ΜΠ. ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ

Η προοπτική του Γιαννακόπουλου χρειάζεται χρόνο

Η προοπτική του Γιαννακόπουλου χρειάζεται χρόνο

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας συγκεκριμενοποιεί το ενδιαφέρον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, καταγράφει τις επισημάνσεις και τις προϋποθέσεις και αναφέρεται στις τελευταίες πληροφορίες από τον Αλαφούζο και την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Η ήττα του Παναθηναϊκού από την Κέρκυρα σκόρπισε απογοήτευση στους φίλους του Τριφυλλιού και εδραίωσε την άποψη ότι απαιτείται αλλαγή στην ιδιοκτησία, για να επιτευχθεί η ανάκαμψη.

Είναι κοινός τόπος πλέον ότι, κανένας δεν εμπιστεύεται τον Γιάννη Αλαφούζο και αυτό δεν σχετίζεται με τα λεφτά που δεν βάζει, αλλά με τη στρατηγική που ακολουθεί εδώ και μερικούς μήνες.

Όλα έμοιαζαν... μαύρα στο Τριφύλλι, μέχρι που λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ήρθε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να αναπτερώσει τις ελπίδες του κόσμου. Το σχόλιο του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ σε φωτογραφία που ανήρτησε στο instagram δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και δείχνει τις προθέσεις του για την ΠΑΕ.

Βέβαια, δεν είναι μυστικό ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει να μπει στην ομάδα ποδοσφαίρου. Το ψάχνει εδώ και χρόνια, από την έναρξη της πολυμετοχικότητας μέχρι σήμερα, χωρίς να το έχει καταφέρει. Ανέκαθεν ήταν ένα απωθημένο του πατέρα του από το 1979, αλλά αποτελεί και δική του σφοδρή επιθυμία, που θέλει να την πραγματοποιήσει.

ΤΡΕΙΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΜΕ ΠΑΡΕΑ

Ο Γιαννακόπουλος έκανε την πρώτη απόπειρα το 2008, παρότι τότε ο Παύλος είχε τον τελικό λόγο, επανήρθε εκ νέου το φθινόπωρο του 2013 και τον προηγούμενο Ιούνιο, αποκάλυψε τις σκέψεις του για το PAO Foundation, που συμπεριλαμβάνει την ΠΑΕ. Επομένως, με την τελευταία ανάρτηση του επιβεβαιώνει πιο ξεκάθαρα αυτό που έχουν καταλάβει άπαντες...

Ακόμα μία παράμετρος είναι ο Γιαννακόπουλος ουδέποτε ενέργησε μόνος του. Το 2008 είχε προσεγγίσει τον αποθανόντα, Ανδρέα Βγενόπουλο, με τον οποίο ενέργησαν μαζί στην αρχή της πολυμετοχικότητας, αλλά στη συνέχεια τα... έσπασαν με πάταγο.

Έπειτα, το 2013 ο Γιαννακόπουλος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι είχε την υποστήριξη ενός κινέζικου κολοσσού, όμως εν τέλει ποτέ δεν εξήγησε τι συνέβη και το ενδιαφέρον δεν μετουσιώθηκε σε πράξη. Φέτος, με το PAO Foundation έχει καταδείξει ξεκάθαρα ότι συζητά ή αναζητά και άλλους εύπορους επιχειρηματίες, ώστε να συνδράμουν όλοι στη χρηματοδότηση.

ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Ξεπερνώντας κατά μέρος τις πολιτικές και τις επιχειρηματικές αναφορές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο instagram, γιατί αυτές όσο και να αναλυθούν, δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα του Παναθηναϊκού, το ουσιαστικό είναι ότι προαναγγέλλει κίνηση για την ΠΑΕ. Διότι στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι που μετράει. Αν ένας άνθρωπος δεν έχει τα προς το ζην, δεν έχει νόημα να ασχοληθεί με το... διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα και τις ατέλειες του...

Ωστόσο, στο σχόλιο του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ πρέπει να κάνουμε δύο επισημάνεις. Η πρώτη αφορά τις λέξεις "δύσκολο εγχείρημα". Δεν χρειάζονται μετάφραση, όλοι καταλαβαίνουμε τι εννοεί ο Γιαννακόπουλος. Η ΠΑΕ έχει οφειλές, χρειάζονται πολλά χρήματα για να ξαναγίνει ο Παναθηναϊκός ανταγωνιστικός και φυσικά, το περιβάλλον στις ποδοσφαιρικές αρχές λειτουργεί υπέρ των ανταγωνιστών του...

Η δεύτερη επισήμανση σχετίζεται με το "σύντομα". Είναι ένας χρονικός προσδιορισμός που δεν έχει συγκεκριμένο ορίζοντα. Η έννοια του είναι σχετική για τον καθένα, αλλά σίγουρα όταν μιλάμε για ένα σοβαρό επαγγελματικό deal, όπως η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, χρειάζεται χρόνο. Αναμφίβολα, δεν πρόκειται να συμβεί κάτι σε 2-3 μέρες, επομένως, όλοι οπλιστείτε με υπομονή.

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΑΚΑ

Σημαντικό ρόλο για να τεθεί το πλάνο του Γιαννακόπουλου σε ρεαλιστικές βάσεις, θα παίξουν δύο προϋποθέσεις. Διαφορετικές, αλλά εξίσου σπουδαίες και δύσκολες, συνάμα. Κυρίως, είναι χρονοβόρες και δεν χωρά βιασύνη.

Η πρώτη προϋπόθεση έχει να κάνει με τους επιχειρηματίες με τους οποίους συζητά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ας αποφύγουμε προς το παρόν την ονοματολογία, επειδή για την ώρα όλα μένουν στη σφαίρα της παραφιλολογίας. Το ζητούμενο είναι να βρει ο Γιαννακόπουλος την ανάλογη οικονομική συμπαράσταση, ώστε να εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση για την ΠΑΕ, την ΚΑΕ και τον Ερασιτέχνη, αφού αυτό το νόημα έχει το PAO Foundation.

Η δεύτερη προϋπόθεση έχει σχέση με τη συνολική μετακόμιση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Εκτός από το μπάσκετ, να επιστρέψει το ποδόσφαιρο και να έρθουν όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Ερασιτέχνη. Βέβαια, θα απαιτηθεί προηγούμενη συμφωνία μεταξύ του Γιαννακόπουλου και της Κυβέρνησης, ώστε να πάρει τη χρήση του ΟΑΚΑ με συμφέροντες όρους. Δηλαδή, το ενοίκιο, το λειτουργικό κόστος, τον εξορθολογισμό του υπαλληλικού προσωπικού, τη δυνατότητα διεξαγωγής δραστηριοτήτων, την εκμετάλλευση εμπορικών χώρων και ούτω καθεξής...

ΟΡΑΤΗ Η ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ

Λίγα πράγματα, για να μην το κουράσουμε... Προς το παρόν, δεν προκύπτει ανάμειξη μέλους της οικογένειας Βαρδινογιάννη στο εγχείρημα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Όμως, οι σχέσεις είναι άριστες εδώ και πολλά χρόνια και εφόσον ο Γιαννακόπουλος ασχοληθεί με την ΠΑΕ, η βοήθεια είναι δεδομένη. Από την παροχή μιας χορηγίας, την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της Παιανίας, έως τη συμβολή στις επαφές με κυβερνητικά στελέχη, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενισχυθεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Επιπροσθέτως, ο Γιάννης Αλαφούζος αφήνει να εννοηθεί ότι κάτι συμβαίνει στο παρασκήνιο τη δεδομένη χρονική περίοδο. Δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει τα όσα λέγονται και γράφονται, όμως παραδέχεται ότι βλέπει μία διέξοδο. Όχι για... αύριο το πρωί, αλλά στη διάρκεια του φθινοπώρου. Επομένως, φαίνεται πως έχει πειστεί ότι η απεμπλοκή του από το ποδόσφαιρο είναι πια ορατή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ... ΚΡΥΦΤΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ

Οι δύο δρόμοι για την διαδοχή στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός

 
SHARE

Κλασική περίπτωση “τσουρουκά” που δεν την έβρισκε με τίποτα και θέλησε να μείνει δίπλα στο ποδόσφαιρο από άλλο πόστο. Το σκέφτηκε για διαιτητής, ψάχτηκε για προπονητής, αλλά τελικά κατέληξε στη δημοσιογραφία. Δεν σπούδασε σε καμία σχολή, ιδιωτική ή δημόσια, απλά πήγε στην Αθλητική Ηχώ τον Μάρτιο του 2004 και έπρηζε για τρεις μέρες τον αείμνηστο Σάκη Τσακασιάνο, ώστε να τον κρατήσει ως βοηθό του στο ρεπορτάζ των τοπικών πρωταθλημάτων. Έμαθε το επάγγελμα δίπλα του, οργώνοντας τα γήπεδα της Αθήνας και της Ανατολικής Αττικής και γνωρίζοντας ανθρώπους με τους οποίους ακόμα και σήμερα διατηρεί φιλικές σχέσεις. Η τύχη του έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας, δηλαδή του Παναθηναϊκού. Πρώτα με την ακαδημία, τα τμήματα της οποίας παρακολουθεί ανελλιπώς και έπειτα της ανδρικής ομάδας. Εργάζεται στο www.prasinanea.gr από τον Νοέμβριο του 2009, δηλώνει αμετανόητος υποστηρικτής του Φερέιρα και κράζει τον Τσίπρα για τη στάση του στον Βοτανικό, παρότι είναι ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ!

BEST OF NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24