OPINIONS

Η ζημιά είχε γίνει στη χιονισμένη Λαμία

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για τον Παναθηναϊκό που βελτιώνεται, αλλά έχει "ταβάνι" στην απόδοση του και για τα περιστατικά που αποδεικνύουν την αδυναμία του "τριφυλλιού".

Ο Παναθηναϊκός δεν αποκλείστηκε το βράδυ της Τετάρτης (10/1) από το Κύπελλο Ελλάδας. Ο αποκλεισμός οφείλεται στην ήττα με 4-1 από τη Λαμία, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Σε ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε να αρχίσει λόγω ακαταλληλότητας του χιονισμένου αγωνιστικού χώρου, οι "πράσινοι" είχαν παρουσιαστεί κατώτεροι του αναμενόμενου και υποτάχθηκαν στους παθιασμένους και συγκεντρωμένους παίκτες του Μπάμπη Τεννέ. Τότε χάθηκε η πρόκριση και όχι στη ρεβάνς του "Απόστολος Νικολαΐδης".

Ρεαλιστικά μιλώντας, ο Παναθηναϊκός ήταν καλός τηρουμένων των αναλογιών. Προσοχή, η κριτική δεν ασκείται με βάση τα πραγματικά στάνταρ του Συλλόγου, αλλά σε αναλογία με τις τωρινές συνθήκες. Πλέον, το ρόστερ έχει μικρή ποιότητα, λίγες προσωπικότητες και απαρτίζεται κυρίως από φιλότιμους και συνειδητοποιημένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι σε άλλες σεζόν δεν θα ήταν βασικοί, αλλά ίσως ούτε καν συμπληρωματικές λύσεις.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός είχε καλή απόδοση. Είχε την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες κέρδισαν τις μονομαχίες από τους αντιπάλους, είχαν ρυθμό και κυκλοφορία της μπάλας, δημιούργησαν ευκαιρίες και αν επρόκειτο για ματς πρωταθλήματος, θα πετύχαιναν μία άνετη νίκη. Ήταν σημαντικό ο Παναθηναϊκός να έχει συνέχεια μετά τη νίκη επί του Πλατανιά, παρότι και η Λαμία δεν διακρίνεται για την ισχύ της.

Φυσικά, το γεγονός ότι η ομάδα του "τριφυλλιού" έκανε σωστά τα βασικά στον αγωνιστικό χώρο, δεν σημαίνει ότι δεν φάνηκε η έλλειψη ποιότητας και η απουσία ατομικών ικανοτήτων. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να τρέξει περισσότερο, να πρεσάρει με ένταση, να αμυνθεί πιο αποτελεσματικά, αλλά κάποια άλλα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του, θα έχουν "ταβάνι". Ο Μολίνς δεν πρόκειται να μετατραπεί σε Μπεργκ, ο Μουνιέ δεν συγκρίνεται με τον Εμποκού και ούτω καθεξής... Όταν ο Βιγιαφάνιες δεν θα κάνει τη διαφορά ή κάποιος από τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς δεν βρεθεί σε εξαιρετικό βράδυ, τότε το σκοράρισμα θα εξελίσσεται σε δυσεπίλυτο γρίφο.

ΔΙΠΛΟ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Το πραγματικό ζητούμενο για τον Παναθηναϊκός ήταν να δείξει ότι βελτιώνεται και έχει αφήσει πίσω του το εφιαλτικό δίμηνο του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2017. Φαίνεται πως στα δύο πρώτα παιχνίδια του 2018 συμβαίνει κάτι τέτοιο, έστω και αν το δείγμα δεν είναι επαρκές και οι αντίπαλοι ήταν χαμηλής δυναμικότητας. Τουλάχιστον, όσοι αγωνίζονται είναι συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις τους, τα δίνουν όλα και δεν επιτρέπουν στον Ουζουνίδη να πιστέψει ότι έχουν αλλού το μυαλό τους...

Είναι σημαντικό για τον Παναθηναϊκό να συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς τον Ιανουάριο. Το πρόγραμμα του δίνει την ευκαιρία να αισθανθεί άνετος για την παραμονή του (δυστυχώς, η αβεβαιότητα προκαλεί δυσάρεστες σκέψεις) και να δημιουργήσει μία διαφορά ασφαλείας στη βαθμολογία, ώστε να απορροφήσει και ενδεχόμενο... ατύχημα από ποινή αφαίρεσης βαθμών, λόγω οφειλών.

Το Σάββατο (13/1) ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία και έχει τη δυνατότητα να πετύχει το πρώτο διπλό στο πρωτάθλημα. Η εικόνα του επιτρέπει να νιώθει αισιόδοξος και αυτό που του λείπει είναι το ένστικτο του νικητή, όταν φεύγει για την επαρχία. Εφόσον "σπάσει" το σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων στην περιφέρεια, τότε θα έρθει και η επόμενη νίκη. Ο φετινός Παναθηναϊκός δεν μπορεί να διεκδικήσει τους στόχους που αρμόζουν στην ιστορία του, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο κακός, ώστε να άγεται και να φέρεται, ανήμπορος να νικήσει μακριά από την έδρα του...

ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Ενδεικτικά της κατάστασης που έχει περιέλθει ο Παναθηναϊκός, είναι η παντελής αδυναμία της διοίκησης του να επηρεάσει την κατάληξη του Ροντρίγκο Μολέντο και η συμπεριφορά του τερματοφύλακα της Λαμίας, Νίκου Παπαδόπουλου. Πρόκειται για δύο γεγονότα που αποδεικνύουν πόσο αδύναμος είναι πλέον ο πάλαι ποτέ κραταιός Σύλλογος.

Στην υπόθεση του Βραζιλιάνου, ο Παναθηναϊκός είναι ένας απλός κομπάρσος. Όχι μόνο αδυνατεί να επιβάλλει το συμφέρον του, αλλά έχει έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν παίζει επειδή δεν θέλει και απλώς μένει μέχρι να φύγει. Άραγε, αν η Ιντερνασιονάλ δεν τα βρει με τον Παναθηναϊκό και ο Μολέντο μείνει έως το τέλος του συμβολαίου του, τότε τι θα γίνει; Θα κάθεται στην εξέδρα, θα προπονείται όποτε θυμάται και θα κάνει διακοπές μέχρι τον Ιούνιο; Αδιανόητες καταστάσεις...

Αναφορικά με το πως φέρθηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος μετά το ματς, υβρίζοντας οπαδούς του Παναθηναϊκού, είναι ξεκάθαρο: αντιλαμβάνεται ότι έχει το περιθώριο και αντιδρά κατ' αυτό τον τρόπο. Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε την προσωπικότητα ή την ιδιοσυγκρασία του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, αφού δείχνει μόνος του περί τίνος πρόκειται.

Ωστόσο, εάν ο Παναθηναϊκός είχε ισχυρή ιδιοκτησία και δυνατή διοίκηση, ενέπνεε σεβασμό και φόβο, τότε ο Παπαδόπουλος (και ο κάθε Παπαδόπουλος) θα εκφραζόταν έτσι; Χλωμό...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ