω με ενδιαφέρον τις προπονήσεις της εβδομάδας, ώστε να πληροφορηθώ τα πλάνα του Στραματσόνι. Θα χρειαστούν «αλχημείες» στην ενδεκάδα, με μοναδικό διαθέσιμο κεντρικό χαφ τον Λουντ, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι είχε πράξει ο Στραματσόνι στο Βίγκο εναντίον της Θέλτα.

Το σίγουρο είναι πως με τόσες απουσίες, όσοι επιλεγούν για το αρχικό σχήμα πρέπει να πραγματοποιήσουν υπέρβαση. Εάν τα καταφέρουν, θα κερδίσει η ομάδα και οι ίδιοι.

Υ.Γ.: Ο Λέτο μπορούσε να αποφύγει αυτή την τοποθέτηση για το συμβόλαιο του, στην αρχή αυτής της εβδομάδας. Δεν το λέω για την ουσία των δηλώσεων του, αλλά για τον τρόπο που εκφράστηκε. Δεν ήταν απαραίτητο να γίνει τώρα. Βέβαια, δεν αλλάζει ότι είναι ο πιο winner παίκτης του ρόστερ. Έτερον, εκάτερον.

Υ.Γ.2: Δεν είναι παράλογο να υποστηρίζουν ορισμένοι ότι ο Μπεργκ είναι εκτεθειμένος μετά την πάσα του Λέτο, στη φάση που στην εξέλιξη της ο Αργεντινός σκόραρε το 1-0. Προφανώς, οι συγκεκριμένοι έχουν στο μυαλό τους την έννοια του οφσάιντ όπως τη δίδαξε ο βοηθός Τρύφωνας, στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στις 19 Φεβρουαρίου του 2011, όταν δεν μέτρησε το γκολ του Κατσουράνη. Τότε, ο χαφ του Παναθηναϊκού καλυπτόταν από 4-5 αμυνόμενους του Ολυμπιακού όταν σκόραρε, αλλά υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ. Εάν εξετάζεις τους κανονισμούς υπό αυτό το πρίσμα, τότε, ναι, ο Μπεργκ είναι οφσάιντ.

Διαβάστε, ακόμα

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό 2-0 τον Ηρακλή
Στραματσόνι: "Σημαντική η επιστροφή στις νίκες"
Λέτο: "Εάν θέλουν το τηλέφωνο μου, το δίνω με ευχαρίστηση"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ