OPINIONS

Η προσήλωση "νίκησε" την κούραση

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μαθαίνουν να νικούν, καλύπτοντας την κακή αγωνιστική κατάσταση τους και ξεπερνώντας την κόπωση. Γράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας.

Ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να εξελιχθεί εύκολα για τον Παναθηναϊκό, κατέληξε αγχωτικά. Μετά το 2-0, οι οιωνοί ήταν ευνοϊκοί για μία άνετη επικράτηση, που θα επέτρεπε να ξεκουραστούν ποδοσφαιριστές, να πέσει ο ρυθμός και να «συντηρηθεί» η ομάδα, που έχει επιβαρυνθεί με συνεχόμενα παιχνίδια με λίγες επιλογές, μετά από μία κακή προετοιμασία που έχει δημιουργήσει προβλήματα.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν είχε το ένστικτο του «κίλερ» και άφησε τον Πλατανιά να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, δεν απειλήθηκε σοβαρά μέχρι τη λήξη, με εξαίρεση την κεφαλιά του Σίγκνεβιτς λίγο μετά το 80’. Αμυντικά, δεν παρουσιάστηκαν κενά και άπαντες ήταν προσηλωμένοι στα καθήκοντα τους.

Η πρώτη επιτυχία του Ουζουνίδη

Πρόκειται για την πρώτη σαφή επιτυχία του Ουζουνίδη. Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού επί Στραματσόνι διακρίνονταν για την έλλειψη συγκέντρωσης. Πλέον, με τον Ουζουνίδη προσηλώνονται στην τακτική και δεν εφησυχάζουν. Είναι σημαντικό οι παίκτες μιας ομάδας που δεν βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, να μπορούν να νικούν με μυαλό και ψυχραιμία.

Πρακτικά, μόνο στη φάση του γκολ του Γιακουμάκη, οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού βρέθηκαν εκτός θέσης. Κατά σύμπτωση, με τον Ουζουνίδη στην τεχνική ηγεσία, μόνο ο Πλατανιάς έχει σκοράρει εναντίον του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, και δύο φορές. Ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Ατρόμητος, η Κέρκυρα και η Λάρισα δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, έστω και υπό πίεση, πετυχαίνοντας τον αντικειμενικό στόχο του. Ο Ιανουάριος είναι δύσκολος μήνας, πολλοί παίκτες λείπουν και επιβάλλεται να κατακτηθούν νίκες με κάθε τρόπο. Ίσως η φράση «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» να ταιριάζει απόλυτα στην περίσταση.

Κριτική από τον Φεβρουάριο

Δεν χρειάζεται να ειπωθεί εκ νέου ότι η ουσιαστική κριτική στα πεπραγμένα του Ουζουνίδη θα αρχίσει από τον Φεβρουάριο και έπειτα. Οι συνθήκες του Ιανουαρίου είναι ειδικές και δεν προσφέρονται για συμπεράσματα. Αλλά, όπως προαναφέρθηκε, το πρώτο επίτευγμα του 48χρονου προπονητή έχει γίνει πραγματικότητα.

Δεν χρειάζεται άλλη ενασχόληση με το συγκεκριμένο ματς. Ο χρόνος κυλά και ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στην Κέρκυρα, ώστε την Κυριακή να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα. Ο στόχος είναι το διπλό, ώστε να καταληφθεί η δεύτερη θέση, εάν η Ξάνθη ηττηθεί στο «Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό, όπως… προστάζει η λογική.

Στο ρόστερ δεν πρόκειται να προκύψει κάποια αλλαγή για τους διαθέσιμους παίκτες, αφού και μεταγραφή να κλείσει, δεν προλαβαίνει το ματς. Ίσως να έχει ολοκληρωθεί η αποχώρηση του Ιβανόφ, αλλά ούτε αυτή επηρεάζει κάτι, επειδή ο Βούλγαρος είναι εκτός πλάνων.

Οπότε, με αυτούς που έχει, ο Ουζουνίδης πρέπει να βρει την κατάλληλη ενδεκάδα, με τη σωστή τακτική και να πάρει τη νίκη. Έστω και με 0,5-0…

Υ.Γ.: Δεν συνάδει με τη λογική να διαμαρτύρεται ο Σάββας Θεοδωρίδης για τη διαιτησία. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι ο Ολυμπιακός αδικήθηκε στην Τρίπολη, έχει ευνοηθεί τόσο πολύ εδώ και μία 20ετία, που ακόμα και αν αδικείται για την επόμενη πενταετία σε σταθερή βάση, δεν θα… ξεχρεώσει.

Υ.Γ.2: Ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Απλώς, έχει στο ρόστερ παίκτες όπως ο Μπεργκ και ο Λέτο, που μπορούν να δίνουν λύσεις όταν «μπλοκάρει το σύστημα». Πρέπει να τους εκμεταλλευτεί, για να πάρει διαφορά στη βαθμολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παράσχος: "Δεν γίνεται να γυρίζεις ματς σε καθημερινή βάση"
Με τον Μπεργκ να δίνει απαντήσεις, 2-1 ο Παναθηναϊκός τον Πλατανιά
Ουζουνίδης: "Πλησιάζουμε σε κάποιους ποδοσφαιριστές"
Μπεργκ: "Τα παιδιά που δεν είχαν συμμετοχές πάνε πολύ καλά"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ